Првата цигара?

• Креатор на темата Креатор на темата Novinarot
  • Време на започнување Време на започнување
Ептен сте хардкор што пушите цигари. Незнам што е форава со цигариве секој 2 пуши сеа мислат дека се манги. Ама коа ке станат вистинки зависници ке се каат цел живот зашто пропушиле цигари.

Ај да не излезе дека го кудиме шизикоф..да си пишам..првата цигара ја пробав за 1ви Мај во прва година..не ни беше цигара..два дима и толко..и не сум пробал од тогаш..а нема ни да пробам ваљда..можда некоаш за заеебанција..или па недај боже да пропуши цел клас....ееее тогаш сакал нејќел ќе морам..

Како прво пуши цигари скоро цел клас, а и не ми се гади секогаш... на пр. понекогаш ко ќе запалам од сабалје... ме бола главата и ужасно ми се лоши. Али цигара во комбинација со кафе... одлично е! :)
Аман бе? Цел клас глупи деца? Па биваше ли бе... :nesum:

Првата цигара ја испушив на 13 години сакав да пробам како е, после тоа испушив уште неколку (10-11 цигари) и реков дека никогаш повеќе нема да пушам и еве 2 години немам запалено цигара.
Другарите речиси сите пушат и на почетокот постојано ми нудеа но ги одбивав сега важам како непушач меѓу друштвото и супер ми е :je:

Не си мангуп ако пушиш цигари да знаеш. Пуши ако ти е мерак, а ако пушиш за да бидеш кул стануваш само поголем сељак. Познавам такви деца...

А ако земе цел клас курови да пуши ке пушиш и ти?

Нели кул е.

Подобро нешто од првата цигара ахахаха.. Памтам беше некаде крајот на осмо одд. кога ми се присака премногу да пробам и самиот отидов и си купив.. Не се заборава првата цигара хаха.. Иначе после тоа си пушев онака лежерно еднаш неделно месечно.. А сега веќе една година од како сум хард-кор пушач и воопшто не сум горд на тоа :baeh:

А ако земе цел клас курови да пуши ке пушиш и ти?

Нели кул е.

Ако си се родил во општество каде сите пушат курови и тоа е нормално, немаше да пушиш?

Немојте толку да осудувате веднаш, сепак е тинејџерство, и секој различно го доживува. Сите сме сакале да бидиме дел од некоја група, на различен начин.

Кога за прв пат сте запалиле цигара? Дали кога сте понале со пушење цигари ви се лошело... Јас почнав пред некоја недела и некогаш кога ќе запапам цигара толку ми се гади... Имам слушнато дека почетниците требало да пушат некои послаби цигари... Јас пушам Родео тврдо. :)
Ваше мислење?

Underage faggot detected!!

Ако ти се лоши од цигари не ги пуши, simple as that. Цигара треба да те опушти а не те онесвести.

Ако си се родил во општество каде сите пушат курови и тоа е нормално, немаше да пушиш?

Немојте толку да осудувате веднаш, сепак е тинејџерство, и секој различно го доживува. Сите сме сакале да бидиме дел од некоја група, на различен начин.

Здравиот разум против потребата да се биде фаца...за среќа не сум жртва на kewlness syndrome,опериран сум од догми...на младиве погрешна операција им направиле...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom