Radiohead

Јас би избрал ова без многу двоумење. Не дека другиот е нешто полош, туку ја сакам пораната мрачнотија на бендот. In Rainbows си има и динамични песничиња.
И мене ми е омилен Hail to the Thief ама некогаш си викам: бреј што албумиште е ова In Rainbows... :)

И мене ми е омилен Hail to the Thief ама некогаш си викам: бреј што албумиште е ова In Rainbows... :)
Во то е јачината на бендот. Кога секој албум на моменти во зависност од околности го доживуваш некогаш посилно од некој друг. Нема утка во ниедна песна. Единствено последниот ми е така слабичок не ме има примено сеуште салам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Na vtora strana se najdovme..

Se soglasuvam, sekoj album zavisno od okolnostite ni bil omilen. Eeej.. my computer/computer mi bese preimenuvan OK Computer. Na pocetocite bev opsednat so The Bends. Hail to the Thief mislam nema potreba da se spomnuva. Ama sepakna kraj In Rainbows mi se naoga na prvo mesto. Fuzija od sve sto obozavam kaj Radiohead.

Kolku da ne se najdeme na 2ra strana..

Гледам горе се „тепате“ кој им е најјак албум. :D
Ако збориме за најатмосферик албуми, мора да ги издвојам Кид Еј, Емнизиак и Хејл то д Тиф.
Ако избираме албуми кои се тажни, дури и нихилистичко празни, тогаш Ин Рејнбоус, Бендс и Океј Компјутер се стварта.
Кинг оф Лимс е посебен ради експерименталната перкусија што ја носи со себе, чуден и весел е.

Пабло Драги нема да го коментирам - иако го имам изнаслушано, ама го имам надраснато тој период.

Браво Старк, една од моите омилени песни од Radiohead.
(како се означува чоек во коментар)?

Ко мал на песнава братучед ми ме дупчеше дека ја пееле Јорк и Кобејн заедно нешто како дуо :pos: Јас му поверував, пилиштар. Налет друго колку души несвесно излажав и јас. Ептен кратко песниче но предобро сработено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom