Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
..Кога ја повлеков несакајќи новогодишната елка накај мене и кога ме затрупа па кога ме бараа и влечкаа од под неа.Лампионите беа буквално низ целата соба,а јас станав со светкави ленти на глава.
Сеуште се сеќавам на фацката на мајка ми кога падна тоа чудо врз мене и сега во моментов сето тоа ми е смешно,а тогаш си добив убаво викање.:jaj:

Најдлабоко шо можев да ископам е кога бев 3 години.Се качив на маса додека баба ми беше в кујна и се џитнав и си скапав челото.Многу плачев, после идеше шиење, доктори, плачење, и фобија од маси:смајл:

Памтим кога имав 5-6 год. ја свирев на гитара (играчка) песната: Како кучето мое :D

најстаро сеќавање кое го иам во прво оделение коа со едно другарче првите денови од школото ја направивме целата табла со креда бела пред да дое учителката и одма ни ги викнаа родителите ...ова никад нема да го заборавам а многу одамна било....:helou:

На 2 години кога си ја изгорев дланката со ќибрит...Уште имам белег :D

Se sesavam na prvata moja zelba:) imav nekade 2 ili 3 god i se sekavam kako jas i sestrite sedevme na skalite vo kukate so ni e na selo(tamu imam ziveeno do 3 god). i taka imav trepka na liceto i sestive mi rekoa da zamislam zelba, i ispada deka ke mi se ispolni:) i potoa me prasaa so zelba zamisli i jas im ja kazam mojata zelba so bese ZELENA hahahahahahahhaha.neznam zoso ova mi e ostanata vo sekavanje, ne se sekavam na nisto drugo do 5 godini osven na ova,verojatno zoso se imam usrameno potoa koga me zezaa.Uste me zezaat za ova:)

баш сеа ја прашав мајка ми, се сеќавам дека сум била премногу мала, по тоа што татко ми ми менеше пелени на креветот во куќата кај дедо ми, интересно ми било шо двете ноџиња со една рака ми ги држеше и ме подигаше како заклано јагне за да ме поднамести и по тоа што пижамките беа специфични и се закопчуваа на грбот, сеа ја прашав мама на колку години сум била, и веројатно е помеѓу 1 или 2. е после тоа иам многу сеќавања, на 3 коа истурив гравче од чинијата пошо седев на столче и 2-3 перници, несакав во дубак па коа ми ја дупна брат ми главата и за казна ми ја дадоа неговата нова маичка со патика што свири на неа :) и така... :)

хммм мое најстаро сеќавање доаѓа од мојата 3 година и ме потесетува на дедо ми, се сеќавам бев да гопосетам во болница, се сеќавам на болницата на дедо ми на се околу мене...

Мислам дека најстаро сеќавање ми е како стојам во кујната до мама и чекам нешто да приготви и да ми даде, на 2-3, а можеби и на 4 годишна возраст, во старата куќа во селото (Добрејци) кога живеевме.:pipi:
Во меѓувреме дојде сестра ми, продрдори нешто, ме викна некаде мислам и...не се сеќавам...:pipi:

Хаахаха..За момент помислив дека се сеќавам на мојот прв роденден, кога всушност и го кажав мојот прв збор-деде(:pipi::)), но нема шанси секако. :tv: Тоа го гледав на видео касета. :)

:salut:

Наjстаро секаванjе ми е од две години пред да почине дедо ми, тогаш идеа медицински сестри каj нас дома и му ставаа инекции а jас бегав од нив и се криев под масата во куjната. И то

Кога имав 4 години за мојот роденден.:helou:

кога ја китев кваката од вратата со триста чуда, и кога ќе отвореше некој ми ја растураше и се лутев:icon_neut

Мое прво сеќавање ми е се будам навечер беше запалено светло и татко ми ми остава фудбал на надкасната до креветчето сеуште не напумпан а мајка ми вики сега спиј утре со татко ти ке играте фудбал. А колку години сум бил неможам точно да кажам го прашав татко ми а он и вика на мајка ми измери му температура на Бојан не ке да е нешто арен :pos2:

Охохохоох најстаро сеќавање кога примав инекции и ме носеа по лекари.. моите знам беа на работа и мораше комшија еден да ме носи (близок другар на татко ми). па се сеќавам и викав на таа докторката КЕ ВИДИШ ТИ КЕ ТЕ БУШАМ ЈА УТРЕ СО БУРМАШИНА!!!
хахахах копиљ бе.. а инаку.. имав едно 4 годими мислам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom