Ракија

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
Пијам ами зар како, ама строго чиста ж'та, не мешам со сокови, се губе шмекот :)))

Пијам само за себапи, ко ќе се јајт шопска. ;))

Ракиче (жолта мора да е задолжително) , со салата (Шопска,зелка,ЈужноМакедонска...) или пак со сиренце ... М М М
VS%20Zolta%20rakija.jpg
+
36648e7e2019fda3846e351154fe6e20_content_medium.jpg
=:vozbud:
Подобра комбинација , ЗДРАВЈЕ !

Пиев... минато свршено, после искуството со пола литро кавадаречка, едно врмее ми се гадеше кога само ќе ја мириснев сега можам максимум голтка и тоа одвај да издржам да не повратам на место.

Инаку и онака не ми се допаѓала како пијачка.

Пиев... минато свршено, после искуството со пола литро кавадаречка, едно врмее ми се гадеше кога само ќе ја мириснев сега можам максимум голтка и тоа одвај да издржам да не повратам на место.

Инаку и онака не ми се допаѓала како пијачка.

Слично ми се случи и мене со некоја Х ракија, па оттогаш не можам да поднесам.

Ракија домашна жолта со салата за мерак мх мх мх ми се пиееее....

Пијам како не со салатичка пред ручек(кога ќе ми текне а не секој ден)

Па мн ретко пием :toe: само ако сум со добро друштво или на неделен ручек :nesum:

никогаш не пијам а и тоа ми е најодвратниот пијалок што некогаш сум го сретнала

Аууу еднаш имав пробано и не за да се напијам туку гаргхара да направам , ми изгоре и јазик и уста, јас незнам стварно како ја пиете?
Печеееееее!
Ја користам само за масажа:helou:

не секогаш али може да се напијам викаат..не си македонче ако не пиеш ракиичка тоа го имам слушнато од дедо ми :icon_bigg

И за масажа, и за настинка, и за забоболка, и за скршено срце, и за мерак... Ракија е лек за све бе. :icon_lol:

Ја конзумирам повремено, кога ќе се собереме по дома кај некој што има домача од задња берба, а во последно време тоа е често. :kesa:
Не ја пијам уз салата или било каква храна, а сеедно ми е дали е бела, жолта, 52 степенска, греена, гроздовача, сливовача, крушовача, оревовача- сите ми се арни. :icon_lol:

Од ракија се претрпува најлошиот мамурлак и неиздржлива главоболка, ама кој мисли на утрето, никој. :)
А богами и најлошите пијанства се доживуваат од ова пиќе, ама кој преживеал, ќе раскажува. :icon_lol:

Ммммм......ракија.....:) Али ако е испод 45 не ми се свиѓа. 48 или 50 најуба ми е. А со салатиче..уффф како идеее....Дедоми секоја година си праи по 5-6 казани така да имам дома,огин,56. :).
За една нова година на другарка шо не пие ракија намерно и стаив наместо текила.Ја пофали "текилата".:):) Не дека им е гадно ама дека е наше и не го бива.

pijam mnogu retko najcesto so salata a inace nemozam po sto ima nekoj taka nagladno po 2-3 pijat jak im gajret

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom