Првата плата...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Ја трошам на бензин , цигари и кафе, фудбал лево десно, и ситници
а првата плата , ја добив и изгубив, на работа ги частев другарите со неа :)

Ја искрено речено за првата плата се утепав од работа, 1 месец работев по 16 саати....
Ама искрено речено, кога ги земав парите на крајот,осетив дека се слатки парите(исто како да јадеш чоколада) :):)

Ех...прва плата, први добиени пари, заработени. Нинтендо64 конзола си купиф со 3 игрици, Гост ен Гулс, Нба он НБЦ и Кестлвенија.

останаа нешто пари, па ги уценував моите дека по цели денови ќе играм на "нивниот" телевизор, па мораа да ми доплатат и си земав и телевизор плус.

Од актуелнава работа, првата плата ми отиде на алкохол, вечера, облека, и нов компјутер.

Ehhh prva plata pa da vi kazam jas kako mlada i rabotav i odev ucev pa imav i dobra samo da vi kazam deka sestrami pogolema od mene mi gi trosese parite po sminki pa zatoa si zaminav od Makedonija od tie sminki i sega zivem u SAD mislejci deka ke se kurtulam od sminkite ama NEEE poloso sega moram da pustam i od tuka i pak platata da ja potrosam za SMINKIIIII ZA CECE :toe:

[Едитирано од модератор]: Пишувај со нормален фонт.

хмм првата плата беше минатото лето..имав 16 години...и многу се радував.. ми дадоа 10.200 не знаев за шо попрво да ги потрошам

Првата плата на што ја потрошив :pos2:
На враќање долгови :poss:
Додуша не беше плата од работа него стипедија од кај мајка ми од работа, и пошо знаев дека секој месец ми стига одредена сума на пари, јас таа сума однапред ја трошев и после се оддолжував, т.е се уште го правам тоа :uvo:

Па и не е некоја плата, имав 17 години и делев флаери на ролери :pos2: ништо посебно. Си купив лак за нокти и сестра ми ја частев кафе.Толку беа, 400 денари :) .

Нејќам ни да размислувам даlеку ееее минимум уште 3 год лежење нормално ако дипломирам на време иначе би ја пукнала на пиење и на частење онака со мерак а не ко по обичај за што и да трошиш цело време ти се врти у глава ''леле да остаам некој динар утре па ке треба да им барам дома за цигари''. абе не дај Боже да си студент!:nesvest:

сеуште не сум работела никаде но планирам летово здравје , па тогаш ќе ви кажам на што сум ги потошила хехе

mojata prva plata ja imav vo đep samo 1 sat pa posle gi pominav site prodavnici vo ljubljana i ja snema pa posle to pak bese tato trebit da izlezam daj mi pari ama od vtorata cak uspejav i nastrna da trgnam :) od greskite se ucit

Прва плата пред една година, part time job, само два месеца работев, и одма ги спиздив за еден ден.

pa planiram da diplomiram u juni,pa treba da staziram 6 meseci,pa da polagam drzaven-i da dobijam licenca za lekar

posle da se vrabotam...i koga ke gi zemam moite prvi 200 evra...pa 5o ke si stavam nastrana i ke pocnam da stedam:pos2:

stvarno neznam sto ke pravam koga ke bidam finansiski nezavisna..ali ima vreme do togas

Ех првата плата, за три дена зедов околу 250 евра (царски :vozbud:) Бев попишувач на пописот за земјоделство

Од првата плата ни "П" не ја видов само со ја зедов и одма на трошење.До крај на денот нема ни денар во мене.Ама така се прави со првата плата (ке си изнакупиш се,ке си ојш од кафич во кафич... и ојде платата)

Искрено, намеравам кога некогаш ќе ја добијам првата плата, да ја поебам со другарите у кафана!
Море сега така викам, тогаш друго ќе пеам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom