Раѓање македонски деца

• Креатор на темата Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување Време на започнување
па нели сега владава и абортус ќе забрани за да се зголеми наталитетот. Што значи дека се многу сериозни , пошто не би било убаво да ги дразниме феминистките освен ако стварно има причина.
Јас вака гледам на работите - денес Македонките сакаат да изиграваат пробни бракови со секој партнер Вајда интересно им е:toe: Работат ко волови и на работа и дома. Од 18 години клукаат контрацептивни пилули .Па после од толку хормони жените ги фаќа менопауза на 30 години, а мајчински инстинкт им се буди на 40 години. И после не може да раѓа деца, епа нема да може.
Ако грешам добро, и јас би сакала да не е вака, ама ваков впечаток имам.

па нели сега владава и абортус ќе забрани за да се зголеми наталитетот. Што значи дека се многу сериозни , пошто не би било убаво да ги дразниме феминистките освен ако стварно има причина.
Јас вака гледам на работите - денес Македонките сакаат да изиграваат пробни бракови со секој партнер Вајда интересно им е:toe: Работат ко волови и на работа и дома. Од 18 години клукаат контрацептивни пилули .Па после од толку хормони жените ги фаќа менопауза на 30 години, а мајчински инстинкт им се буди на 40 години. И после не може да раѓа деца, епа нема да може.

Егоизмот и нарцисоидноста секој ден се се поголеми и кај мажите и кај жените, а сето тоа вешто го задскриваат зад невработеноста и сл.
Инаку се слагам и со твоето мислење.:helou:

А треба да живееме во 19ти век? Да се мажиме после средното школо? Да бидеме само домаќинки?

Еманципирањето и образованието на жените денеска е изедначено со она на мажите. Ретко има поделби на професии кои се за мажи а кои за жени.
Јас не сум против ако некоја девојка реши да има 6 деца и да биде домаќинка. Нека ги чува децата, ама да има средства за сите деца. А не да се рекламира по А1 и да бара донации.
А сум против тоа да се гледа само на работата и да се заборави на семејството. Се повеќе семејството ја губи својата функција.

Треба да се најде една средина.
Жената нека се образува, нека работи, но и да си ја исполни својата улога на сопруга и мајка. Нема потреба да се раѓаат 10 деца.
И нема потреба да се натпреваруваме албанци и македонци кој да роди повеќе деца.
И онака светов има премногу жители. И онака има економски кризи. И онака одвај се преживува.
Доволно е да се оствари една жена во улогата на мајка. А колку деца ќе имаат нека одлучат таа и сопругот. Но битно е да се обезбеди солиден живот. Не е финтата да направиш (родиш) 10 деца и да се фалиш дека си маж (или топ мајка), а да не им обезбедиш ништо во животот. Доволно е да имаш 2 дечиња или 3 или пак и едно дете, ама кое ќе живее приближно нормален живот.

Имаме 2 крајности.
Едната заговара повторно шамија за жената а другата е тотална погрешно сватена еманципација на штета на фамилијарното живеење.

Како и да земеш, децата се огромно богатство, кој не дочекал да си дочека и секоја фамилија треба да си планира повеќе деца.
Секое дете си се раѓа со своја среќа и тоа ќе се пробие во животот.
Каде 2 таму и три, секогаш ќе има од предходните деца, за леб нема да трпи зошто никој не прави оброци точно за 4 итн.
За градски услови 3 деца е идеално а селото трпи и повеќе деца.

Инаку јас имам 2 деца и во преговори сум за 3. :)
Инаку на 30 години се оженив, за ништо не е касно, само мрза човек може со таква мисла да се носи.

Шахтански научи бре да пишиш кирилично.:tapp:
Sekoja cest decko vo seto ovoj topic sto procita i sto e bitno za nas kako narod pred da izumrime najde da me provocirash so istata fora 10 pati.
Djabe sto se trudam za nekoj lugje.:tapp:

Ps. nemam font za kirilica na kompjuterot, i nikogas ne sum bil nitu clen ili simpatizer na TMPO partijata na sehtanski.

А треба да живееме во 19ти век? Да се мажиме после средното школо? Да бидеме само домаќинки?

Еманципирањето и образованието на жените денеска е изедначено со она на мажите. Ретко има поделби на професии кои се за мажи а кои за жени.
Јас не сум против ако некоја девојка реши да има 6 деца и да биде домаќинка. Нека ги чува децата, ама да има средства за сите деца. А не да се рекламира по А1 и да бара донации.
А сум против тоа да се гледа само на работата и да се заборави на семејството. Се повеќе семејството ја губи својата функција.

Треба да се најде една средина.
Жената нека се образува, нека работи, но и да си ја исполни својата улога на сопруга и мајка. Нема потреба да се раѓаат 10 деца.
И нема потреба да се натпреваруваме албанци и македонци кој да роди повеќе деца.
И онака светов има премногу жители. И онака има економски кризи. И онака одвај се преживува.
Доволно е да се оствари една жена во улогата на мајка. А колку деца ќе имаат нека одлучат таа и сопругот. Но битно е да се обезбеди солиден живот. Не е финтата да направиш (родиш) 10 деца и да се фалиш дека си маж (или топ мајка), а да не им обезбедиш ништо во животот. Доволно е да имаш 2 дечиња или 3 или пак и едно дете, ама кое ќе живее приближно нормален живот.
blabla, bas posle vakvi mislenja i izjavi ke izumrime.

Нема тука многу философии.....правете деца Македонци.
Еманципации,немање ова-она се само оправдувања...

Политиката на стимулација на македонците да имаат трето или четврто дете е „катастрофа“ за типовите како Каракачанов и Бакојани и нивните петтоколонаши овде во Македонија (ала љуБчо + Б.Ц.).
Тие (Каракачанов и Бакојани) со својата политика прават се - некои нивни далечни внуци да живеат во реалност кога ќе кажуваат - имало пред 100 години некоја „вештачка“ македонска нација - ама слабо се множеле и изумреле.

Ако више толку сакаат да бидеме машини за деца ајде нека дадат пример. Кој од познатите политичари има повеќе од 2 деца. Колку има Грујо,Ставревски,Боцевски,Црвенковски,Макрадули,Шекеринска........Нека напраат прво они 5 деца па тек тогаш јас ќе размислам.
А она правете деца зашто ќе има повеќе албанци.....леле многу плитки размислувања, само заради спасот на македонската нација јас да направам 4 деца и да крпам крај со крај цел живот, да ги гледам децата како ми гладуваат?????Нееее, не сум до толку патриот!!!!
А исто така живо ме интересира колку деца има творецот на темава-ТМРО????? Ќе одговориш друже???

Ке бидеме малцинство многу побрзо од очекуваното, особено ако до година нема да има визи за Рвропската Унија. Цела младина ќе замине од Македонија и нема да остане ништо особено од помалите и мртви градови како Велес, Штип и сл.

Што се однесува до децата и наталитетот, не се секирајте македонскиот народ нема да изумре. Попрво ќе изумре планетата Земја, па заедно со сите живи суштества и ние, ако продолжи човештвото со вакво однесување и ако не направи ново сетирање на приоритетите.

Најдете ми барем еден народ во Европа или една држава кој/а го нема овој проблем. Не мора да тргате веднаш од скандинавските земји. Дури и кај Албанците кои релативно добро се држат со овој проблем, значително се намалува наталитетот.

Што се однесува до децата и наталитетот, не се секирајте македонскиот народ нема да изумре. Попрво ќе изумре планетата Земја, па заедно со сите живи суштества и ние, ако продолжи човештвото со вакво однесување и ако не направи ново сетирање на приоритетите.

Најдете ми барем еден народ во Европа или една држава кој/а го нема овој проблем. Не мора да тргате веднаш од скандинавските земји. Дури и кај Албанците кои релативно добро се држат со овој проблем, значително се намалува наталитетот.

Повеќе неписменост повеќе деца. помалку неписменост помалку деца. Исто кога некој чоек има желба да гради достоинствен живот најчесто значи откажување од идејата многу деца.
Можеби во европа наталитетот е на многу ниско ниво но во азија, африка, америка тој е на многу голем.

Вчера почна петицијата за одбивање на предлог законот за абортус. Пунктови има низ плоштад и факултетите. Кој љуби нека се потпише.

У принцип, демек, абортусот немало да биде забранет само рестрикциите ќе бидат зголемени. Жими стапоф. Деј Афтер пилулите се зимат на рецепта. Не ги сфаќам букефалистиве. Дали мислат дека со тоа шо абортусот ќе стане илегален луѓето ќе престанат да абортират? Пооооо конзервиве. Ќе почнат жените да одат по подруми и чудни ординации.

Ако, ќе видам како ќе размислат ко ќе си ја напумпат девојката.

Аманте веќе со Ацевци, партиски војници, хунзи, вергини и чедоморки. Дајте ни работа и услови за издржавање на тие деца.

Работата е во тоа што,како општа карактеристика на Македонците е долготрајниот процес на осамостојување, па и во поглед на бракот и децата. Факт е дека ако албанците на 25 години имаат по три деца, кај нас дури тогаш се стапува во брак. Сепак мислам дека треба да сме свесни дека раѓајќи повеќе деца правиме двојно добро, ем ние се радуваме, а и помагаме на нашиот народ, и помагаме на Македонија.

А исто така живо ме интересира колку деца има творецот на темава-ТМРО????? Ќе одговориш друже???

Работата е во тоа што,како општа карактеристика на Македонците е долготрајниот процес на осамостојување, па и во поглед на бракот и децата. Факт е дека ако албанците на 25 години имаат по три деца, кај нас дури тогаш се стапува во брак. Сепак мислам дека треба да сме свесни дека раѓајќи повеќе деца правиме двојно добро, ем ние се радуваме, а и помагаме на нашиот народ, и помагаме на Македонија.

Спирка, одговори му на Правниче, иако не е за тебе наменето прашањето. Колку деца имаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom