Првата плата...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Првата плата ја опнав за оригинал игра, а со кусурот не ми текнуе што направив....

Па не знам колку може да се рачуна за плата,ама еднаш делев флаери во Рамстор два дена и после добиените пари ги потрошив на глупости од типот на кафиња,цигари и сл..:toe:

Првата плата ми беше уствари пола плата. Отиде на нешто облека, частење во кафана и цигарчиња.
Иако 4-5 пати помала од сегашната, и се радував како никогаш! :vozbud:

lele kolku samo bev vazna koga ja dobiv prvata plata.gi cuvav parite prvin edna nedela i im se voshituvav :kesa: ,posle gi pocastiv site niz doma(sokce,desert ovo ono),a na kraj se slupav na kozmetika.skapa pudra,maskari,parfemi..ama ok posto bese PRVA dozvoleno bese.posle sekako pocnav so stedenje i pravenje big plans

Се сеќавам кога ја земав првата плата на сите им купив поклони и за мене не остана ништо.И од наредните им купував.Не можам да одолеам кога некој ќе види нешто сакам да му купам.Епа затоа сум без пари:toe:

Сакам едно вакво. Size - large.

Па ги потрошив на чатење дома, си купив нешто за мене, на кафе и такси. :)

Па со првата плата.... до сеа таа ми беше прва и последна али со неа си бев на одмор и си ги потрошив као сакам и многу беше лудо.. и незаборавно хехехеехехехе

Првата плата (или дневница) ја потрошив на частење уште истиот ден и кога ја земав ама важно бев многу среќна :vozbud:

Ја добивав неделно платата од претходната работа,така да секогаш имаше за што да се троши,првите дневници отидоа на пиење и јадење во кафана,наредната недела отиде за телефон,сметка за телефон и некои остали ситници како поклончиња додека секоја наредна одеше за некое парче облека и обавезно заверување на слободна и допуна на кредит.

Е сега оваа прва плата,ќе отиде на плаќање сметки за нет,рата од кредит,некое парче облека,некое поклонче за најблиските,мала частенка,а тоа што ќе остане за секојдневни трошоци...и наредната плата ми е испланирана,таа ќе оди на заверка за семестар,и плаќање на заостанати предмети :nesvest: огин да го изгори ЕКТС,а после тоа по еден дел од платата ќе оди на страна :)

со првата плата ги почастив прво во канцеларија сите,дека е прва,па дома..си купив мобилен(на старо :) ) и дигитален фото апарат,уште е жив фала му на бога... :)

Од мојата прва плата си купив новченик,им купив на моите дома по нешто а остатокот беше целиот потрошен во еден ден на еден шанк во COOL,се разбира со друштво.

Prvata plata mi otide na nesto obleka, castenje vo kafeana i restoranti, sve drugo, bez veze gi potrosiv...

Prvata plata ne pamtam kako ja potrosiv.Znam deka del otide za cestenje,ama za ostatokot pojma nemam,sigurno za gluposti...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom