Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види вака Македонец, ние во целина и никогаш не сме се чуствувале за Македонци (можеби еден мал дел не е ниту 10% од целокупната бројка) и тие што си се чуствуваат за Македонци пак ке си останат Македонци неможам јас да им го земам или одземам тоа чуство, но исто така тие што си се чуствуваат за Торбеши ке си бидат Торбеши неможеш ниту ти ниту било кој да им го оспори то чуство за посебност, дали е историски издржано или оправдано нека докажуваат Историчарите ние збориме за секашноста, Македонија ја чуствувам за Матична земја и моја татковина но проблемот со името доколку е до мене утре би го решил , значи ние не сме засегнати со тој проблем , нашиот идентитет ние го чуваме со векови и без држава и без академија пак сме си тоа, а вие ако мислите дека ќе го изгубите со промена на името тогаш имате идентитетска криза во главата.
Фијат Цановски е бизнисмен кој ги крена стандардите на вискокото образование, неговото богатство не е стекато тука, тој е инвеститор и вработува луѓе, внесува свежи пари во Македонија, нажими ти еден етнички Македонец што го прави тоа , што се збогатил во странство и што парите ги донел дома....
И не еден него Фијат добива 2 едноподруго мандати, а наредните избори ке стане парламентарна група не поединец тоа можам да ти гарантирам, и да во право е сега единствено во нашата историја ја носиме правата одлука и работиме за свои интереси
Ако сакаш можам јас на википедија да напишам и дека сте дојдени од Марс ... Ах беее со сила си го барате ... сега ти националноста македонска сакаш да ја продадеш безпари ... Голема почит до исклучоците.
Не можам да издржам а да не те прашам дали е можно некој ваква глупост да напише ,ако не е глупост за тебе дај кажи на што си.....Isto kako sto Makedoncite se ralzikuvaat od Bugarite zboruivaat ist jazik ama se dva razlicni narodi, Isto kako sto Srbite se razlikuvaat od Hrvatit i Bosancite i Crnogorcite, isto taka jas vo Torbeshkiot jazik Gorasnko govorno podracje mozam da ti najdam preko 5000 zbora koi sto ne se nitu slicni nitu isti so Makedonskiot jazik Imas recnik od Naziv Dokle pobarajgo mozes sam da se uverish....
Zaboravash da kazes deka tie zdruzenia se finasnirani od drzavata i se zdruzenija samo na Muslimanite sto se osekaat kako Makedonci po etnicka linija ne i na Torbeshite koi sto ne se osekaat za Makedoncii po etnicka linija ....