Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Значи поцрно од ова нема. Немаш бројче, фирмата за која си работел плаќа дебела казна затоа што ти не си излегол од САД, и ондак то. И постои ризик таа фирма да престане да ангажира македонци во иднина. Додуша коа ќе размислам убаво, на македонците им е забрането да работат на пола од бродовите по светов поради разни глупости.

Другар пред пет години кога аплицираше за виза за вториот договор за на брод имаше можност да земе и туристичка виза не ми текнува на колку време му беше али како што ми кажа следувала после втор договор демек да останеш и да трошиш пари, он седеше некој си 5 месеци. Знаете дали има такба опција уште

Другар пред пет години кога аплицираше за виза за вториот договор за на брод имаше можност да земе и туристичка виза не ми текнува на колку време му беше али како што ми кажа следувала после втор договор демек да останеш и да трошиш пари, он седеше некој си 5 месеци. Знаете дали има такба опција уште

Имало тогаш таква опција, но тоа не значи дека ја има и денес.

Во основа, бродската компанија има право да те батали веќе во првото пристаниште доколку не се докажеш како вреден и мирен работник - тоа во превод значи редовно да ги извршуваш работните задачи, а истовремено да не лудуваш низ бродот, да не се пијаничиш и да не ги вознемируваш патниците.

За туристичка виза не мораш да се качуваш на брод и да чекаш да ти истече договор за вработување, па да се истоваруваш на пристаниште, имаш амбасади за такви потреби кои ќе ти го решат таквиот проблем без никакви договори за вработување.

Точно но шансите да добиеш виза така се значително помали а и спомнав зошто би сакал временскиот период до вториот договор што е да останам во америка тие 2-3 месеци што се

Нека потврди некој од морепловците али пошто сум запознаен на оваа тема веќе подолго време и имам исчитано доста форуми, веќе после 2-3 аплицирања за C1/D виза (поморска) имаш право со истата апликација да поднесиш барање и за B1 виза (туристичка) која би требало без проблем да ти ја одобрат.

Порано давале, мое другарче што работеше на бродови пред 10 години има добиено Б виза ама ја нема искористено. Јас пред 2 години аплицирав за Б виза и НЕ ми одобрија. Тетката на шалтер у амбасада ми вика можеш да ја шеташ америка и со Ц виза (28 дена пред качување и 28 дена по симнување од брод).

Порано давале, мое другарче што работеше на бродови пред 10 години има добиено Б виза ама ја нема искористено. Јас пред 2 години аплицирав за Б виза и НЕ ми одобрија. Тетката на шалтер у амбасада ми вика можеш да ја шеташ америка и со Ц виза (28 дена пред качување и 28 дена по симнување од брод).
на другарче му дадоа Б за вториот договор и тоа беше пред 2,5 год. така да зависи од колку се расположени на шалтер :D

Нека ми дадат мене C1/D неми треба B1. :-) Инаку и јас чекам, поминав пред месец дена интервју за Карнивал, ни рекоа дека крајот на јануари почетокот на февруари би требало да се укрцаме.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Може ли некој да ми даде повеќе инфо за bar utility има ли некој работено

Zdravo decki pominaf intervju na viking, hotel utility rekoa deka kacuvanje ke ima krajot na fevruari pa moze nesto poveke ako znae nekoj nesto za kompanijata i rabotni uslovi tamu?. Fala odnapred

Zdravo decki pominaf intervju na viking, hotel utility rekoa deka kacuvanje ke ima krajot na fevruari pa moze nesto poveke ako znae nekoj nesto za kompanijata i rabotni uslovi tamu?. Fala odnapred
Ај со лесно :)

За компанијата на гугл можеш да најдеш нешто, а за услови за работа, па ќе ни пишеш кога ќе стигнеш таму ;) Мислам дка ти си прв од форумов што ќе работи на Викинг.

Здраво, повикан сум на интервју во коузон за фотограф....за МСЦ ми рекоа дека ќе биде интервјуто...типс за што би прашале однапред...инаку фала за Tonchie што толку детално има објаснето за секоја позиција...исто и за другите!

Се надевам ќе добијам детален опис

Оф бе Сител бе.

Битно да лупнат некоја глупа вест.Не верувам дека е вака.:icon_lol:

Поентата на Сител е зошто да одите на брод да заработувате, кога можете да бидете плакатолепачи за џабе (или евентуално за по некој сендвич).

Или па - зошто да одиш на брод за да те дупат, кога и онака те дупат во здрав мозок тука во Македонија ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom