леле....и датум памтите....година....ден....браво
ама нешто друго забележав......во просек на сите девојки првата менструација им дошла на околу 13 год....значи имаше и на 11 год ....и на 14, 15...
ех.....во мое време (не сум престарена) ....првата менструација обично на девојките им идеше во средно....или барем 8-мо одделение.....
значи.....во 6-то одделение на една другарка и дојде за првпат ....а ние останатите девојки се скапавме во чудење ....како којзнае шо да се случило.....дури е зезавме....така ми се чини.....демек сега таа е од сите нас поголема.....шо ти ја знам .....глупачки
....е така.....значи сеа гледам на девојчињата некако порано им иде......од шо е така незнам.....ама се си мислам од новиот ни начин на живеење (читај ,,европски,, или ако сакаш ,,американски,, живот) .....односно од ......рефус батаци (бразилски, амерички) .....сите видови на џусеви.....(пази 100%) ....и ред други работи....не ми текнува.....
а мојата прва менструација ми дојде кога завршив 8-мо ......во летото....не беше нешто којзнае каков шок.....ама ете како повеќето од вас и јас се акав од плачење.......без везе
ај така...........:helou: