Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Мојсо стварно многу слабо, дефинитивно ова негде е крај на неговата кариера.

26:25 да не влезеше Станиќ у второ ќе ги победевме!

Да и кретенот шутко,да не ги вади играчите кога ќе им тргне.
Гоце дава два гола за 5 мин и го вади од игра.Столе им ја разби одбраната и го вади од игра.

Ајде пријателска е,ама Вукович последните 15 мин ги играше со првиот состав.

Станиќ подобро сега да брани добро со нас отколку во евентуален дуел на светско. :)

Шутко е шутко,не вреди ни да се збори веќе за него......Темелков цигла,Златко....... ако не биде вклучен Гоце во составот за светско секоја им чест.

Една молба до ацид или некој модератор да се затвори темава и да се пишува само на темата за светското.

Да и кретенот шутко,да не ги вади играчите кога ќе им тргне.
Гоце дава два гола за 5 мин и го вади од игра.Столе им ја разби одбраната и го вади од игра.

Ајде пријателска е,ама Вукович последните 15 мин ги играше со првиот состав.
Абе добро е со ротација, барем сега на припремите(на оние натпревари сеако ке нема ротација :().
Инаку не е страшно толку поразот како што играта во напад, и одбраната во контри :)

tu shteta dimovski mozheshe da gi preseche... koj znae shto mu tekna gore da shutira. iskreno odigraa podobro otkolku shto ochekuvav. Naumche ochajno denes, a za Goce stvarno neznam zoshto tolku brzo go izvadi...

tu shteta dimovski mozheshe da gi preseche... koj znae shto mu tekna gore da shutira. iskreno odigraa podobro otkolku shto ochekuvav. Naumche ochajno denes, a za Goce stvarno neznam zoshto tolku brzo go izvadi...
Да не видиме колку е добар :)

i aj neka ja razbere nekoj odlukata da se odi so Levov na svetsko. Lazarov igrashe cel natprevar vo napad, i plus neshto odbrana. Koga vekje znae deka nema da go mennuva vo napad, a vo odbrana sigurno ne vleguva na negovo mesto Levov, mozheshe da zeme barem ushte eden shuter (pr.Kuzmanovski) kakov gode da e....vaka stvarno ne go razbiram ovoj poteg...

i aj neka ja razbere nekoj odlukata da se odi so Levov na svetsko. Lazarov igrashe cel natprevar vo napad, i plus neshto odbrana. Koga vekje znae deka nema da go mennuva vo napad, a vo odbrana sigurno ne vleguva na negovo mesto Levov, mozheshe da zeme barem ushte eden shuter (pr.Kuzmanovski) kakov gode da e....vaka stvarno ne go razbiram ovoj poteg...
Абе во право си , ама десен бек си е десен бек, не дај Боже се деси нешто со Кире, неможе цело првенство да го покрива без десен бек, а и Кузмановски што ќе ти е кога 90% ќе играат Номче и Миркулот...

pa sea kakov e takov e barem dade dva gola od dva obidi durgive drvo...i toa prviot gol beshe mnogu dobar... a da i Stole beshe dzver... : )
Па тоа сака да ти каже,дека вистина е добар и дека ќе се покажеше,со што автоматски шутко ќе требаше да го викне,вака има алиби.....ко секогаш.

Иако после оваа сезона што ја игра Гоце да не добие повик за репрезентација би било во најмала рака срамота.

Абе во право си , ама десен бек си е десен бек, не дај Боже се деси нешто со Кире, неможе цело првенство да го покрива без десен бек, а и Кузмановски што ќе ти е кога 90% ќе играат Номче и Миркулот...

ako ne daj Bozhe se sluchi neshto so Kire, togahs ni 10 densni beka nema da ni pomognat. Otidovme jabana, ne sakam ni da pomislam takvo neshto. A Kuzamnovski ili ne mora toj neka bide nekoj drug bi bil dobar za vakvi utakmici koga na Naumche ne mu odi, Angelovski isto, barem da shutne od druga pozicija, da ne bide se od desen bek.

Абе добро е со ротација, барем сега на припремите(на оние натпревари сеако ке нема ротација :().
Инаку не е страшно толку поразот како што играта во напад, и одбраната во контри :)

Не ме секира поразот,туку тактиката на шутко.Нападот функционираше многу добро додека беа Столе и Гоце во игра.Ако не успееше да поентира Столе сигурно изнудува пенал кој што Кире го претвора во гол.ОК беше да ги проба сите играчи ама барем на последните 10 мин требаше да одигра со најдобрата постава,ко што направи Вукович.

И не ме радува тоа што Кире даде пола од головите.Тоа само покажува колку ни е слаба тимската игра.

Неможам да го поднесам Мојсо во репрезентација, а и Миркулоски една од три партии покажува нешто, последно време и контри промашува. Не се проблеми крилата, покриени сме на крилата како никогаш до сега. Голманите се океј, одбраната флексибилна и подобрена, ама ќе налетаме на репрезентации со паметни тренери и со јака одбрана многу ќе се мачиме гол да дајме без лев бек и без Мојсо у форма нема шанси топ 10 на првенството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom