Разбуди се младино, во тебе е промената!

• Креатор на темата Креатор на темата Achilles1989
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Баш примерот ми е на место ;)

Да се надоврзам на примерот, тебе ти е битно кога ќе ти дојдат дома гости ( во случајов туристи ), нив да им биде убава глетката, а тоа што после ќе квичиш како да платам сметки, како да му купам патики на детето, АМА битно дома ти е удобно, пред плазмата...

Кога го спомна веќе Мек. Тоа е веќе разгаленост, родителите кратат од својот дневен буџет, само за да му даде повеќе пари на своето дете да јаде во Мек, само да не биде исмејуван од другарчињата.

За претходниот пост забораив да ти кажам, го спомна патот Радовиш-Струмица, дека го пуштиле сега во употреба. А дали знаеш тој пат колку време се градеше? 7 години пријателе, да не беа сега брзо изборите ќе си го прашав патлакот дали и ќе го завршеа до пред некој ден. Често патувам натаму, знам каква е ситуацијата за тој пат, не собирај поени во корист на партијата.;)
Битно е направен така?Се возиш сега по нов пат?Или сега ви смета што е направен?

и што ова демек некој ќе застане цело да го чита???? :unsure:

Битно е направен така?Се возиш сега по нов пат?Или сега ви смета што е направен?
Да, да направен е...
А за тие 7 години што сум ја кршел колата, кој ќе ги сноси последиците?

Шеташ тачно у подне, а?
Чао Бела ја свиркаш или потпевнуваш?

Дај молим те. Нема политика на форумов и апсолутно таа олука на амдините ја оддржувам. Оти инаку од вас комуњарааната глава човек не моѓе да дигне.
Ем шути ем бодат.
Нема бе. Нема за вас власт. Се додека не вратите парите од плачкосаната приватизација, додека не клекнете и си напикате глаје в задник за името продадено и знамето издадено.

Нема власт за вас.
Колку и да сакате да кенкате за работава на владата, власта си брка работа. Додека вие, комуњараана клета, по сокаци си пеете и плачете по времето кога газдувавте и крадевте.
Нема за Бранко власт. Нема ни избори. Ама нема ни власт. Ни да има избори. А кога ќе ги има, пак нема да победите. Дури и да го тргнете од партија пак нема да победите.

И затоа нема политика на кајгана, за да нема препукување вакво.

А младината, БУДНА Е. ЗАТОА И Е ВМРО НА ВЛАСТ. ДЕКА Е БУДНА.
САМО ДЕЦАТА НА ТРАНЗИЦИСКИТЕ ЛОПОВИ ПЛАЧАТ И ТВРДАТ ДЕКА МЛАДИНАТА Е ЗАСПАНА.

Пример за самосвесен човек

Шеташ тачно у подне, а?
Чао Бела ја свиркаш или потпевнуваш?

Дај молим те. Нема политика на форумов и апсолутно таа олука на амдините ја оддржувам. Оти инаку од вас комуњарааната глава човек не моѓе да дигне.
Ем шути ем бодат.
Нема бе. Нема за вас власт. Се додека не вратите парите од плачкосаната приватизација, додека не клекнете и си напикате глаје в задник за името продадено и знамето издадено.

Нема власт за вас.
Колку и да сакате да кенкате за работава на владата, власта си брка работа. Додека вие, комуњараана клета, по сокаци си пеете и плачете по времето кога газдувавте и крадевте.
Нема за Бранко власт. Нема ни избори. Ама нема ни власт. Ни да има избори. А кога ќе ги има, пак нема да победите. Дури и да го тргнете од партија пак нема да победите.

И затоа нема политика на кајгана, за да нема препукување вакво.

А младината, БУДНА Е. ЗАТОА И Е ВМРО НА ВЛАСТ. ДЕКА Е БУДНА.
САМО ДЕЦАТА НА ТРАНЗИЦИСКИТЕ ЛОПОВИ ПЛАЧАТ И ТВРДАТ ДЕКА МЛАДИНАТА Е ЗАСПАНА.
Да да будна е младината, ги собираат од основни училишта вработени со книшка и им велат разбудете се собирајте камења ќе протестираме против бланко.
А зошто бе ПАТРИОТИШТА вие не ги изапсите матните транзиционери и не ги вратите парите и народниот имот , лесно е да се јаде гомна само а ништо да не се прави, укралеееееее уаааааааа комуњариииииииииииии.
па да ти ебам тоа килавите да ти ебам, фати почни да апсиш враќај назад се што е украдено конфискувај имот, одземај блокирај сметки.
Само ај да видиме на онаа австрискана фирма преку која што иде цел проект скопје 2014 дали ќе ја чепнат и неа.
Да во право си се газдуваше се крадеше сега овие ич не газдуваат и ич не крадат, една клупа за во парк 27 000 денари, ограда на мост 1 000 000 евра, споменик 4 000 000 евра се е тоа чисто и поштено абе МИЛИНА.
Е кур да ти пукне кога ненормален ќе проба да те убедува дека всушност со тебе не е нешто во ред а тој си е сосема ненормален , и психијатрине во бардовци и демир хисар си го имаат истиот проблем психички пореметени малоумници им велат абхе ти си ненормален бе јас сум нај паметен:tapp:

Средени во која смисла? Носат скапа облека од познати брендови или се дотерале со алишта купени од Шутка? Прави разлика малку.
Средени во било која смисла на зборот. Сите Италијанки, Французинки, Англичанки носат брендирана и скапа облека?Јас сум бил многу време на Запад и можам да ти кажам дека нема никаква разлика од тие девојки таму и овие овде.Во глобала нашиве и се многу повеќе дотерани од нивните.

Сите трговски центри во Скопје работат фул и најчесто муштерии баш им се од внатрешноста на Македонија.Само да не ти набројувам колку студенти има од Источна Македонија во Словенија, Австрија и Бугарија .Пола Источна Македонија студираше во Бугарија до пред 3-4 години и тоа плаќаа по 1 500 евра партиципација за странци, затоа што на најголемиот дел од нив не им успеваше финтата да се пишат Бугари и да влезат во државна квота.

Тужи ги ако имаш докази, вака испаѓа само дека лаеш, а не касаш.(y)

Твојот пример со театарот е пример на идиокритет.Само идиот може да каже такво нешто.Многу светски музичари и звезди не гостуваат тука, затоа што и немаме основни услови да им пружиме како акустична сала и многу други работи.Со новиот театар се добива сето тоа.

Тоа дека никој нема да оди во театар кажувај му го на друг.Сите претстави се распродадени, а така зборуваш , затоа што никогаш не си отишол во театар.Затоа и ти е таквата култура.

Овие твоите примери се паушални и без врска.

Болниците не добија 3 апарати, туку многу повеќе, а не само тоа, туку и нови фасади, ПВЦ прозори, парно, целосно реконструирани внатре, нови амбулатни возила и многу други работи.Дечко зборувај со факти, а не со шарлатански улични муабети.

Тебе што не ти е гајле за Македонија ме боли стапот, но не труј тука невина младина со твои комплекси на индифериорност во животот.

Јас не трубам колку е успешна владата, но набројувам факти и докази за коишто вие сте слепи и лицемерни.Оваа влада има минуси и тоа големи, но има и големи плусови и многу реализирани проекти за коишто вие не кажавте ниту еден пофален збор.Тоа е лицемерие.Ајде сега исери се и на новиот аеродром така?Народот немал леб да јаде, а они аеродром ти правеле.
Дете ако си имаш проблем со психата и не можеш да расудуваш правилно јас тука не можам ништо, гз ти се полни ама главата никако.
оди побарај си стручна помош на време, затоа што даверуваш во вакви срања дефинитивно е знак дека нешто ЕПТЕН НЕ Е ВО РЕД.

Примерот не ти е соодветен.
Во Македонија има сиромашни луѓе и тоа никој не го негира, но во далеку помал број отколку што се претставува.Сиромаштијата повеќе се користина дневно политичка база, а не со реални факти.Јас сум цел ден меѓу народот и го гледам она што се случува.

Во Македонија има се повеќе и повеќе Mекдоналдс генерации.Дали тоа се должи на гладување и немање леб за јадење?Излези во било кој град и види дека девојче од 8 години до 35 години е цакум-пакум средено од глава до пети со познати марки.Неможеѓш на улица да се разминеш од автомобили.Дали тие автомобили се возат на вода?Нели треба да им се сипе бензин и да се дадат пари?

Опструкцијат на Скопје 2014 беше само дневно политичка со цел да се соберат евтини поени.Истите СДСМ планираа проект за споменик на Александар Македонски, а истите го плукаа.Видиш колку се лицемерни :)
Друже вакви ситуации гледаш затоа што повеќето патат од комплекс а пониска вредност. Има да смрзнуваат цела зима да седат затворени во една соба за да не трошат греење за повеќе, ама на детето ќе му купат патики од 10 000, пошто ако не му купат нема да може да се вклопи во друштвото. Матријалното е најважно во денешницата, детето ако нема ајпод, ако нема професионален апарат, ако нема патики од 10000 никој нема да го прифати во друштвото :D
Дремат во кафичи и во познативе кафани или места ко Мекдоналдс за да направат чек ин, за да бидат видени...

А од тоа што имам приметено луѓево живеат од пари кои нивните дедовци и баби ги заштедиле уште во Југославија, поделби на имоти, издавање станови под кирија итн...

Друже вакви ситуации гледаш затоа што повеќето патат од комплекс а пониска вредност. Има да смрзнуваат цела зима да седат затворени во една соба за да не трошат греење за повеќе, ама на детето ќе му купат патики од 10 000, пошто ако не му купат нема да може да се вклопи во друштвото. Матријалното е најважно во денешницата, детето ако нема ајпод, ако нема професионален апарат, ако нема патики од 10000 никој нема да го прифати во друштвото :D
Дремат во кафичи и во познативе кафани или места ко Мекдоналдс за да направат чек ин, за да бидат видени...

