Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме секира поразот,туку тактиката на шутко.Нападот функционираше многу добро додека беа Столе и Гоце во игра.Ако не успееше да поентира Столе сигурно изнудува пенал кој што Кире го претвора во гол.ОК беше да ги проба сите играчи ама барем на последните 10 мин требаше да одигра со најдобрата постава,ко што направи Вукович.

И не ме радува тоа што Кире даде пола од головите.Тоа само покажува колку ни е слаба тимската игра.
Се знае дека Кире ќе ги даде пола од головите, и досега така било, имаме среќа барем на првенства Кире е 100% и сите таканаречени успеси и било која победа е исклучиво ради Кире, ништо ново.

Инаку пријателска е, нема везе кој играл на крајот, сите играчи треба да се способни за тешки завршници, пошо сите натпревари наши секогаш се решаваат последна минута.

Се знае дека Кире ќе ги даде пола од головите, и досега така било, имаме среќа барем на првенства Кире е 100% и сите таканаречени успеси и било која победа е исклучиво ради Кире, ништо ново.

Инаку пријателска е, нема везе кој играл на крајот, сите играчи треба да се способни за тешки завршници, пошо сите натпревари наши секогаш се решаваат последна минута.

Епа тогаш може Вукович е глуп што на крајот од натпреварот играше со најдобрата постава.
Дури и коментаторот тоа го нагласи неколку пати,во смисла што е пробано - пробано е сега да го вратиме резултатот.

Епа тогаш може Вукович е глуп што на крајот од натпреварот играше со најдобрата постава.
Дури и коментаторот тоа го нагласи неколку пати,во смисла што е пробано - пробано е сега да го вратиме резултатот.
Не е битен резултатот, колку и да сакаме Србија да ја победиме. Реално сме поквалитетни од Србија, имаат подобар тренер и подобар голман.

Se nadevam deka Temelkov i Goce ke ostanat vo spisokot...Zlatko spored mene ne treba da igra na prvesntvovo. Mislam deka site pozicii ni se dobro pokrieni, samo na desen bek sme so Kire i Levov kako zamena, ama sekogas e taka. Ocekuvam najmalku da ja pominat prvata faza (y) ;)

Среќа шо 4 одат од група инаку :cenzura:

Среќа шо 4 одат од група инаку :cenzura:
со вакви алиби припреми, среќа ќе биди и група да поминиме, а овој моронов од селектор ни кажува басни дека ќе воигрувал нови тактики.
АБЕ МОРОНУ ЕДЕН СЕЛЕКТОРСКИ (се надевам дека некој ќе ти пренеси), ТАКТИКА СЕ ВОИГРУВА НА ПРИЈАТЕЛСКИ УТАКМИЦИ, А НЕ НА ЕП!!! ИДИОТУ ЕДЕН!!! :tapp:

Стоилов и Даскаловски не патуваат во Севиља
Недела, 06 Јануари 2013 13:31

Селекторот Звонко Шундовски во Севиља ќе патува со 18 ракометари, а од списокот отпаднаа Митко Стоилов и голманот Златко Даскаловски.

rakomet-240.jpg
Селекторот на македонската ракометна репрезентација Звонко Шундовски во Севиља ќе поведе 18 ракометари. Списокот од 20 играчи кои беа дел од подготовките е скратен, а по најновиот рез отпаднаа Митко Стоилов и голманот Златко Даскаловски.
Стоилов поради повреда нема да патува во Шпанија, па по разговорите со лекарскиот тим донесена е таква одлука.

На СП во Шпанија ќе биде пријавен список од 16 ракометари, додека двајца ќе бидат како резерви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom