Протест за визно олеснување!

• Креатор на темата Креатор на темата GRUNGE
  • Време на започнување Време на започнување
Група младински невладини организации од утре до 12 декември ќе собираат потписи на сите универзитети во земјава како дел од акцијата за уривање на шенгенскиот ѕид.
44D80161A9A70C49899579573E6668C8.jpg
- Пасивното молчење укажува дека ваквата репресија не смета, но всушност постои огромен револт меѓу младата популација. Затоа реализираме голема граѓанска акција под мотото „Виза?! Нема шанса!!!-За уривање на шенгенскиот ѕид“, во која младите ќе го кажат својот став и ќе ја пренесат својата порака не само во нашата земја, туку и директно во центарот на Европа – Брисел, изјави Мики Трајкоски.
Пунктовите за собирање на потписите ќе бидат поставени на сите факултети на Универзитетот Свети Кирил и Методиј, на ФОН и во другите универзитетски градови во Македонија, додека за викендите пунктовите ќе бидат поставени во сите трговски центри.
Самоил Малчески најави дека во рамките на оваа акција ќе бидат изготвени и новогодишни честитки во форма на поштенски картички со иронична порака во која, според него, тие ќе ја изразат тешкотијата со визниот режим. Картичките ќе им бидат предадени на странските амбасадори во Република Македонија, како и на европратениците во Брисел.
По собирањето на потписите за петиција, младинските невладини организации ќе организираат тркалезна маса, на која ќе бидат поканети амбасадорите на шенген државите во Македонија и евроамбасадорот Ерван Фуере, на кои ќе им биде предадена декларацијата за укинување на визите за македонските студенти.
На денешната прес-конференцијата организаторите на акцијата побараа студентите јавно да ги изнесат своите лоши искуства со добивање виза и повикаа нивните искуства со бирократијата, времетраењето, долгата процедура и мноштвото документи да ги испратат на е-маил адресата visa.no.way@gмail.com.
Во втората половина на месец декември, организаторите на акцијата, ќе формираат делегација од околу дваесетина луѓе која со автобус ќе патува до Брисел. Тие ќе побараат и средба со еврокомесарот Оли Рен.
Акцијата ја поддржуваат НВО Млади за млади, студентските парламенти на штипскиот и скопскиот универзитет, Сојузот на студенти од Битола, ИАЕСТЕ, АЕСЕК, ЕЛСА и други.

Тука.

Mоре треба радикализација на то протестите ебаго,напад на амбасади опсучување на секретарки,или плукање по амбасадори,со потписи ништонема.Депонираните потписи само ги ставаат во некој тоалет по Брисел,или Стразбур ако има повеќе хартија,дури имаше и контра протест од ЕУ дека хартијата на која што сме се потпишувале последниот пат била премногу тврда,како брус-хартија или “шмиргла“ односно “сусјат“ по Прилепски,па не уживале во целосната посветеност на нашиот последен проблем,мислам за името беше,така?:pos2:

.............Пунктовите за собирање на потписите ќе бидат поставени на сите факултети на Универзитетот Свети Кирил и Методиј, на ФОН и во другите универзитетски градови во Македонија, додека за викендите пунктовите ќе бидат поставени во сите трговски центри.
Самоил Малчески ..............................евроамбасадорот Ерван Фуере, на кои ќе им биде предадена декларацијата за укинување на визите за македонските студенти.
............................ НВО Млади за млади, студентските парламенти на штипскиот и скопскиот универзитет, Сојузот на студенти од Битола, ИАЕСТЕ, АЕСЕК, ЕЛСА и други.

Тука.

Троа пак само потписи ќе собирате......??? не е ли покреативно ова набројаниве "организации" да му уприличат на "aмбасадорот" Ерваан Фуере "судар" со некој скапан патлиџан или расипано јајце...??? :)

Троа пак само потписи ќе собирате......??? не е ли покреативно ова набројаниве "организации" да му уприличат на "aмбасадорот" Ерваан Фуере "судар" со некој скапан патлиџан или расипано јајце...??? :)

ili da napraat sredba live, nesto kako kafe, caj, zaednistvo, pa da mu kazat na "finiot cicko" sto imaat.....

tockest bate ti si najiskompleksiraniot tip na kajgana.com...prestani da se praves najpameten i tvojot odgovor da bide posleden...jades kifli oti si administrator i daj ne si leci kompleksite smesen si veke.....
Вака сега, кифли јадам само со крем и не сум администратор. Модератор сум на подфорумот фотографија и немам некои посебни фетиши да контролирам и да наведувам луѓе на моите мислења. Како што кажав МОИТЕ МИСЛЕЊА т.е. јас како човек-единка имам право на одреден збор(став). Ако имаш против мојот збор(став) слободно искажи се, доколку си во право ќе ти признаам, а доколку не си ќе ти реплицирам со одреден коментар.
Преку кур од тоа што сум модератор, имало модератори што биле банирани, мои мислења се бришат доколку одреден модератор/администратор реши да избрише.
Моите комплекси се моја работа, а коментарите на форумов се дозволени се дур во нив нема навредливи содржини.
Така да доаѓаме до зборот кај што ТИ треба да прекинеш да ги јадеш кифлите, никој не те тера да ме читаш (хинт: Стисни на копчето игнорирај член) и што ми ебеш матер.

Ех да беше досега сдсм на власт ке направевме компромис ке сменевме име личен опис , целосна реконструкција на мозок и така немаше да бидеме македонци и слободно ке патувавме во европа. И притоа курвата европа ке ја изебавме за безпари , ке им го загорзевме буџетот работата на флегматичните германци и модерните жабари.:pos2:Едно можам да кажам тој што ке отиде, и ке се врати ке ја види разликата за да може да направи споредба кај припагја.ПАЗЕТЕ КОМИСИЈА ЗА ОЦЕНКА ч) ДАЛИ СЕ ВО РЕД . А ДОДЕКА ТАА ПОМИНЕ КЕ ПОМИНЕ И 2009.

доколку си во право ќе ти признаам, а доколку не си ќе ти реплицирам со одреден коментар.

Моите комплекси се моја работа, а коментарите на форумов се дозволени се дур во нив нема навредливи содржини.

1. Да, затоа бев у право за кисела вода и одма се напизди, а не призна:tv:

2. За второто си ептен у право...

Визната бариера е тотална дискриминација и се судрува со елементарните човекови права.заштита од криманлот не е алиби и тој е повекје застапен во европа (каде сто има пари има и криминал) одколку во македонија.:toe:

јас нејкам да има визно олеснување
и така сме милион ипол
вака ке станеме рака ипол
сите ке киднат на некаде нема да постоиме веке

Ех шо е лесно со германски пасош/дозвола за престој да се трескаат зелени....

јас нејкам да има визно олеснување
и така сме милион ипол
вака ке станеме рака ипол
сите ке киднат на некаде нема да постоиме веке

A вака едно постоење,шо да ти зборувам,или само мислиш дека постоиш?:smir:

Pere
Цитат:
Напишано од concrete

Ех шо е лесно со германски пасош/дозвола за престој да се трескаат зелени....

И ти би сакал, нели?

Ама, разликата меѓу тебе и него е суштинска, нему пред либерализации му дале самите германиц дозвола да престопјува, поради квалитет, а не поради наметнат закон.

Всушност, старата македонска мака е една и иста од памтивека: не гледам гредата во своето око, ја гледаме раската во туѓото, а ако тој кој ја има раската ја извади, ни остануваме со својата греда и натаму завидливи, место да запрашаме и побараме совет како и ние, полесно, да ја решиме својата греда и да си олесниме маката......илимити што био се рекло, му завидувам на комшијата се дур не му умре козата, а кога ќе му умре (бидејќи јас сум ја отрул) ќе му терам сеир без да видам дека од истата коза можевме, пријателски, обајцата млеко да имаме, а вака, сеирџиски јас ќе умирам од глад покрај него, надевајчи се дека и тој, од жал за козата побрзо ќе скине конци.

хаха, разликата меѓу него и мене, Гарфилде е помалце од 100 км, ако него му дале германците, мене ми дале данците, спореди ги денеска Данска и Германија, но тоа не ми дава за право со иронија и сарказам да пишувам и во секој пост да ги пригушно омаловажувам Македонците во Македонија, НЕЛИ?

хаха, разликата меѓу него и мене, Гарфилде е помалце од 100 км, ако него му дале германците, мене ми дале данците, спореди ги денеска Данска и Германија, но тоа не ми дава за право со иронија и сарказам да пишувам и во секој пост да ги пригушно омаловажувам Македонците во Македонија, НЕЛИ?
Браво за постов.

Zosto ste takvi,ako nekoj ima rabotna viza od nekoja si EU drzava dali treba ocite da mu gi vadime?Se potrudile lugeto ili imale k'smet,isto taka i da ni gi skinat vizite pak ke ni treba rabotna viza,epa so sto se tie podobri sto imaat vizi,bas so nisto bidejki i toe cekale vo redot so site.Ne letajte mnogu so toa vizite,vie sakate da se shetate ili rabotite?Za shetanje trebaat pari a da zamines na rabota nekade pak treba da stavis nekoja para vo dzebot a nie sme goli kucinja i zatoa ke si pisuvame ovde postovi i ke cekame nekoi podobri vreminja? :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom