Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Нема дилеми околу тоа, да, а зошто воопшто не беше повикуван? Еве ако знае некој нешто повеке околу тоа слободно нека пише :)

Абе не беше повикуван, голем дел од тој период после СП беше повреден, а наводно се скарал и со погрешни луѓе.

И сеа оп, Кире повреден. :icon_lol: Ај баш нека го повикаат и толку посакуваниот Раде, ма да ја мислам дека ќе биде Мајнов втор дел...

Ти се исполни желбата, како и на повеќето од нас. Ај баш да видиме дали со причина кукавме минативе години затоа што не е повикан.
Пецаковски (y) Потег ала Чеде со Блажевски, демек да стаи до знаење дека ја прати лигава, не дека ќе добие некоја минутa овој :D

СПИСОК НА РАКОМЕТАРИ:
1. Даскалоски Златко – РК ВАРДАР ПРО
2. Митревски Никола – РК МЕТАЛУРГ
3. Ристовски Борко – ХЦ ГУМЕРСБАХ
4. Недановски Владимир – РК МЕТАЛУРГ
5. Ојлески Гоце – РК ВАРДАР ПРО
6. Алушевски Стевче – РК МЕТАЛУРГ
7. Мојсовски Наумче – РК МЕТАЛУРГ
8. Лазаров Филип – РК ВАРДАР ПРО
9. Јоновски Аце – РКМЕТАЛУРГ
10. Маркоски Велко – РК МЕТАЛУРГ
11. Кузмановски Горан – ХЦ ОДОРХЕИ
12. Ангеловски Бранислав - ХЦ КОНСТАНЦА
13. Миркуловски Филип – РК МЕТАЛУРГ
14. Лазаров Кирил – АТЛЕТИКО МАДРИД
15. Мајнов Лазо – ХЦ ЕЛВЕРУМ
16. Левов Милан – РК МЕТАЛУРГ
17. Стојчевски Никола – КАТАР
18. Темелков Владимир – БАШАРАЖ
19. Мојсовски Златко – РК МЕТАЛУРГ
20. Јовчевски Влатко – РК ВАРДАР ПРО
21. Димовски Ванчо – РК МЕТАЛУРГ
22. Стоилов Стојанче – РК ВАРДАР ПРО
23. Марковски Никола – РК ВАРДАР ПРО
24. Чаневски Градимир – РК ВАРДАР ПРО
25. Пецаковски Дејан – ЗОМИМАК М
26. Стојановиќ Радослав - КАТАР

Ти се исполни желбата, како и на повеќето од нас. Ај баш да видиме дали со причина кукавме минативе години затоа што не е повикан.
Пецаковски (y) Потег ала Чеде со Блажевски, демек да стаи до знаење дека ја прати лигава, не дека ќе добие некоја минутa овој :D

Не беше моја желба, на другите. Ја ко што пишав погоре Раде е веќе издувана цевка, ќе биде ко Мајнов. Секако, да се надеваме дека ќе ме демантира но тешко... :)

Ајде конечно и тоа чудо да го видиме Раде..
Само да не испадни како Мајнов....плачеше та жена му по интернети од кога заигра немам видено збор да речи

Раде Стојановиќ - Катар :pos:

Не беше моја желба, на другите. Ја ко што пишав погоре Раде е веќе издувана цевка, ќе биде ко Мајнов. Секако, да се надеваме дека ќе ме демантира но тешко... :)

Не може по 2 натпревари со најјаката репрезентација на планетава да одредиме дали Мајнов беше флоп. Тоа тек ќе видиме. Му беше прв натпревар после долго време со репрезентација, исто како и на пола тим на тие две утакмици.
Погледни ја само стартната постава
------------------------------Стоилов-----------------------------------------
Ојлевски - Миркуловски - Кузмановски - Мајнов - Георгиевски

Играчи што никогаш немаат играно заедно, плус нов селектор и како шлаг на тортата против Шпанија. Никако тоа неможе да биде мерило. Како и да е сигурно ќе биде подобра замена за капитенот од Левов.
А за Раде, ако уште го држи шутот, сигурно ќе биде повеќе од добредојден против репрезентации каде што нема да можеме да пробиеме со долго градени напади. Позитивно е за репрезентацијата што ќе има два различни типа на играчи на иста позиција. Сигурно Миркуловски ќе биде подобар против репрезентации со кои можеме да се надигруваме и од кои сме подобри, а против тимови кои имаат густа одбрана и цврсти и високи дефанзивци кои неможеш да го пробиеш со стилот на игра на Жути, тука ќе биде Раде да распали од далеку. Сме го виделе Миркуловски дека против такви играчи неможе да дојде до израз и едноставно се губи. Баш затоа во Металург, Лино во напад често го заменуваше со Козлина (играч што многу ми личи на Раде), а некогаш ги комбинираше и Додер и Мојсо на негова позиција.

Како и да е останува да видиме во следниве натпревари, ама јас мислам дека ова е добро за репрезентацијата.

Мене на мечевите со Шпанија ми се потврди дека Мајнов не е за екипа џабе толкави фами се правеа дека не го викаат. Кузмановски побрз играч ја мислам се покажа добро треба да му се даде шанса да остане.

Sho e tolku smesno be Nomce:)?

А где је клуб? Ваљда не се вика Катар клубот.

Ајде, ќе видиме за Раде, ќе видиме и дали Обрван ќе го среди егото на многумина таму.

Каснат неколку години со повикот за Раде....
Пецакот ако е пак повреден незнам зошто го вика, или само колку да се каже. А уште па некој тука ми кажуе најдобро решение бил за лев бек :pos:
Сигурно ќе беше да не му беа повредите, али овака...

Кога играме и против кого? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom