Прв Торбешки форум

• Креатор на темата Креатор на темата Јапер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Никој не може да ти го скрати правото да бидеш така како што се осеќаш, но искрено, правите циркузи.

Дозволувате мозокот да ви го перат и да бидете обичен инструмент за исполнување на нечии интереси - кои не се баш народни.

Ве гледаат само како обични гласови кои ќе им обезбедат плата во парламентот доживотно.

Јас, а и многу како мене, ги прифаќаат торбешите како Mакедонци и отворени се за секој торбеш кој се осеќа така - а секој до сега што сум го запознал потврдил дека е македонец, а не посебна нација... ама како сакаш, твој избор.

Но, со самиот твој избор и во најлошиот момент ти одиш контра на оваа држава која е на стаклени нозе, а не верувам дека во друга ќе имате право да бидете посебен етникум.

ПС Ако можат шпанци, холанѓани, англичани и африканци да кажуваат и да се чувствуваат ко американци, не гледам зошто вие би имале проблем да се чувствувате ко Македонци.

ППС Ако мислиш дека со тоа што ќе се поделите ќе добиете подобар живот-се лажете, самите одите во насока во која навистина ќе бидете дискриминирани. Да тргнеа вашите политичари по други стапки и да направеа пропаганда во која ќе ја кажеа вистината - дека сте Македонци, друга песна би било и многу подобро ќе се интегриравте во општеството - а дури и кај оние со предрасуди би добиле позитивни поени...вака само правите поголем раздор.

Toj nie nikogas ne go narekuvame Makedonski ako znes nego go narekuvame Nashinski ili Torbeshki. Jas nema sto da kazam taka e
Па тој ’’нашински’’ каков е бе?Со когј јазик се поистуветува кога се вели дека е нашински?Со македонскиот многу јасно.Тоа што имате плус неколку торбешки фрази не значи дека се одделува од македонскиот.Секој македонски дијалект има некои посебни зборови и фрази.

Абе остај го вехабистичкиот гад нели глеаш дека на сите теми е наш противник душата му е таква расипана и покварена анти христијански е настроено копилето :toe:

Дали постојат Торбеши атеисти? т.е. луѓе кои не припаѓаат на ниту една религија...а себеси си се нарекуваат торбеши...и во што тие се разликуваат од Македонците?

Дали постојат Торбеши атеисти? т.е. луѓе кои не припаѓаат на ниту една религија...а себеси си се нарекуваат торбеши...и во што тие се разликуваат од Македонците?

Абе другар прочита ти што пишува погоре ^l^ :pos2:

Остајте ги луѓето на раат, ја не видов ништо лошо од нив..
друго се торбеши друго се ш*птари.

Торбеш посебен етникум?Македонец си бе ало!Само имаш муслиманска вера оти некој твој прадедо си ја сменил верата данок да не плаќа на Турците,распрашај се малку во фамилијата ќе ти кажат,или прашај мамо,тато ние торбешите шо народ сме..па нека ти одговарат,ебати неписмениот ебати..

За Македонците православни :
Нема НИЕ и ОНИ ,ние сме еден народ .Тоа што торбешите се одродуваат од својот народ е грешка на Македонските политичари ,и ако не можеме да ја поправиме штетата,барем да не ја правиме истата грешка....

Секој коментира онаму кај што не му е место ...

немојте да сте против нас торбешите ние не сме тие што ви мислат лошо
имам многу пријатели македонци а немам ниту еден пријател албанец
и ако стварно сакам да се пишам торбеш треба да не подржите во тоа
вие ништо не губите со тоа но ние губиме многу

Јас сум за тоа да исчезне тоа "торбеш", и ќе поддржам секоја таква иницијатива каква за жал сеуште не постои поради малоумните политичари....

Јас сум за тоа да исчезне тоа торбеш ,и ке поддржам секоја таква иницијатива каква за жал сеуште не постои поради малоумните политичари....

Торбеш си е торбеш сечено срање и нема никогаш да исчезне !!!:vozbud::drk::pos2::icon_lol:

A ti bi sakal da iscezneme taka ....

GORAZDS se slagas li so Makedonecov kazimi
Абсолутно не се согласувам ,зарем треба да паднам на ниво да поддржам секакви глупости затоа што се кажани од Македонец ???? ама тоа не значи дека се согласувам со глупоста дека сте посебен народ

--- надополнето ---

Торбеш си е торбеш сечено срање и нема никогаш да исчезне !!!:vozbud::drk::pos2::icon_lol:

Што ти треба да се брукаш ,навредувајки ги сите торбеши ме вреѓаш и мене затоа што тие се мои браќа и сестри ,и тоа што имаат друга вера не ти дава за право да се глупираш...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom