Раѓање македонски деца

• Креатор на темата Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување Време на започнување
па нели сега владава и абортус ќе забрани за да се зголеми наталитетот. Што значи дека се многу сериозни , пошто не би било убаво да ги дразниме феминистките освен ако стварно има причина.
Јас вака гледам на работите - денес Македонките сакаат да изиграваат пробни бракови со секој партнер Вајда интересно им е:toe: Работат ко волови и на работа и дома. Од 18 години клукаат контрацептивни пилули .Па после од толку хормони жените ги фаќа менопауза на 30 години, а мајчински инстинкт им се буди на 40 години. И после не може да раѓа деца, епа нема да може.
Ако грешам добро, и јас би сакала да не е вака, ама ваков впечаток имам.
добро бе сестро ти раѓај ...да те видам
:tv:

Егоизмот и нарцисоидноста секој ден се се поголеми и кај мажите и кај жените, а сето тоа вешто го задскриваат зад невработеноста и сл.
Инаку се слагам и со твоето мислење.:helou:
а ти земи си жена и направи и деца :tv:
Или замете се двајцата за маж и жена ете решен проблем

a be ne znam zasto predrasudi so albancive se pravi..barem vo denesno vreme.

eve vo prespa so se albanci....prosek si imaat 2 deca kako i makedoncive....romive moz imaat prosek 3, turcive i tie prosek 2.....zaedno se emancipirame zaedno se civilizirame gore dolu isti maki delime....ne znam za na drugo mesto so znam moz vo polog nekade da ne e taka...ama sigren sum vo gradovive deka e slicna situacija kaj site..po nacionalna osnova.:toe:

Sekoja cest decko vo seto ovoj topic sto procita i sto e bitno za nas kako narod pred da izumrime najde da me provocirash so istata fora 10 pati.
Djabe sto se trudam za nekoj lugje.:tapp:

Ps. nemam font za kirilica na kompjuterot, i nikogas ne sum bil nitu clen ili simpatizer na TMPO partijata na sehtanski.

blabla, bas posle vakvi mislenja i izjavi ke izumrime.
Да.Проблемот е кај нас.Ние сме си сами криви.Сакаме да изиграваме некои цивилизирани и напредни луѓе со 1-2 деца.Германците имаат просечно 1-2 деца,ама тие се преку 80 милиони може да си го дозволат тоа.Ние не можеме.Јас планирам 3 деца.Па да сум здрав и жив ќе видиме.

Da de sega deca ke radjaat ko da ne znaete deka site devojki vo Makedonija se 'models' a taa figura mora da se zachuva i koj ke kisne po kafanite so cigarcheto v'usta..toa e nevozmozhno ako se ima deca.

Спирка, одговори му на Правниче, иако не е за тебе наменето прашањето. Колку деца имаш?

Сеуште немам ниедно, но тоа не значи дека за 5 години кога ќе дојде време и ќе бидам доволно созреана нема да имам. Планирам најмалку пет, бидејќи и онака потекнувам од многу голема фамилија.

Најмалку пет? Машала. Девојко, ја да сум ко тебе уше сеа гасам компјутер, фрлам книги низ прозор и ќе седам во кујна по цел ден да се спремам да бидам домаќинка. Жената била чувар на нацијата бе!

Сеуште немам ниедно, но тоа не значи дека за 5 години кога ќе дојде време и ќе бидам доволно созреана нема да имам. Планирам најмалку пет, бидејќи и онака потекнувам од многу голема фамилија.

ако планираш 5 треба што поскоро да почнеш. ако си доволно созреана да пишуваш на форум, тогаш си доволно созреана и за имање деца.

а ти земи си жена и направи и деца :tv:
Или замете се двајцата за маж и жена ете решен проблем

Си имам жена и и направив две прекрасни деца:smir:, така што вториот твој предлог не држи:tv:
Совет за тебе и твоите години. Млада си не се сомневам во твојата убавина, но внимавај паметот ти лета за тебе сеуште е рано за деца. Уживај во животот и забавувај се, но процени го вистинскиот момент и роди си дечиња тогаш кога ти мислиш дека треба. Осети ја и таа среќа и сети се на мојот благослов.:smir:

Единствен спас за наталитетот ни е селото.Нека звучи колку сака смешно но така е.
Во Словенија има еден закон каде што е забрането ширењето на урбаната површина на градовите,па со самото тоа многу луѓе таму се преселија во селата.А во селото се знае,многу повеќе деца,многу постабилно семејство итн

ако планираш 5 треба што поскоро да почнеш. ако си доволно созреана да пишуваш на форум, тогаш си доволно созреана и за имање деца.

Па не би рекла. Кога пишуваш на форум е едно, а кажи ми што ќе биде кога сеуште несозреана ќе родам дете и потоа нема да знам правилно да го воспитам и да направам од него личност за почит и пред се совесен Македонец.Жива материја е тука во прашање, а не пост на форум кој можам да го корегирам или избришам. Сепак на одредена возраст не си способен правилно да го пренесеш своето мислење на другите, во случајот твоите деца.

А треба да живееме во 19ти век? Да се мажиме после средното школо? Да бидеме само домаќинки?

Еманципирањето и образованието на жените денеска е изедначено со она на мажите. Ретко има поделби на професии кои се за мажи а кои за жени.

Јас не сум против ако некоја девојка реши да има 6 деца и да биде домаќинка. Нека ги чува децата, ама да има средства за сите деца. А не да се рекламира по А1 и да бара донации.
А сум против тоа да се гледа само на работата и да се заборави на семејството. Се повеќе семејството ја губи својата функција.

Треба да се најде една средина.
Жената нека се образува, нека работи, но и да си ја исполни својата улога на сопруга и мајка. Нема потреба да се раѓаат 10 деца.
И нема потреба да се натпреваруваме албанци и македонци кој да роди повеќе деца.
И онака светов има премногу жители. И онака има економски кризи. И онака одвај се преживува.
Доволно е да се оствари една жена во улогата на мајка. А колку деца ќе имаат нека одлучат таа и сопругот. Но битно е да се обезбеди солиден живот. Не е финтата да направиш (родиш) 10 деца и да се фалиш дека си маж (или топ мајка), а да не им обезбедиш ништо во животот. Доволно е да имаш 2 дечиња или 3 или пак и едно дете, ама кое ќе живее приближно нормален живот.
никаде не спомнав враќање во 19 век. Ама ние од екстреми во екстреми идеме.
А жените може се еманципирале во образованието, но во домашните работи не се еднакви со мажите (секоја чест на исклучоците). Не сум слушнала дека мажот дома готви и чисти додека жената е наработа. Пак се чека таа да дојде дома и се тоа да направи. Затоа реков работат и дома и на работа ко волови.

А планирам 3 деца Марсовке, така да планирам да раѓам, дај боже. Само не го гледам тоа ко качување на Монт Еверес (па ретко кој може), па да има потреба да го видиш тоа мое достигнување.

никаде не спомнав враќање во 19 век. Ама ние од екстреми во екстреми идеме.
А жените може се еманципирале во образованието, но во домашните работи не се еднакви со мажите (секоја чест на исклучоците). Не сум слушнала дека мажот дома готви и чисти додека жената е наработа. Пак се чека таа да дојде дома и се тоа да направи. Затоа реков работат и дома и на работа ко волови.

А планирам 3 деца Марсовке, така да планирам да раѓам, дај боже. Само не го гледам тоа ко качување на Монт Еверес (па ретко кој може), па да има потреба да го видиш тоа мое достигнување.

Можеш и повеќе да си планираш ќе имаш и поголеми стимулации од владава.

Почнавте да лицитирате со децава ѓоа компири.
Секое дете е посебен свет и сосема ново искуство.
Жената се помалку е сама во тие обврски освен кај некои мачо типови.
Е сеа има екстрем и кај неа, како мажот немал цицка па тој да станувал да го дои.

Али филозофијата на животот е отидена у три лепе.
Лагодноста и без обврски пред се, да се биде слободен.
Пирсче, тетоважиче, шллаење по град, кафе мафе, на 35 години.

па нели сега владава и абортус ќе забрани за да се зголеми наталитетот. Што значи дека се многу сериозни , пошто не би било убаво да ги дразниме феминистките освен ако стварно има причина.
Јас вака гледам на работите - денес Македонките сакаат да изиграваат пробни бракови со секој партнер Вајда интересно им е:toe: Работат ко волови и на работа и дома. Од 18 години клукаат контрацептивни пилули .Па после од толку хормони жените ги фаќа менопауза на 30 години, а мајчински инстинкт им се буди на 40 години. И после не може да раѓа деца, епа нема да може.
Ако грешам добро, и јас би сакала да не е вака, ама ваков впечаток имам.

Холи шит, фрлам апчиштата клети и се вдавам на деца правење... Време ми е.

Не ми е јасно зошто е потребно форсирање. За дете да се има треба и желба, и услови, и човек со кој тоа дете ќе го одгледаш... Дури и за Македонски деца раѓање тоа е потребно. Владата или кој и да е, сега за сега се трудат само желба да разбудат (со апсолутно неуспешни кампањи), ама кој знае можда ќе поработат и на наоѓање животни партнери, и така само за глупости ги бива...

Има примери во Македонија каде луѓе на 30 годишна возраст ги имаат сите услови за формирање семејство и само поради тоа што не сакаат да си ја нарушат лагодноста во животот не ни помислуваат на ваквата опција. Е за такви луѓе бога ми и пола плата во даноци би била малку, а верувајте не се ретки таквите случаи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom