Рамна Земја?

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
А кај се наоѓа магмата ако е рамна?
Лавата/магмата се ноаѓа под површината од изладениот слој од Земјава (Земјината кора, составена претежно од гранитен камен).

Имам роднини во Австралија и тие велат дека постои...решен проблем, иако Острелија не сум ја видел!
Па и јас имам роднини што биле во орбитата на Земјата и тие викаат дека е топка. И тоа е решен проблем!

И струјата не постои, не моеш да ја видиш. Постои кабел. Ама моето јако искуство како "електричар" трипати досега докажало дека постои и те како. Една дилема помалку.

Па и јас имам роднини што биле во орбитата на Земјата и тие викаат дека е топка. И тоа е решен проблем!
Одлично!

Ај прашај ги твоите роднини:
- Со која ракета биле испалени во орбита?
- Која вселенска агенција ги пратила на орбитирање?
- На која орбита/височина орбитирале околу/над Земјава?
- Во/со која орбитална станица?
- На кој датум и час биле лансирани?
- Како го преживеале орбитирањето?
- Кога и каде се спуштиле на Земјава?

И моите роднини ја имаат посетено „нашата земјата„ со користење авионски лет, ама не ми кажаа дека виделе топчеста Земја.

:pos: :pos: :pos:
Не бе, намерно Господ има направено секакви луѓе. Замисли колку би ни било досадно да не постоевте.
Се согласувам...освен ако сметаш дека напишаново не важи и за тебе...:icon_lol:

Имам роднини во Австралија и тие велат дека постои...решен проблем, иако Острелија не сум ја видел!
Јас имам другар астронаут, ми рече дека е топка, решен проблем.
Автоматски споено мислење:

Одлично!

Ај прашај ги твоите роднини:
- Со која ракета биле испалени во орбита?
- Која вселенска агенција ги пратила на орбитирање?
- На која орбита/височина орбитирале околу/над Земјава?
- Во/со која орбитална станица?
- На кој датум и час биле лансирани?
- Како го преживеале орбитирањето?
- Кога и каде се спуштиле на Земјава?

И моите роднини ја имаат посетено „нашата земјата„ со користење авионски лет, ама не ми кажаа дека виделе топчеста Земја.
Прашај ги ти роднините од кај знаат дека се во Австралија може се на некој остров на медитеранот и ги лажат.

Прашај ги ти роднините од кај знаат дека се во Австралија може се на некој остров на медитеранот и ги лажат.
Да де, тоа го зборам и јас. Роднините се на земја, не се во воздух. Не ја виделе Австралија од горе за да знаат дека постои. Значи факт е дека Австралија не постои.

Јас имам другар астронаут, ми рече дека е топка, решен проблем.

И јас знам еден астронаут, малку е слеп, ама видел дека Земјава е топчеста.

Решен проблем....

Да....ги излажале дека се во Острелија, а они се у ствари на Хаваи.

Лажат комунистите.

И јас знам еден астронаут, малку е слеп, ама видел дека Земјава е топчеста.

Решен проблем....

Да....ги излажале дека се во Острелија, а они се у ствари на Хаваи.

Лажат комунистите.
Ако не можеш да ја видиш паралелата, не знам што да ти кажам.

Ако не можеш да ја видиш паралелата, не знам што да ти кажам.

А ја‘ очекуев дека си ја видел Земјава па да го посведочиш нејзиниот вистински изглед...

А ја‘ очекуев дека си ја видел Земјава па да го посведочиш нејзиниот вистински изглед...
И јас очекував дека си ја видел Австралија или крајот на светот

Дечки, тј е капацитет на комуникацију сс овија овакфи како Пророк, Зурла, Јонсеј и слични.
Увек се сфедуе на овакфи реплике.
Патерн е тј.
Тој е.

Ама па од другу страну, сличан е концепт на комуникацију и дебату сс сфи Вас верски верници, само на малце пософистициран начин, зшто нели заради некакфу духовну логику, мир у куќу, благодетност и благосостојба, исти кур сте и Ви верници у Библију и бла бла црковни работе.

Такој да намалите доживљај да се смеете на небистри, зшто и ваша верска крстена вода, не е бш најбистра.

Последно уредено:
Дечки, тј е капацитет на комуникацију сс овија овакфи како Пророк, Зурла, Јонсеј и слични.
Увек се сфедуе на овакфи реплике.
Патерн е тј.
Тој е.

Ама па од другу страну, сличан е концепт на комуникацију и дебату сс сфи Вас верски верници, само на малце пософистициран начин, зшто нели заради некакфу духовну логику, мир у куќу, благодетност и благосостојба, исти кур сте и Ви верници у Библију и бла бла црковни работе.

Такој да намалите доживљај да се смеете на небистри, зшто и ваша верска крстена вода, не е бш најбистра.
Јонсеј ?

Back
На врв Bottom