А од тоа што имам приметено луѓево живеат од пари кои нивните дедовци и баби ги заштедиле уште во Југославија, поделби на имоти, издавање станови под кирија итн...
Но, секој ден да одиш на кафе, да одиш 1-2 на одмор годишно , да имаш скап телефон, интернет, секој да студира не е баш немање леб за јадење.Кажи ми и биди искрен колку од твоите другари и другарки не отидоа на одмор оваа година?Колку од нив не купија барем нов мобилен телефон?Јас не ја правам Македонија Германија, туку ме страшно нервира тој збор“Народот нема леб да јаде“.Се ежам од тој збор.

И јас тоа го имам приметено и посебно ме зачудува кај луѓе што ги знам и колку од прилика може да им се примањата,така да не е реално да има толкави расходи.

За мене најлогичниот заклучок е дека имаат "Бразилски " стил на живот.На него се ново али дома спие во една соба од цигли без фасада на вреќа за спиење.

Зависи кој како ................ тие што дремат по кафичи, диска, се модираат, имаат скапи мобилни, шетаат по странство, пијат, спијат до пладне и.т.н. и.т.н. тоа се една класа на млади, не се сите млади од таа група ......... колку има млади што од маало не мрдаат со години, што одат во Центар на пр. само по потреба било да е образование, работа и сл. и назад дома во свое маало, ама вие ги гледате само тие кремчињата и наконтените спонзоруши покрај нив како шетаат од бутик во бутик, од кафич во кафич и готово сите се такви, мед и млеко тече во Македонија, сите се парајлии... абе тоа се посебна класа на луѓе(млади) чиви родители или се политичари или се бизнисмени или пак едноставно се богати наследници од дедо/баба кои трпеле и ваделе од уста со децении наназад за да на својот внук му обезбедат ’’фраерски’’ живот, инаку со плати од 200 евра таквиот начин на живот е невозможен т.е. сајенс-фикшн ........... во оваа држава сите кои работеле и кои работат(без разлика стари млади) многу добро знаат дека тешко се заработува парата, тешко се заработувала парата и во Социјализмот, а денеска уште потешко ............ па и за тие 100/200/300 евра плата и за нив последното грамче маст ќе му го извадат на човек !

Зависи кој како ................ тие што дремат по кафичи, диска, се модираат, имаат скапи мобилни, шетаат по странство, пијат, спијат до пладне и.т.н. и.т.н. тоа се една класа на млади, не се сите млади од таа група ......... колку има млади што од маало не мрдаат со години, што одат во Центар на пр. само по потреба било да е образование, работа и сл. и назад дома во свое маало, ама вие ги гледате само тие кремчињата и наконтените спонзоруши покрај нив како шетаат од бутик во бутик, од кафич во кафич и готово сите се такви, мед и млеко тече во Македонија, сите се парајлии... абе тоа се посебна класа на луѓе(млади) чиви родители или се политичари или се бизнисмени или пак едноставно се богати наследници од дедо/баба кои трпеле и ваделе од уста со децении наназад за да на својот внук му обезбедат ’’фраерски’’ живот, инаку со плати од 200 евра таквиот начин на живот е невозможен т.е. сајенс-фикшн ........... во оваа држава сите кои работеле и кои работат(без разлика стари млади) многу добро знаат дека тешко се заработува парата, тешко се заработувала парата и во Социјализмот, а денеска уште потешко ............ па и за тие 100/200/300 евра плата и за нив последното грамче маст ќе му го извадат на човек !

Со 200 евра нема стил на живот сметки се скоро 200 евра.Се под вкупни примања на една фамилија (3-4 лица ) од под 25К нема живот.

Младино, немој да ве прелаже Б.Ц. како што ги прелажа вашите родители, баби и дедовци. Видете ги само, колку ниско се паднати, вршат пропаганда и манипулирааат на форум, наместо јавно на телевизиските медиуми и народот, да ја претстават нивната програма, нивната идеа, за иднината на Македонија. Немаат ништо што да понудат освен насилие.

Нејќам да зборам за политика ама ова морам да ти го кажам.:)

Ќе ти дадам пример:
имаш фамилија, имаш деца, дома ти е цакум-пакум спремено, мебели, курци палци све нов, модерно, АМА место на децата да им купиш нова облека, место да им купиш парче леб итн... ти се задужуваш и купуваш за дома мебел (во случајов споменици), а децата ти патат за основни работи.
Примеров ти е тапа, не може облеката да биде приоритет пред мебелот!
Облеката не мора да е нова, важно е да е чиста и може да почека.

Второ е што не можеш да купуваш мебел ако немаш пари за храна!

Лично јас највеќе сум ги презирал оние луѓе кои кога ќе излезат се облечени во скапа облека а кога ќе отидеш кај нив дома ќе наидеш на мизерија, нечистотија, и живеат на промаја (n)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom