Ракометни ЛЕГЕНДИ

Член од
24 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
121
Звучни имиња со богати кариери.

Katrine Lunde Haraldsen

Katrine+Lunde+Haraldsen+Olympics+Day+13+Handball+iA2paW00uR7l.jpg

Individual awards
  • All-Star Goalkeeper of the Olympic Games: 2008
  • All-Star Goalkeeper of the European Championship: 2008, 2010, 2012

Мене дечково ми е легенда, пошто е прв ракометен играч што го имам запаметно. А и голманиште беше, башка има освено бабачко титули.
23339_origin.jpg

Харизма оверлоуд

Мене дечково ми е легенда, пошто е прв ракометен играч што го имам запаметно. А и голманиште беше, башка има освено бабачко титули.
23339_origin.jpg

Харизма оверлоуд

И Thierry Omeyer спаѓа у клапата на најдобри голмани башка има доста титли и на клупско и на репрезентативно ниво.
gal1278.jpg

Пепи Манасков (Велес, 19 август 1964) е поранешен македонски ракометар, член на македонската ракометна репрезентација кој поради своите врвни квалитети и популарност е сметан за легенда на македонскиот ракомет со што е прогласен и за најдобар македонски ракометар на ХХ век.

Роден е во Велес каде што во 1977 година ја започнал својата кариера во РК „Борец. Во текот на својата богата спортска кариера играл во македонските клубови „Пелистер“ (со кого играл во финалето на купот на СФРЈ во 1986 и „Вардар Ватростална“. Имал и богата интернационална кариера во странство во клубовите „Кретеј“ од Франција, „Хамелн“ од Германија, „Филипос“ од Грција и „Пивоварна Лашко“ од Словенија. Настапувал за репрезентацијата на СФРЈ, а со репрезентацијата на Македонија учествувал на ЕП 1998 во Италија и СП 1999 во Египет. За националната репрезентација на Македонија одиграл 84 натпревари во кои постигнал 264 голови.

По завршувањето на својата 29-годишна играчка кариера во 2006 година, тој се обидува како тренер во повеќе наврати во „Борец“ и „Металург“, а моментално е тренер на РК „Куманово“.
Pepi_Manaskov_handball_player.jpg

Сесил Легангер

Уште и ја памтам плетенката до газ што и се мавташе. Најсеќавање од неа ми е кога од клупа истрча за да спречи гол. Не знам која утакмица беше, ниту кои тимови играа, ама ѕверкава седеше на клупа пошто нејзиниот тим имаше играч помалку, па во напад беа со 6 играчи. Ја изгуби топката нејзиниот тим и една од противничките ја фрли кон голот и сите очекуваа да влезе, а оваа како пантер за 2 секунди испринта од клупа до 6те метри и ја стигна.
leg_clausfisker_1202309967.jpg

Последно уредено:
0000000000361914.jpg
Мирза Џомба, легендарна фаца уште по легендарно име, од тогаш кога јас почнував да гледам ракомет на ХРТ 2. Лудо десно крило.

Зошто имам проблем да постирам слика? цело време problem uploading your file, со еден куп фотографии?

Последно уредено:
темава не е заебанција, постирајте уредно и име и презиме.

Една и единствена Инди мајсторе!!!:):):)

• Kometal Gjorce Petrov
As coach

images

Игор Вори, репрезентативец на Хрватска, сегашен играч на ПСЖ. Роден во Загреб 1980 година и е еден од најдобрите пикери во Европа или бар беше. Со Хрватска освои Олимписки Игри 2004 и Светско во 2003 и се закити со уште многу сребрени и бронзени медали (овие бронзениве последниов период ја пратат Хрватска и 4 место исто). Во 2009 беше прогласен за најдобар Хрватски ракометар
Igor_Vori_293571S1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom