Значи ќе те земам со мене во било кое време во денот,во скопските кафулиња, да видиш кој седи на кафе,студентарија!Цел ден едно кафе смрдливо пијат и дремат по кафичите.Очигледно не си родител чим вака зборуваш,да беше ќе знаеше и те како е заебано со деца.Моите другари што се оженија,пола се разведоа,што се верија пола веридби раскинаа,во очи не те гледаат од жив срам.Така е тоа клецкај ја жената у едно собче и викај ура по дома,додека те хранат мама и тато.Кога нема да ја биде работата врзи по некој шамар по дома да се знае кој е газда или начукај се.Бракови не се расипуваат од љубов/измама/љубомора-тоа се лечи,се расипуваат ако нема што да затропа на чинија на ручек.Значи моите родители стискале заби за едвај мене да ме стават на пат,теретот за јас да извадам некој на пат е уште поголем.Јас уште незнам дали да останам тука и да глеам како се менуваат ојлевци дојлевци од тие горе што ги спомна на власт или да го барам чарето на страна.Дојдов на дереџе кога јас и девојками ко високо образовани,да си викаме,што кур боље ќе кречам у странство ама подобро ќе е.Барем за молер да учев и тоа е занает и тоа се учи.Како сакаш сфати ме неам потреба на никого да се правдам,али се додека викам дека може да биде и полошо,а не на подобро,ништо не праиме.
Дали тоа е Нано Ружин,Петко,Станко или било кое друго го*но испарфемисано не е важно,важно е дека да е овој народ малце по зрел,нема да има вакви политичари.