Ракија

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
Sto MAKEDONCI ste bre stom ne pijate RAKIJA???? :D
Rakija,taratur,letna gorestina,ladna senka,prijateli,nekoe makedonsko selo....sovrsena makedonska idila!!!:)

Нај слатко мее ка си праам фасуљ со Цимерите, праам салатичка пијнуваме си ракиичка до дек са кипа фасуло, и после пукаме добар машки фасуљ. :)

Ж'та Кавадаречка друштво каа че шпетниш некоа и сет це ококориш посебно со зелена салатичка како оде ја ниа викенд со екипата кајмене дома се сториме пирли :pos2::pos2:

и жта и бела секаква ја пијам само да не е брзосмртка таму 70% црева да ми изгори

Абе викаат дека куќа без ракија и кафе не е домаќинска куќа па така да пијам ракиичеи и тоа колку задоволство прави понекогаш...еххххх
И најубаво е кај ракијата што не бара којзнае колку големо или мрско мезе...
Едноставно извади нешто од зимницата или пак пресечи некое парче патлиџан и сиренце и ете ти мезе :smir:

у еден ден имам испиено литро ипол ракија и има клип 20 минути трае жто глупости правам....е сабајлето господ ми помогна да станам од кревет.....и сум рекол више ракија повеќе од 200-300 мл не конзумирам !!

:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene: никако ракија најсмотан пијалк:kesa::nenene::nenene:

Ууууу... и жолта и бела и купечка и домашна...секаква ја пијам. Не да ми лизга.... :))) мераци...

Не пијам сеуште ама затоа пак користам ракија.А ме фати температура ракијата врши работа одма.

Obizavam rakija,i ne znam zosto sekogas koga so drugarki sednuvame vo kafana i naracuvame rakija ni se smeat???
Pa i nie sme lugje breee

Си имам трауми од таа ракија:pos2: Инаку ја пијам само со друштво, секако со салата... мхммм едно од најубавите нешта :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom