Пророкот
Ќе ме биде...
Лавата/магмата се ноаѓа под површината од изладениот слој од Земјава (Земјината кора, составена претежно од гранитен камен).А кај се наоѓа магмата ако е рамна?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лавата/магмата се ноаѓа под површината од изладениот слој од Земјава (Земјината кора, составена претежно од гранитен камен).А кај се наоѓа магмата ако е рамна?
Па и јас имам роднини што биле во орбитата на Земјата и тие викаат дека е топка. И тоа е решен проблем!Имам роднини во Австралија и тие велат дека постои...решен проблем, иако Острелија не сум ја видел!
Одлично!Па и јас имам роднини што биле во орбитата на Земјата и тие викаат дека е топка. И тоа е решен проблем!
со користење авионски лет

Се согласувам...освен ако сметаш дека напишаново не важи и за тебе...![]()
![]()
Не бе, намерно Господ има направено секакви луѓе. Замисли колку би ни било досадно да не постоевте.
Јас имам другар астронаут, ми рече дека е топка, решен проблем.Имам роднини во Австралија и тие велат дека постои...решен проблем, иако Острелија не сум ја видел!
Прашај ги ти роднините од кај знаат дека се во Австралија може се на некој остров на медитеранот и ги лажат.Одлично!
Ај прашај ги твоите роднини:
- Со која ракета биле испалени во орбита?
- Која вселенска агенција ги пратила на орбитирање?
- На која орбита/височина орбитирале околу/над Земјава?
- Во/со која орбитална станица?
- На кој датум и час биле лансирани?
- Како го преживеале орбитирањето?
- Кога и каде се спуштиле на Земјава?
И моите роднини ја имаат посетено „нашата земјата„ со користење авионски лет, ама не ми кажаа дека виделе топчеста Земја.
Да де, тоа го зборам и јас. Роднините се на земја, не се во воздух. Не ја виделе Австралија од горе за да знаат дека постои. Значи факт е дека Австралија не постои.Прашај ги ти роднините од кај знаат дека се во Австралија може се на некој остров на медитеранот и ги лажат.
Јас имам другар астронаут, ми рече дека е топка, решен проблем.
Да....ги излажале дека се во Острелија, а они се у ствари на Хаваи.Прашај ги ти роднините од кај знаат дека се во Австралија може се на некој остров на медитеранот и ги лажат.
Ако не можеш да ја видиш паралелата, не знам што да ти кажам.И јас знам еден астронаут, малку е слеп, ама видел дека Земјава е топчеста.
Решен проблем....
Автоматски споено мислење:
Да....ги излажале дека се во Острелија, а они се у ствари на Хаваи.
Лажат комунистите.
Ако не можеш да ја видиш паралелата, не знам што да ти кажам.
И јас очекував дека си ја видел Австралија или крајот на светотА ја‘ очекуев дека си ја видел Земјава па да го посведочиш нејзиниот вистински изглед...
Јонсеј ?Дечки, тј е капацитет на комуникацију сс овија овакфи како Пророк, Зурла, Јонсеј и слични.
Увек се сфедуе на овакфи реплике.
Патерн е тј.
Тој е.
Ама па од другу страну, сличан е концепт на комуникацију и дебату сс сфи Вас верски верници, само на малце пософистициран начин, зшто нели заради некакфу духовну логику, мир у куќу, благодетност и благосостојба, исти кур сте и Ви верници у Библију и бла бла црковни работе.
Такој да намалите доживљај да се смеете на небистри, зшто и ваша верска крстена вода, не е бш најбистра.
Би.Јонсеј ?