Рамна Земја?

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Па интересно е @парва како си замишља мали Џокица кој ги направил машините од пред илјадници години, илузија со цел да не убеди во сегашната космичка реалност. Кој го вртел запчаникот за да се движат сонцето и месецот околу нас. Кој ја изградил куполата.
И зашто им служи таа илузија.
Интересно е.

Еве, да се уверите дека е рамна и од горе некој команден центар ни организира Матрикс ефект на живеачка. Ја не сум ги видел али сигурно постојат. Од JESÚS Flat Earth.

:pos:

Море @Пророкот, кога некој сака да биде пилот учи математика и физика што е наменета за сфера - не за нешто трето.
Не знам како уште во денешно време дискутираме за формата на планетата :facepalm:

Зурла ден денес сеуште прашува дали тие во Австралија живеат наопаку.. :tapp:
Бијонс кутрата со центрифуги не замараше..

Сфаќате дека деца од прво оделение се попаметни од вас или слабо?

Море @Пророкот, кога некој сака да биде пилот учи математика и физика што е наменета за сфера - не за нешто трето.
Не знам како уште во денешно време дискутираме за формата на планетата :facepalm:

Зурла ден денес сеуште прашува дали тие во Австралија живеат наопаку.. :tapp:

Сфаќате дека деца од прво оделение се попаметни од вас или слабо?
Секој феномен чиј опис е предмет на сомеж, е предмет и на дискусија...додека рабојќето не станат јасни.

Не гледам член/ови на темава на возраст од „прво„, така не гледам зашто би биле попаметни од “нас„.

Секој феномен чиј опис е предмет на сомеж, е предмет и на дискусија...додека рабојќето не станат јасни.

Не гледам член/ови на темава на возраст од „прво„, така не гледам зашто би биле попаметни од “нас„.
Предмет на сомнеж пред неколку века беа тврдењата дека оваа планета е рамна плоча.. или каква не алтернатива на тоа

Тој сомнеж доведе до тоа да се истражува и да се дојде до заклучок дека е сфера

Сега вие се сомневате на тој сомнеж
Регрес кој нема крај според вашата логика

Предмет на сомнеж пред неколку века беа тврдењата дека оваа планета е рамна плоча.. или каква не алтернатива на тоа

Тој сомнеж доведе до тоа да се истражува и да се дојде до заклучок дека е сфера
Историјата од науките е полна до докажани вистини...па променети вистини...па побиени вистини...па теории за ова и за она...па теории кои ги докажуваат слабите места од прифатените теории...и така натаму.

Како што би рекол мојот омилен проф: „Ниту една наука не може да ни докаже ниту една конечна вистина„.

Историјата од науките е полна до докажани вистини...па променети вистини...па побиени вистини...па теории за ова и за она...па теории кои ги докажуваат слабите места од прифатените теории...и така натаму.

Како што би рекол мојот омилен проф: „Ниту една наука не може да ни докаже ниту една конечна вистина„.
Науката не се стреми кон апсолутно докажување на тврдења, туку кон нивно тестирање преку набљудувања и експерименти, со намера да ги побие. Хипотезите што успешно ги поминуваат тие тестови и се поддржани од голем број докази се прифаќаат како добро поткрепени научни објаснувања.

Пример за тоа дека земјата е сфера не се поставува прашање - „Како знаеме дека Земјата е сфера“
туку „Што би требало да забележиме ако Земјата не е приближно како сфера?“

Дали го разбираш ова што е напишано?

Науката не се стреми кон апсолутно докажување на тврдења, туку кон нивно тестирање преку набљудувања и експерименти, со намера да ги побие. Хипотезите што успешно ги поминуваат тие тестови и се поддржани од голем број докази се прифаќаат како добро поткрепени научни објаснувања.

Пример за тоа дека земјата е сфера не се поставува прашање - „Како знаеме дека Земјата е сфера“
туку „Што би требало да забележиме ако Земјата не е приближно како сфера?“

Дали го разбираш ова што е напишано?
Еве што ти, и слични на тебе, нејќете да разберете:
- времето од наивноста и невиноста од науките беше во XVII и XVIII век, кога науките беа сведени на нечие лично хоби и личен интерес, без институционализација на науките,
- од XIX век науките, засебно засновани и одвоени од философијата, и поткрепени со разно-разни идеолошки досетки од типот на „леви„, „десни„, северо-западни„ и југо-северни„, станаа замена за Божјата вистина,
- науките, дел од нив, се веќе влезени „во црвено„ и се занимаваат со дејанија кои се исклучиво Божји домен,
- науките се предмет на обожување и идолатризирање од поклниците на сциентизмот,
- науките не ни кажаа ниту една конечна вистина, а таа неспособност се обидуваш да ја изрелативизираш не со неспосбноста, туку со бесконечно наоѓање оправдуања во стилот: науките не барале вистина (што е ноторна лага...),. науките се занимавале со претпоставки па со нивно докажување, па со побивање, па со подисправање, па со одово предокажување...и сето тоа одново и одново, во затворен круг од кој нема излегување, затоа што самите науки имаат враден дефект,
- науките се Богоборечки настроени, дури и кога не можат да најдат прифатлив одговор на некое прашање, иако одговорот веќе постои, но по секоја цена името Божјо мора да стои надвор од науките.

Така да не ми релативизирај...

Еве што ти, и слични на тебе, нејќете да разберете:
- времето од наивноста и невиноста од науките беше во XVII и XVIII век, кога науките беа сведени на нечие лично хоби и личен интерес, без институционализација на науките,
- од XIX век науките, засебно засновани и одвоени од философијата, и поткрепени со разно-разни идеолошки досетки од типот на „леви„, „десни„, северо-западни„ и југо-северни„, станаа замена за Божјата вистина,
- науките, дел од нив, се веќе влезени „во црвено„ и се занимаваат со дејанија кои се исклучиво Божји домен,
- науките се предмет на обожување и идолатризирање од поклниците на сциентизмот,
- науките не ни кажаа ниту една конечна вистина, а таа неспособност се обидуваш да ја изрелативизираш не со неспосбноста, туку со бесконечно наоѓање оправдуања во стилот: науките не барале вистина (што е ноторна лага...),. науките се занимавале со претпоставки па со нивно докажување, па со побивање, па со подисправање, па со одово предокажување...и сето тоа одново и одново, во затворен круг од кој нема излегување, затоа што самите науки имаат враден дефект,
- науките се Богоборечки настроени, дури и кога не можат да најдат прифатлив одговор на некое прашање, иако одговорот веќе постои, но по секоја цена името Божјо мора да стои надвор од науките.

Така да не ми релативизирај...
Науката не се занимава со изучување на феномени како Божјото битие, крај на приказната, ти тука ништо не се прашуваш и твоето мислење на оваа тема е небитно.

Јас да сум министер за здравство на такви како тебе би им забранил пристап до болница бидејќи изнесуваш вакви глупости.
Не би ти дал ни автобус да користиш, ни телефон, ни компјутер - апсолутно ништо.

Луѓето по втор пат отидоа на месечината, ја сликаа нашата планета ама неее според Зурла, Пророкот и слични телетабиси тоа било намерно хајки против Господ и божјата вистина.

Ти и таквите ко тебе сте доказ дека слободата на говор треба да е ексклузивно право а не подарок.

Науката не се занимава со изучување на феномени како Божјото битие, крај на приказната,
Хммммм...„мудро„ збориш.
Божјото битие е тема за религите.
Автоматски споено мислење:

ти тука ништо не се прашуваш и твоето мислење на оваа тема е небитно.
Не се сеќавам дека го барав твоето мислење за моето мислење...

Јас да сум министер за здравство на такви како тебе би им забранил пристап до болница бидејќи изнесуваш вакви глупости.
Докажи што е глупо во од мене напишаното. Благодарам...

Не би ти дал ни автобус да користиш, ни телефон, ни компјутер - апсолутно ништо.
Уште едно твое мислење, небарано од мене...

Луѓето по втор пат отидоа на месечината, ја сликаа нашата планета ама неее според Зурла, Пророкот и слични телетабиси тоа било намерно хајки против Господ и божјата вистина.
Како ти текна?...

Ти и таквите ко тебе сте доказ дека слободата на говор треба да е ексклузивно право а не подарок.
Модерни времиња, разбираш....

Уште еднаш тема што не е за Господ ја правиш да биде за Господ

Всушност, нема тема што ти не си ја направил да биде за Господ

Се е хајка против Господ

- науките не ни кажаа ниту една конечна вистина
Па не ни може алоооооооо дали се читаш што пишуваш?
Конечна, безусловна, неограничена и независна од околности, односно апсолутната вистина е само БОЖЈАТА и таа не е предмет за изучување во природните науки.

И таа е само една, затоа е апсолутна.
Апсолутни вистини како што ти си напишал не постојат!

Како да се изнесе тврдење за нешто кога ниту еден научник не се занимава со истражување на такви феномени?

Како јас да го истражам од таа гледна точка воскреснувањето ајде биди маж и просветли ме?

Последно уредено:
Па не ни може алоооооооо дали се читаш што пишуваш?
Да, читам што пишуваш и внимавам што пишувам.

Ако не можат, тогаш зашто претендираат на замена на Божјата вистина со научни вистини?

Конечна, безусловна, неограничена и независна од околности, односно апсолутната вистина е само БОЖЈАТА и таа не е предмет за изучување во природните науки.
Науките имаат свои предмети на проучување, па после токму време од постоење на науките, не слушнав/ме и не видов/ме ниту една конечна научна вистина.

Како да се изнесе тврдење за нешто кога ниту еден научник не се занимава со истражување на такви феномени?
Види допис погоре...

Како јас да го истражам од таа гледна точка воскреснувањето ајде биди маж и просветли ме?
Еве, јас не го истражувам воскресението Христово и сосема ми е доволно што верувам дека истото се случило, оти за него постојат веродостојни записи од очевидци.

Ако не можат, тогаш зашто претендираат на замена на Божјата вистина со научни вистини?
Затоа што се слепи исто како што ти си слеп за некои работи

Има луѓе од научниот свет кои се Атеисти и кои прифаќаат дека науката не може да го докаже/побие Божјото постоење

Како ние денес да го докажеме воскреснувањето од таа гледна точка, ајде објасни?

Науките имаат свои предмети на проучување, па после токму време од постоење на науките, не слушнав/ме и не видов/ме ниту една конечна научна вистина.
Јас ти велам дека на тој начин нема како тоа да се истражи, ти пак како па како :tapp:

Како да го истражиме воскреснувањето?

Еве, јас не го истражувам воскресението Христово и сосема ми е доволно што верувам дека истото се случило, оти за него постојат веродостојни записи од очевидци.
Ама друже имаш тема каде што можеш да дискутираш со секого за воскресението, овде за рамна земја дискутираме, врска нема едното со другото.

Каков сомнеж имаш ти со тоа што е сликана планетата кога отидоа по втор пат на месечината, ќе кажеш ли?

Последно уредено:
... замарав изгледа и за пандемијата со коронависрус и антиковид вакцини на времето, после 4 години што ќе кажеме сега за тоа?

Само еден сегмент да спомнам,
поранешен виш советник на експертот за заразни болести д-р Ентони Фаучи тогаш на времето на пандемија беше цар, сега се изјаснил за виновен во вторник за заговор за прикривање на федерални евиденции поврзани со истражувања за потеклото на смртоносната пандемија на COVID-19.“ :toe:

Последно уредено:
Бијонс, за вакцине можда си упрао там.
Појма неамо, не те ни пратимо.
Нема везе.

Тема е Рамна, Земја.

Ти што мислиш искрено, какфа е?

Подпрашање што би кажаја Двајт Шрут.
А ти си Мајкл.
Како се дешава еклипс ма Месечину?
Сенка на што? Гу затм'нуе на такф начин?

Син ми за 3 месеца ке напуни 5 године, повише знае за еклиспсе, ноќ и ден, ѕвезде и остало, од неколко душе вас.

Види допис погоре...

Па има и записи дека земја е Планета, тело јајцевидно, како и сфи тија такфи тела.
Не е рамна.
Колко и да виделе тија тфои што путувале сс авион.

Старо теле едно.

... мој совет да не го мешаш син ти во скоро секој пост, ниту било што да споредиш со него, затоа што некој ако ти реплицира на коментарот мора да одговори и за споредбата што ја правиш со него, па потоа ќе пријавиш дека ти ја мешат фамилијата, ако имаш ти да напишеш нешто напиши, детето остави за во подфорум за деца и образование!

Back
На врв Bottom