S
Shaman
Гостин
Се препозна во одговрот на Мухамед?
Ај со среќа нека ти е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А во кој поглед мислиш дека биле запоставувани од државатаОва што го бараат дел од таканаречените Торбеши ( Македонци муслимани ) е нешто слично како што беше и со Босанците пред 60-тина години ... ако анализираме што се по потекло Босанци , ќе се дојде до заклучок дека Босанците се исламизирани Срби ( и помал процент на Хрвати ) , но кога после втората светска војна се формираше СФРЈ Босанците беа признати како посебна нација и тоа си е нивно право на избор ( иако реално гледано не се посебна нација ) ... истото сега го бараат и Македонците муслимани ( Торбеши ) , но ми се чини дека со тоа можат само да изгубат во поглед на мислењето што го имаат останатите Македонци кон нив ... донекаде е точно дека долги години Македонците муслимани беа запоставувани од страна на државата , но тоа не е причина сега тие да бараат статус на посебен народ .
A како се чувствувате..торбеши како народ ја не познавам..или вие сте како Ромите,народ без држава,без ништо ???
Баш така верата била предуслов за посебна нација !!!!
комедија
Мене дедо ми и прадедоми не ми кажувал дека сме Торбеши. Ми кажувале дека сме исламизирани Македонци.
Јас не знам од каде ова Торбеши, каков е тој народ уште не можам да сфатам)
--- надополнето ---
Хахахахахахаха... Ај друго, ама зошто крадите Историја?
Крале Марко торбеш???:nesvest:[/COLOR]
Крале Марко торбеш???:nesvest:
Знае ли тој што го праел видеово дека Крале Марко бил вазал на туците и дека бил принуден да се бори против деда му на Дракула?Знае ли торбулето кои биле зборовите на Крали Марко пред да тргне во својата последна битка? ’’Господе,Те молам христијаните да победат во битката,а јас да бидам првиот што ќе загине!’’
Па да де.Шо има врска тоа?Па нели Крале Марко е Марко Краљевиќ според срппската верзија
Ова што го бараат дел од таканаречените Торбеши ( Македонци муслимани ) е нешто слично како што беше и со Босанците пред 60-тина години ... ако анализираме што се по потекло Босанци , ќе се дојде до заклучок дека Босанците се исламизирани Срби ( и помал процент на Хрвати ) , но кога после втората светска војна се формираше СФРЈ Босанците беа признати како посебна нација и тоа си е нивно право на избор ( иако реално гледано не се посебна нација ) ... истото сега го бараат и Македонците муслимани ( Торбеши ) , но ми се чини дека со тоа можат само да изгубат во поглед на мислењето што го имаат останатите Македонци кон нив ... донекаде е точно дека долги години Македонците муслимани беа запоставувани од страна на државата , но тоа не е причина сега тие да бараат статус на посебен народ .
Па да де.Шо има врска тоа?
Помеѓу односите Срби-Босанци и Македонци-Македонци Муслимани има ОГРОМНА разлика.
Толку крв пролиле Србите и Босанците едни на други во Босна во последниве 500 години што е смешно да се споредува.
Кога ние сме имале проблем со Македонците од исламска вероисповед, во колкав обем и зошто нека ми каже некој?
И сите што сакаат да не делат на разни основи можат само од куров да ми се изнапушат.