Првата плата...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Поради тогашните услови за живот, немањето пари и целата тогашна ебана ситуација ме примораја да работам.

И да си ја добијам својата прва плата

во 7 одделение.

Животот не е фер нели?
Добро де и ја продаав пуканке у чаршија у 7 одд тоа ја не го рачунам.

Добро де и ја продаав пуканке у чаршија у 7 одд тоа ја не го рачунам.

Работање во пицерија не е тоа тоа? или пак продавање новине?

Ај не сакам само да почнам па да видиш што се работа од малав, а и немам намера да си го опишам животов.

не ме курчи

Работање во пицерија не е тоа тоа? или пак продавање новине?

Ај не сакам само да почнам па да видиш што се работа од малав, а и немам намера да си го опишам животов.

не ме курчи
А јас кога се селев од Хрватска во Македонија бобми ми летаа над автобусот и ајде сега на сите треба даим биде жал за мене.....друга е целта на темата алооооо

Доброооооооо значи ти незнаеп да се опаметиш. И немој да ме нервираш со тоа со жалењето ок? Очигледно забадијала ти с егодините и не моеш да се сфатиш самиот пошто си премногу надигнат, што знам фејмоз фејс на форумов па моеш да ми кажуеш мене било што и да ме цитираш на секој пост каде што пишуем нешто за себе и нешто за мојата интима.

Оладисе дан дојде ладен туш и те олади неучекувано и толку силно што и самиот нема да бидеш свесен на тоа.

Заборавив да напишам ја потрошив на мојот прв самостоен одмор.

хепи?

Доброооооооо значи ти незнаеп да се опаметиш. И немој да ме нервираш со тоа со жалењето ок? Очигледно забадијала ти с егодините и не моеш да се сфатиш самиот пошто си премногу надигнат, што знам фејмоз фејс на форумов па моеш да ми кажуеш мене било што и да ме цитираш на секој пост каде што пишуем нешто за себе и нешто за мојата интима.

Оладисе дан дојде ладен туш и те олади неучекувано и толку силно што и самиот нема да бидеш свесен на тоа.

Заборавив да напишам ја потрошив на мојот прв самостоен одмор.

хепи?
Одбрав добар ден и јас. Ти пишав пп ама нема везе. Што било како било сега сум 100% сигурен дека некој јаде бурек појше него што треба и сака да скарува луѓе.

Ја тебе те нервирам ти мене а се тоа ради трето лице е браво

Јас баталувам срањата.....христос се роди

Со првата плата си бев Белград на Звезда - Милан. Најразумно потрошени мои заработени пари досега.

јебига не ми се прави муабет,единствено првата плата ја зедов на време,другите после 4,5 месеца.
абе ништо не правиме кај се видело некој да зема 2000евра од седење а некој 100евра од тепање мозокот.и после ќе ми речат просек платата во Р.М изнесува просецно 200евра.владо владо,не мислам на владо туку на (владиве-влада) наши,што ги полнат странските банки со пари а нас не заебават ставете пари во нашите банки.:smir:

Првите пари нешто како пола плата (за 2 недели работа во Раде Кончар), добар дел заминаа во нет кафе за враќање на долгови.
Од второто работно место беше цела, ама пак дел ојде на истата работа.
Трето работно место ми беше нет кафе :pos:
Ја потрошив на убави ситници, и карта за концертот (и се што оди со тоа) на Соулфлај.

prvata plata,t.e. nedelnica :) ja potrosiv da si gi platam smetkite od mob. pa slednata mi otide u castenje pa na majkami i kupiv pantaloni i tek od 4 nedelnica si kupiv malku garderoba za mene,i od site imav malce za izlaganje odvoeno:vozbud:

Uslovno receno platata od vikend pustanje muzika ja potrosiv....kade ako ne na drugo mesto...FkaFana!!!:)

Целата плата ја акнав на козметика и парфем и после срце ме болеше шо глупости купив....а да нормално ги частев по дома зашо ме носеше татко ми секој ден.

Пошто првата плата не ми беше нешто голема (пошто демек почеток и сл.) искрено не се ни сеќавам за што ја потрошив знам дека многу пари дадов за частање.

Ееее...после идеа втората и третата кои беа прилично добри и големи, тогаш отидов во ГТЦ и горе-доле се она што ми требаше како за почеток си купив (нешто облека, многу за компјутеров и сл.)

Се сеќавам кога ја земав првата плата на сите им купив поклони и за мене не остана ништо.И од наредните им купував.Не можам да одолеам кога некој ќе види нешто сакам да му купам.Епа затоа сум без пари:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom