S
Sith_Lord
Гостин
Трет ден сум болен, грлото ме убива, кашлам ко коњ, плуќата ми свират... денес трета цигара.
Навика? Аха. Фак ју Филип Морис.
Sith
Навика? Аха. Фак ју Филип Морис.
Sith
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас мислам дека пушењето е навика. Ама сега не можам да кажвам толку многу оти пушам 3 години. Ај кажете ваше мислење. Јас имам пробано да ги остам и не пушам по 1 недела и после пак почнувам. Но во фамилијата имам роднини кои пушеле 10 години по 3 пакети па ги оставаат преку вечер. кажете мислење
EEEEEE TAKA E
KAKO NEKOI LUGE (KAKO NA PRIMER JAS ) NE MOZAT DA PUSAT
NE MISLAM TUKU SUM 100% SURE DEKA PUSENJETO E NAVIKA
PRIMEROT SO TATKO MI E TAKOV...
TOJ NA NOVA GODINA PRED 2-3 GODINI KOGA CUKNA 00-00
TOJ JA FRLI KUTAJATA SO CIGARI VO KANTA
I GROMOGLASNO RECE.........................
.............................NE PUSAM VEKE.....................................
И јас го имам тоа приметено кај луѓето, дека навистина пушењето е навика, стварно е, коа човекот работи, кога е окупиран со нешто, воопшто не му текнува за цигари, физиолошки кога зборуваме за никотинот тогаш можеби на човекот му е најпотребен, поради тоа што има својство како и секое хетероциклично соединение(како што се лексилиум,кофеин) да го релаксира нервниот систем..., односно да ја намалува умореноста, човекот едноставно заборава, значи цигарите и никотинот не се зависност, по мое сваќање тие се навика...
Пушењето е лајвстајл :mist:
Не постои зависност од цигари?navika! Ne postoi zavisnost!