Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Odi vo Control Panel -> Administrative Tools -> Memory Diagnostics Tool. Odberi Restart now and check for problems (recommended). Ova e za Vista ali bi trebalo istoto (ili slicno) da go ima i na XP.Ке ми каже ли некој како да удрам еден тест на рам меморијава?
Ova e za Vista ali bi trebalo istoto (ili slicno) da go ima i na XP.
Мониторот го земав од еден пријател преку фирма, за скоро 15000 илјадарки ( во сената е вклучено и пивото ) он зимаше повеќе па му дадоа попуст.@Нако ти си еден од ретките кај нас сто има Т240 HD мозес да ми
казес каде,колку го купи? каква слика вади дали има мртви
пикслели и слицно? sry за оф топик.
Доста се и 4 ГБ ддр2 рам меморија. Особено у Dual Chanell коа работатМониторот го земав од еден пријател преку фирма, за скоро 15000 илјадарки ( во сената е вклучено и пивото ) он зимаше повеќе па му дадоа попуст.
Иначе мониторот е топ за тие пари, го имаш во техномаркет за 18 и кусур иљадарки, а има и верзија со ТВ тјунер ама контрастот е 10000 мојот е 20000.
Фурам 1920 на 1200 поради некои мои мазохистички бубачки ( максумум да вадам од него ), иначе додека го наштелував се изнамачив, но ако не работиш графика и со бои нема да ти треба толку многу штелувања, а јас си сакам ако ова е кајгана жуто да биде кајгана жуто а не лимун или портокал жуто.
Впатем кога сме кај меморијата и тоа го решив, то ес сватив дека ако отворам 4 јаки програми и сите цицаат по 2 гига од меморијата тогаш ке се искористи целата меморија.
Совет за другите: Ако купувате ПЦ подобро е да земете 4 гига ДДР3 отколку 8 ддр2, впатем што ке ви се 8 гига, нормално пц супер си работи и на 4 гига тие другите ама баш за ништо не користат.
Абе ддр3 се знае дека е најубоо ама и ддр2 врши работа
Особено ако не си при пари за нова матична
И не заборавајте луѓе дека само 64 битен ХР чита поише од 3 гига рам и Виста ЅР1
За виндоус 7 не сум сигурен....Доста се и 4 ГБ ддр2 рам меморија. Особено у Dual Chanell коа работатАбе ддр3 се знае дека е најубоо ама и ддр2 врши работа
Особено ако не си при пари за нова матична
И не заборавајте луѓе дека само 64 битен ХР чита поише од 3 гига рам и Виста ЅР1
За виндоус 7 не сум сигурен....
Аргх, преку таквото веќе!!!
Луѓе разберете веќе, било кој 32бит оперативен систем не може да чита повеќе од 4гб, затоа што 2^32=4гб, а сите 64бит оперативни системи можат да читаат повеќе од 4гб, затоа што 2^64=мноооогу.
Дај запамтете еднаш засекогаш!
Само 32битниот оперативен систем на Чак Норис може да чита повеќе од 4гб :pos2:Професоре јас тоа го знаев,ама имаше еден Spore,што викаше дека уствари може,он еднаш пробал.

Jas koa ja igrav GTA 4 mi se slucuvase posle nekoe vreme igranje da pocne da secka nenormalno, RAM-ot mi bese skroz ispunet (imam 4GB). Srekja za epten malce bese problemot, koa ke islkucev firefox (sto zima ~100MB) ok si idese. Zborot mi e sekogas treba poveke ramСовет за другите: Ако купувате ПЦ подобро е да земете 4 гига ДДР3 отколку 8 ддр2, впатем што ке ви се 8 гига, нормално пц супер си работи и на 4 гига тие другите ама баш за ништо не користат.
ustvari sekogas treba poveke od se, ram, hdd, cpu, graficki.... I want moreeee 
DDR3 е 1.6% побрза од DDR2 (Цифрава ја извадив од ракав, само колку да ви кажам дека нема некоја осетна разлика во брзина помеѓу DDR2 и DDR3). A DDR2 е поефтина......И сеа што е попаметно да се купи?

Да не е 106% побрза? ддр2 работи на 800 а ддр3 на 1600.DDR3 е 1.6% побрза од DDR2 (Цифрава ја извадив од ракав, само колку да ви кажам дека нема некоја осетна разлика во брзина помеѓу DDR2 и DDR3). A DDR2 е поефтина......И сеа што е попаметно да се купи?