Првиот Македонец, каде цела влада му дојде на пуштање канта

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
Абе дечки, а нели ја приметивте далаверата:

60 000 канти * 800 денари (за една) = 48 000 000 денари : 61, 8 (толку мислам е еврото) = 776 699 запирка нешто ситно евра.

Значи кај кур се уште 110 000 евра до 883.584 !!!!

ЕЕЕЕЈ ВО ЗДРАВ МОЗОК ДУПЕЊЕ. КАКО СЕ ЗАБОШОТУВААТ 110 000 ЕВРА !!!!
Тие идат за логото бе, аман. :)

Абе овој вицепремиеров што дошол да ја отвори кантата ајде да го разберам,морал али оние што ракоплескаат одоколу е тие неможам да ги разберам :):)

А како ќе се делат кантите ? Кој има по убав двор и фасада на тој ? Или на нашите само,а вашите кој ги кхм они у контејнери и ќеси нека фрлаат.....

Ах бре да не пукнат, цела вечер се смеам, па уште и видеото кога го изгледав и толку беше! :pos:
Патем, пишува на кантите "Донирано од Влада на РМ"? :)

Абе овие министриве и у Вардар ќе се фрлат ако Грујо така им нареди.
Јас разбирам дека се луѓе од народ и сакаат да се рекламираат али ова ги превазиџе сите граници.

Колку ти е заостаната државата гледаш по тоа што зема кредит од 800 000 евра за да купи канти за џубре произведени од земја која не те признава за жив.Па уште и пола влада ги пушта во употреба.И за Македонија да е,многу е.

пфффф брат.. ти мислиш дека се дадени толку пари за канти ??? искрено така мислиш??? којзнае колку пари испрале преку ова.. еееее до кај дојде работава.. и со канти за ѓубре почнаа да се перат пари... а и стварно не ми е јасно.. како тоа кантата ке го крене животниот стандард???

нај јако ми беше делот кога коце или ставревски не ми текнува кој.. ја промовира кантата.. хахах и го отвара капакот а се приметува дека му збори на човекот ете гледаш демек добро се отвара добро се затвара.... АЛООО ДО КАДЕ СО ОВОЈ ПАМЕТ БЕ:?? хахахха

--- надополнето ---

Ах бре да не пукнат, цела вечер се смеам, па уште и видеото кога го изгледав и толку беше! :pos:
Патем, пишува на кантите "Донирано од Влада на РМ"? :)

бро треба да пишува на кантите;

Драги сограѓани. Со среќа да се служите со новите канти од град Скопје - Донатор - Град Скопје или Влада на РМ

:)))))

--- надополнето ---

После една ваква инвестиција на владата јас мислам дека е редно и ние граѓаните да вратиме на гестот. Предлагам да донираме тоалетна хартија на сите политичари за да покажеме дека навистина ги цениме нивните ветувања и го**а јадење па нали да се забришат малку, више на ништо не личат.

знаеш дека идеава ти е брилијантна??? ај навистина нешто у чест на благодарност да направиме налик како ова... има некој кандидат за ??? еве ја сум прв и ке донирам дури 2 тоалетни..една за коце другата за ставревски.. башка шо ке викнеме и медиуми - нели да биде тоа официјално и цел македонски народ да знае за тоа !!!

А зошто треба да стигнеме до математиката од 883 илјади евра?
Колку што прочитав јас, 800 илјади евра биле потрошени на кантите, нешто приближно на твојата математика.

Да бе во право си, приближно е доволно ... за да се бутне приближно во приближниот џеб. :tapp:

Канта за секој двор
Министерот Ставрески истакна дека финансиските средства за набавка на 60.000 пластични канти во износ од 883.584 евра се обезбедни со кредитното задолжување од Светската банка кон Република Македонија во рамките на Проектот за подобрување на општинските услуги, а како подзаем преку Владата на Република Македонија, односно Министерството за финансии кон Град Скопје

Алал да им е на математиката... прифатена понуда од ГРЧКА фирма по 800 денари за канта (парче пластика)... Од турција по 100ка ќе ги земеа

Абе дечки, а нели ја приметивте далаверата:

60 000 канти * 800 денари (за една) = 48 000 000 денари : 61, 8 (толку мислам е еврото) = 776 699 запирка нешто ситно евра.

Значи кај кур се уште 110 000 евра до 883.584 !!!!

ЕЕЕЕЈ ВО ЗДРАВ МОЗОК ДУПЕЊЕ. КАКО СЕ ЗАБОШОТУВААТ 110 000 ЕВРА !!!!

Хахахах..

Удри математика на спомениците .. Ќе напишат дека ги земале 2 милиона.. А тие се вредни пола милион.. 1 ипол милион во џеб..
Това ти се вика перење пари.. Во машина за перење.. :)))

ааааааааа, не, не:nenene: не е фер вака- пред неколку години ни наметна тогашната влада да секоја куќа мора да си купи од кантите- па така си плативме-ако не се лажам по 1500 денари
ееееееее, сега барам да ми се вратат парите-штом оваа влада им ги дава бесплатно- а јас веќе ја иам кантата- ги барам парите назад

Од пари враќање нема ништо, ќе ти поделат место со повластена стапка во депонијата Дрисла. А ти ако сакаш можеш и да го издаваш и ќе си ги вратиш парите, па така ем твојата канта дома нова, ем владата ќе ти даде шанса да тераш мал бизнис во безцаринската зона Дрисла.

Добра е кантата - рече Ставревски !! ХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХ ме уби со тоа !! :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom