Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Ме загрижва лево крило, она ко ќе речат спортски го "пуштија да изгори" е то му се деси на Цветко, освен на првиот меч со Словенија, се наваму игра многу лошо, нема самодоверба детето се изгуби, потона, исто и во Пелистер 2 го пратам, не е истиот Цветан од пред ЕП каде беше непогрешлив како од крило, така на конри, па и пенали.
Или толку му е квалитетот реално, настрана шо се губи под притисок и + убаво некој имаше пишано, крило со бековски шут.
Автоматски споено мислење:

Сега и таму секој пенал скоро му е промашен, во контрите сам со голман не е сигурен, ептен се смена, лошо му влијаат тие останати 2 меча со Црна Гора и Данска каде имаше премногу промашувања....
Јас го пратев и пред ЕП во суперлига, и под притисок кога беше тесно промашуваше пенали, не е дека само после европско таков станал

@KaWa глупости збораш или си недоволно информиран...
Битола за ракомет ти е Амстердам за фудбал, ако се сеќаваш пред некоја година точно во Битола се играше утакмица против Турција, преполна сала, немаше слободно место и сите станати да гледат и плус над 2000 публика имаше надвор, шо не успеаа да влезат и се напрај некој дил тогаш со картите, многу фалсификати фатија после тоа, ама касно беше, прв дојден прв услужен беше тогаш работата....
Значи збораме за против факинг Турција која е дупло послаба од Романија, да не правиме муабет за појаки утакмици !
И не мора да е Битола, нека биди Велес, Прилеп, Кавадарци, само проблем е инфраструктурата, нема сали во другите градови, паркинг, патишта, за безбедно да се стигни до местото, слаба ни е државата, банана држава, се шо се прај е за Скопје, страдаат другите градови, над 3 саати ќе му треба од аеродром до Битола да ги донесат пример, тука е проблемот, срам е да го клата некој по автобуси толку саати за таа километража....

Она што ме нервира и загрижува е што и покрај се носители на играта ни се Кире и Миркуловски. Ај Кире ок, ама Миркул? Не ти е срам бе Кузмановски? Жими се еј, ја има топката у себе Кузман и знаеш дека или ќе шутне исфорсирано 10 метра над гол или ќе напраи грешка у пас.
Те разбирам, само мора да разбериме дека Фитиљот не е природен средњак, и со таа робусност и габаритет кој го има не можи да пробива лесно како во стилот на жути, јас сум задоволен со неговиот напредок, животно на полуконтри како воз е, има и јак шут од место и иако е толку робусен сепак знае да пробие измеѓу еден и два во напад.

После Жути, да се надеваме дека во еден од Митев, Атанасијевиќ, Ѓоргиев ќе ја најдеме неговата замена, имаат потенцијал, само им треба правилна работа, време и трпение.

@KaWa глупости збораш или си недоволно информиран...
Битола за ракомет ти е Амстердам за фудбал, ако се сеќаваш пред некоја година точно во Битола се играше утакмица против Турција, преполна сала, немаше слободно место и сите станати да гледат и плус над 2000 публика имаше надвор, шо не успеаа да влезат и се напрај некој дил тогаш со картите, многу фалсификати фатија после тоа, ама касно беше, прв дојден прв услужен беше тогаш работата....
Значи збораме за против факинг Турција која е дупло послаба од Романија, да не правиме муабет за појаки утакмици !
И не мора да е Битола, нека биди Велес, Прилеп, Кавадарци, само проблем е инфраструктурата, нема сали во другите градови, паркинг, патишта, за безбедно да се стигни до местото, слаба ни е државата, банана држава, се шо се прај е за Скопје, страдаат другите градови, над 3 саати ќе му треба од аеродром до Битола да ги донесат пример, тука е проблемот, срам е да го клата некој по автобуси толку саати за таа километража....

u mkd samo skopje e grad. dur nema sali, patista, aerodromi, hoteli dzabe muabetot... projde vremeto na selski turizam i reprezentativen sport u nenormalni uslovi, denes ako ne ispolnis standardi nemoze da si organizator.

u mkd samo skopje e grad. dur nema sali, patista, aerodromi, hoteli dzabe muabetot... projde vremeto na selski turizam i reprezentativen sport u nenormalni uslovi, denes ako ne ispolnis standardi nemoze da si organizator.
Значи само во Охрид требиТ да се играТ.

п.с. Ебати атмосферата во сала, кога еден никаков спикер со пубертетски глас, бара поддршка од трибините и тој целиот збунет, па овде под притисок да се играше преку 10 разлика ќе го јадеше Романија, многу театрално, мора репрезентацијата да игра дел од натпреварите и во другите градови, штета шо не добива поддршка националниот тим како шо треба.

Грешка си за атмосферата, затоа што гледаш од ТВ и не може да се долови вистинската атмосфера. Затоа на сите групи им се чини дека само они навиваат најјако, а сите други се штама.
Кога ја гледав репризата од Пелистер-Вардар, до нашето влегување во сала, според впечатокот од ТВ, се чини ко да нема публика во салата. Писле кога ја гледаш, има навивање, ама обичната публика личи ко да е умрена, а знаеш дека атмосферата беше супер и често пееше цела сала. Да не бев во Битола на утакмицата, ќе викав дека тапа било.

Кога гледам репризи од натпревари на Вардар од ЛШ, мислиш дреме публиката, а во сала атмосферата скоро редовно (особено на појаките утакмици и особено додека Комити поорганизирано навиваа) е на ниво на таа во Битола од дербито, па ради големината на салата има моменти кога е и далеку подобра.

Лоши се преносите и слабо се слуша, инаку поддршката на ракомет на репрезентација е пекол, во рамки на можностите со оглед на тоа дека НЕМА ОРГАНИЗИРАНА НАВИВАЧКА ГРУПА. Порано додека водевме навивање, беше бродолом во сала. Да не беа навивачите во баражот со Исланд, уште ќе игравме претквалификации. Така што во заблуда си дека некаде на друго место вон Скопје, има појака атмосфера.
Нормално дека репрезентацијата треба повремено да игра надвор од Скопје, особено со понеатрактивни противници, ама вакви натпревари, нормално е да се играат во најголемата сала.
Од друга страна, на репрезентација немаш само скопјани, сигурно пола сала не се скопјани.

Омерагиќ потпишал во третата германска лига.

Значи само во Охрид требиТ да се играТ.

posle skopje... da, vas edino vi fali sala so 4 tribini.

moze i struga ako napravat i oni asalna sala... aerodromot e blisku, ima bar 3-4 asalni hoteli i e relativno dobro povrzana so patista neka se doizgradi autopatot kon albanija ke bidat super i oni...

Последно уредено:
Лоши се преносите и слабо се слуша, инаку поддршката на ракомет на репрезентација е пекол, во рамки на можностите со оглед на тоа дека НЕМА ОРГАНИЗИРАНА НАВИВАЧКА ГРУПА. Порано додека водевме навивање, беше бродолом во сала. Да не беа навивачите во баражот со Исланд, уште ќе игравме претквалификации. Така што во заблуда си дека некаде на друго место вон Скопје, има појака атмосфера.
Нормално дека репрезентацијата треба повремено да игра надвор од Скопје, особено со понеатрактивни противници, ама вакви натпревари, нормално е да се играат во најголемата сала.
Од друга страна, на репрезентација немаш само скопјани, сигурно пола сала не се скопјани.
Да, апсолутно си во право дека е пекол. Сум бил на неколку утакмици последно баш против Чешка (едната мислам со Червар, другата со Раул) и буквално е котел. Франција на среќа би рекол се извлече негде 2015 (Столе ја заби меѓу двете стативи при 25-26, па Франција успеа да задржи и да победи на крај) и тоа е последно дома што сме изгубиле. Би било убаво и Комити да се организираат заедно со фалангата за баражот со Чешка, па тоа да врие.
А за понеатрактивни, зависи со кого. Доста од репрезентативците сакаат да играат во Скопје, затоа што салите ги имаат тие услови и се учени да играат таму. Тоа со Грција во Струмица беше безвезе. И таму најгласни на сам старт бевме ние од Скопје, додека другиве чудно не гледаа.

Да, апсолутно си во право дека е пекол. Сум бил на неколку утакмици последно баш против Чешка (едната мислам со Червар, другата со Раул) и буквално е котел. Франција на среќа би рекол се извлече негде 2015 (Столе ја заби меѓу двете стативи при 25-26, па Франција успеа да задржи и да победи на крај) и тоа е последно дома што сме изгубиле. Би било убаво и Комити да се организираат заедно со фалангата за баражот со Чешка, па тоа да врие.
А за понеатрактивни, зависи со кого. Доста од репрезентативците сакаат да играат во Скопје, затоа што салите ги имаат тие услови и се учени да играат таму. Тоа со Грција во Струмица беше безвезе. И таму најгласни на сам старт бевме ние од Скопје, додека другиве чудно не гледаа.
И јас бев на таа утакмица со Франција кога бевме егал едно 50-55 минути и на крајот со 2 разлика изгубивме.

Јака атмосфера имаше и да не беше публиката, далеку поголема разлика ќе беше за Франција.

posle skopje... da, vas edino vi fali sala so 4 tribini.

moze i struga ako napravat i oni asalna sala... aerodromot e blisku, ima bar 3-4 asalni hoteli i e relativno dobro povrzana so patista neka se doizgradi autopatot kon albanija ke bidat super i oni...
Охрид ја имаше најдобрата Публика во бивша ју....кога Електромонтажа /Емо(така се викаше клубот )играше во втора лига,не е за фалење прашајги тие во тоа време шо играле ракомет или биле на ракометните терени.....Скопјани во тоа време беа разединети секоја населба имаше клуб,Вардар,Работнички,Бетон,Пролет,Југ,Металург,Драчево,Бутел.....охриѓани се гладни за ракомет и други спортови.....нажалост погрешни луѓе се во спортот.

да не отварам тема за баражите, имаше и некој други интересни резултати, Грција ја доби БиХ со +7, не знам само дали ПРЕД или После Обрван ја откажа БиХ, тесни победи на Словенија против Италија и Австрија против Естонија..
Пази сега Фарски острови без борба ја мина Белорусија а и со Русија иста ке биде ...

Седи тука....седи тукааа му вика :unsure::unsure::unsure:
:pos::pos:
Многу лош однос има Кире кон играчите, лично од играч дознав, матер му ебава мајки шајки и на тренинзи и на утакмици недолично се однесува, еве сега и на Бранче...
За она шо го има во кариерата достигнато, срамно е, како сељачиште....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom