Разбуди се младино, во тебе е промената!

• Креатор на темата Креатор на темата Achilles1989
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Примеров ти е тапа, не може облеката да биде приоритет пред мебелот!
Облеката не мора да е нова, важно е да е чиста и може да почека.

Второ е што не можеш да купуваш мебел ако немаш пари за храна!

Лично јас највеќе сум ги презирал оние луѓе кои кога ќе излезат се облечени во скапа облека а кога ќе отидеш кај нив дома ќе наидеш на мизерија, нечистотија, и живеат на промаја (n)
Не ја сфати поентата, нема везе ;)

Е баш ние сме како тие луѓе што ги презираш ;)

Значи ќе те земам со мене во било кое време во денот,во скопските кафулиња, да видиш кој седи на кафе,студентарија!Цел ден едно кафе смрдливо пијат и дремат по кафичите.Очигледно не си родител чим вака зборуваш,да беше ќе знаеше и те како е заебано со деца.Моите другари што се оженија,пола се разведоа,што се верија пола веридби раскинаа,во очи не те гледаат од жив срам.Така е тоа клецкај ја жената у едно собче и викај ура по дома,додека те хранат мама и тато.Кога нема да ја биде работата врзи по некој шамар по дома да се знае кој е газда или начукај се.Бракови не се расипуваат од љубов/измама/љубомора-тоа се лечи,се расипуваат ако нема што да затропа на чинија на ручек.Значи моите родители стискале заби за едвај мене да ме стават на пат,теретот за јас да извадам некој на пат е уште поголем.Јас уште незнам дали да останам тука и да глеам како се менуваат ојлевци дојлевци од тие горе што ги спомна на власт или да го барам чарето на страна.Дојдов на дереџе кога јас и девојками ко високо образовани,да си викаме,што кур боље ќе кречам у странство ама подобро ќе е.Барем за молер да учев и тоа е занает и тоа се учи.Како сакаш сфати ме неам потреба на никого да се правдам,али се додека викам дека може да биде и полошо,а не на подобро,ништо не праиме.

Дали тоа е Нано Ружин,Петко,Станко или било кое друго го*но испарфемисано не е важно,важно е дека да е овој народ малце по зрел,нема да има вакви политичари.
почнав да ја читав темава веднаш штом отворив,
и тоа од последниот пост (можеби не исправно,како што го читавме Вечер со години,од назад.)
убаво му одговори на тој Гуд Онли...правата вистина ,а и јас ќе му одговорам.

Нејќам да зборам за политика ама ова морам да ти го кажам.:)

Ќе ти дадам пример:
имаш фамилија, имаш деца, дома ти е цакум-пакум спремено, мебели, курци палци све нов, модерно, АМА место на децата да им купиш нова облека, место да им купиш парче леб итн... ти се задужуваш и купуваш за дома мебел (во случајов споменици), а децата ти патат за основни работи.

Примерот е многу лош зошто како прво државата не ти е татко.

Ако сакаш да ја споредиш државата со фамилија тогаш таа би била Татко кој нема заработено еден денар цел живот и сите деца секој месец му даваат добар дел од тоа што заработиле за он како да заврши некој работи за нив,а овој после си решава на кои деца ќе им подели од собраните пари.И така само троши и троши и се позајмува од комшии и по продавници за да си троши.

Со тоа што нашиот татко е пијаница,растурикуќа и што најголем дел од децата исто се небитници и сите се хранат со тие малиот дел што работат нешто,а од друга страна пак цело време им се збори на тие што работат како биле глупи што работеле за малку пари и имале робовски менталитет или пак ако имаат многу пари тогаш како биле себични и не мислеле за понесреќните од нив.

А и да за целото тоа време таткото има 100 хектари земја која не ја продава и не ја изнајмува ( во најголем дел таа земја и му носи загуби за одржување ) дека небитнициве се бунат како други ќе им го собирале медот од нивната земја.

на кратко луд јебе збуњеног

EDIT : И заброавив секако дека татко то бил толку големо је*****те,децата имаат различни мајки па небитнициве си се организираат меѓу себе во групи и цело време се рчкаат меѓу себе само за да го тргнат вниманието од овие што заработуваат дека овие им го јадат нивниот леб цело време.

.

.

Упс, сега ги прочитав другите коментари, самиот Александар ова го пишувал?

Irony level just increased by 99%.

Како да не беше доволно иронија Нано да го имаше ова пишано. Интересно е што тука негде може да се вметне и другиот му, помлад син. Јаболката очигледно не паѓаат подалеку од јаболкницата.

Последниот пат кога ме збоде во око ваква иронија беше кога Љубе "Братот" Бошкоски во придружба на хулигани, бараби и prison-face биволи, спомна залагање на права на хомосексуалците, со комплетно сериозна фаца, кога беше политичкана кампања. На самите хомосексуалци ќе им изведат annilingus за да дојдат до фотеља, до таму се дојдени. Мислам дека ќе се задавев со пивото што го пиев кога го чув тоа со свои уши. Е, оваа колумна/кукумјавчење/рант/драпо-јајчање, баш ме врати во тој момент и ќе паднев од столицата кога видов кој пишал.

Знаејќи ги и овие какви се, повеќе од сигурно е дека со комплетна сериозност е и ова напишано.

Не ја сфати поентата, нема везе ;)

Е баш ние сме како тие луѓе што ги презираш ;)
Не си прошетал низ други држави друже, има и многу бетер од нас а рангирани каде каде повисоко по БДП од Македонија ;)

Не си прошетал низ други држави друже, има и многу бетер од нас а рангирани каде каде повисоко по БДП од Македонија ;)
Друже нека не ти го пере мозокот Латас и неговата дружина.;)

Друже нека не ти го пере мозокот Латас и неговата дружина.;)
Добро ај нека го пере Ружин и тие ко него со евтините фори! Проблемот е што го перат со евтин детергент овие ко Ружин...

Која е разликата?

Но, секој ден да одиш на кафе, да одиш 1-2 на одмор годишно , да имаш скап телефон, интернет, секој да студира не е баш немање леб за јадење.Кажи ми и биди искрен колку од твоите другари и другарки не отидоа на одмор оваа година?Колку од нив не купија барем нов мобилен телефон?Јас не ја правам Македонија Германија, туку ме страшно нервира тој збор“Народот нема леб да јаде“.Се ежам од тој збор.
и мене ме копа вистината и само вистината...
има семејства во Македонија кој немаат ЛЕБ ДА ЈАДАТ.
Кажувам семејства,млади оформени семејства македонски со
деца,каде родителите не работат(поради оваа власт,ваљда)
Има очевидец сум на едно такво семејство кое нема секој ден ЛЕБ,а камоли нешто друго,дури ни вода немаат, еве ти и факт,
едно од децата лани на една година не прими задолжителна вакцина поради мала тежина, а тоа е како резултата од ГЛАД.од нередовна исхрана,еднобразна,ретка,никаква и т.н.

Моментот кога сме рангирани како една од најсиромашните држави во Европа за после да се тешиме дека ете, во Африка е бетер.

Добро ај нека го пере Ружин и тие ко него со евтините фори! Проблемот е што го перат со евтин детергент овие ко Ружин...

Која е разликата?
ААА ти сакаш со скап вазелин значии...скапа дроља, а?

Ќе видите колку Македонија е "богата" земја коа ќе дојде време ние да ги отплаќаме кредитите на нашите родители...

Моментот кога сме рангирани како една од најсиромашните држави во Европа за после да се тешиме дека ете, во Африка е бетер.
Не станува збор за Африка, ама како и да е

Ќе видите колку Македонија е "богата" земја коа ќе дојде време ние да ги отплаќаме кредитите на нашите родители...

Mislis deka ke tresneme beter od Grcka?

ААА ти сакаш со скап вазелин значии...скапа дроља, а?
Само на вазелин да се мислело :pos:

Неќеше да се декларираш ама тоа што ти е во подсвеста излезе на јаве, педер ко педер ќе си каже што му се мота во глава по цел ден :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom