Radiohead

Даа бе и ќе речат посебен поздрав до дечките од кајгана форумот, кои покрај сето црнило кое ни го нанесоа форумските ликови, останаа достојни во љубовта кон нас, бранејќи го нашето творештво деноноќно. :kruna:

tumblr_ml70u8ylZ11qgqe6xo1_400.gif

Првите три , ама прво почнав да го слушам Pablo Honey секогаш се почина од почетокот нели :)
Eпа имаше на некој страна упатство како да се слушаат. Пошто тоа што ќе го слушаш во Пабло, нема да е ни малку исто со она што ќе го слушаш да речеме во Kid A, Amnesiac и слично :D Затоа и те прашав. Пабло е убава акустична алтернатива, овие другиве се мадафакерски рокерско експериментални електроники и можат да ти бидат по малку чудни.

Eпа имаше на некој страна упатство како да се слушаат.

Instructions unclear, got stuck on In Rainbows :D
Инаку, Bodysnatchers е една од најпотценетите песни од албумот. Такво е песничето, catchy и едноставен рок вајб , звучи ко вонбрачно дете од Pablo и Bends, можеби и затоа го потценуваат :icon_lol:

Instructions unclear, got stuck on In Rainbows :D
Инаку, Bodysnatchers е една од најпотценетите песни од албумот. Такво е песничето, catchy и едноставен рок вајб , звучи ко вонбрачно дете од Pablo и Bends, можеби и затоа го потценуваат :icon_lol:
Уба си е песната. Ја имам в кафич пуштано на времето ко бев пуштач на музика :D

Radiohead cover, I Might be wrong (Amnesiac quartet)

еве нешто гратис од мене.

Уба си е песната. Ја имам в кафич пуштано на времето ко бев пуштач на музика :D

Radiohead cover, I Might be wrong (Amnesiac quartet)

еве нешто гратис од мене.

Да се надоврзам од претходно. Самата структура е така замислена да ја долувува поентата. Пеењето на Том е тензично, збркано и едвај разбирливо, а музиката обратно-жестока, агресивна, гласна т.е музиката е негов bodysnatcher. Јорк докрај поштено се бори, се разбркува со гласните гитари , не се дава лесно. На 3:06 кулминира борбата за на крај Том да испушти душа. He got snatched away hehehe.
Концептуално песната е толку добро скоцкана, има таков убав контраст... :love: Ја обожавам. Можи претенциозно звучи, можи сум captain obvious, ама така си ja доживувам. Предобра песна, ама потценета.

Каверов добар (y)
Пуштач на музика? Не се лажи бе, андеркавер ди џеј. :нинџ:

Se pocnue so OK Computer. Kremot. :D

Posle zavrsuvate kako omilen In Rainbows ili Amnesiac. :D

Ako zamisleme I doat site ve castam karti. :D

Остави го ОK Computer. Тој е најдобар албум воопшто ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Se pocnue so OK Computer. Kremot. :D

Posle zavrsuvate kako omilen In Rainbows ili Amnesiac. :D

Ako zamisleme I doat site ve castam karti. :D

Исто вака со ОК Computer почнав и сеа In Rainbows ми е у топ 3 албуми на сите времиња.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom