Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Големо БРАВО за одлуката за Раде Стојановиќ!!!!!!

П.С. Клубот каде што игра Раде се вика Qatar Sports Club

Не може по 2 натпревари со најјаката репрезентација на планетава да одредиме дали Мајнов беше флоп. Тоа тек ќе видиме. Му беше прв натпревар после долго време со репрезентација, исто како и на пола тим на тие две утакмици.
Ама што има невоиграноста врска со тоа што Мајнов иако е 200+ сантиметри се плашеше да шутне од чисти позиции... Дечкото само јадеше трици на Facebook, го повикаа, како да игравме цел меч со играч помалце.
--- надополнето: 31 мај 2013 во 20:27 ---
А где је клуб? Ваљда не се вика Катар клубот.

Ајде, ќе видиме за Раде, ќе видиме и дали Обрван ќе го среди егото на многумина таму.

Сепак тимот се викал Катар Спорт :)

Ама што има невоиграноста врска со тоа што Мајнов иако е 200+ сантиметри се плашеше да шутне од чисти позиции... Дечкото само јадеше трици на Facebook, го повикаа, како да игравме цел меч со играч помалце.
:)

Добро, да тоа и јас го забележав. Имаше неколку ситуации каде можеше да упати чист шут, а подаваше наместо тоа. Верувам дека стравот му потекнуваше од тоа што имаме нов селектор, и неќеше да се прикаже како трошач на топки плашејќи се пак да не изгуби место во репрезентација. Плус тоа Штербик имаше луд ден и ја бранеше секоја возможна и невозможна топка што допринесе да се усере уште толку.
Мислам дека во иднина кога ќе има помалце притисок кон него ќе се прикаже во подобро издание. Ќе видиме :)

Каснат неколку години со повикот за Раде....
Пецакот ако е пак повреден незнам зошто го вика, или само колку да се каже. А уште па некој тука ми кажуе најдобро решение бил за лев бек :pos:
Сигурно ќе беше да не му беа повредите, али овака...

а шо повреди има бе тој толку?
Се сеќавам ко играше за вас ко бевте лига на шампиони..сам си играше ѕвер беше..

Смејте му се вие на Раде за Катар али дечкото си кешира добра паричка споредено со повеќето од нашите ракометарчиња :pipi:

а шо повреди има бе тој толку?
Се сеќавам ко играше за вас ко бевте лига на шампиони..сам си играше ѕвер беше..

Друже ме заебаваш ?!
Бар вие Битолчани пратите ракомет повеќе од сите. Знаеме дека Пецакот после Вардар не играше ракомет нигде ради тие повреди дур не го земаа Зоми Мак. И таму се повреди ете го го нема на утакмициве у последниов месец. Него повредите го пратат уште младинското првенство кога го игравме кај нас. Ако памтиш он влегуваше само пеналите да ги шутира....
А памтам јас у Вардар кога играше, огромен потенцијал беше само пак ќе повторам повредите му ја заебаа кариерата.

Нели Георгиевски има скршено рака? Ќе може ли да заздрави до медитеранските игри?
--- надополнето: 1 јуни 2013 во 11:00 ---
Нели Георгиевски има скршено рака? Ќе може ли да заздрави до медитеранските игри?
--- надополнето: 1 јуни 2013 во 11:00 ---
--- надополнето: 1 јуни 2013 во 11:01 ---

Серверот покажа карактер... ;)

Друже ме заебаваш ?!
Бар вие Битолчани пратите ракомет повеќе од сите. Знаеме дека Пецакот после Вардар не играше ракомет нигде ради тие повреди дур не го земаа Зоми Мак. И таму се повреди ете го го нема на утакмициве у последниов месец. Него повредите го пратат уште младинското првенство кога го игравме кај нас. Ако памтиш он влегуваше само пеналите да ги шутира....
А памтам јас у Вардар кога играше, огромен потенцијал беше само пак ќе повторам повредите му ја заебаа кариерата.

Не го пратам јас многу затоа прашав да не знајш...

Обрван не е тренер за нашиот скапан менталитет. Тој е класа тренер тоа го докажува со дисциплинава со тоа што кога седна на клупата на Македонија прво што рече е дека ќе се пробаат сите играчи од млади како Неловски и останатите до Раде, Мајнов, Кузмановски... И тоа засега одлично оди а тоа што циклусов е зезнат е дело на несериозноста во ноември кога загубивме со голема разлика од Португалија... Тогаш Наумче беше повреден а Шундо ги собра играчите на еден ден пред играње утакмица и претходно со победата дома над Швајцарија мислеше дека така ќе оди таа нивна несериозност во федерацијата.

Позитивно е што ги викнаа и Стојановиќ и Пецаковски. Искрено не очекувам ништо од Стојановиќ мислам дека времето му е одамна поминато и дека не е доволно добар за репрезентација, ама еве шанса да видиме, можеби сум грешка. Дека треба да биде повикан на поширокиот список треба. Треба да се види детално што се се има на располагање и да се испроба.

За Пецаковски искрено сум повеќе оптимист. Не знам каква му е моменталната ситуација со повреди (штета што цела кариера го мачат, а голем талент беше), ама ако е здрав се гледа по натпреварите на Зомимак против Вардар и Металург, па до некаде и против другите од плејофот дека може да придонесе на репрезентацијата.

Што се однесува до Мајнов и Кузмановски, кажав и претходно, ќе кажам пак, прерано е да се судат. Сепак натпреварите против светскиот шампион со неколку дневни подготовки, нов тренер и комплетно неуиграни постави, не се којзнае колкаво мерило.

Генерално мислам дека треба да се остави Обрван помирно малку да ја води репрезентацијата па да видиме што имаме и од играчи и од можни тактички варијанти. Преголемата фама што се крева околу повикувања, околу тоа кој играл а кој не создава многу тензија и непотребен притисок во период во кој побитна е евалуацијата на играчите.

Што се однесува до квалификациите, да се надеваме дека се ќе зависи од нас. Според мене многу потежок натпревар е гостувањето во Швајцарија, отколку Португалија дома. Убеден сум дека можеме без проблем да ги победиме португалците. Но не сум убеден дека во гости ќе ја победиме Швајцарија, ниту пак дека Шпанија ќе ја совлада Португалија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom