Протест за визно олеснување!

• Креатор на темата Креатор на темата GRUNGE
  • Време на започнување Време на започнување
Укинување на визен режим може само со направен компромис и повлекување на крајно закаснетата тужба против Грција и никако поинаку.Јесте да е политиката курва ама тоа е било и ќе остани единственото решение по тоа прашање, така да протести ама ништо нема да решат а и искрено око не им трепнува на преродбениците во владата.

ајде да организираме протест за подобар живот!
овајј неее бе...

абе ајде што ви текнало за се протести ...

визно олесување никоја држава не добила со протести, сите добиле преку исполнување критериуми и политика..

што се однесува до ставање на знаење дека македонската младина е заинтересирана да прошета по европа, нема никаква потреба оти сите многу добро знаат дека секој во македонија сака визно олеснување..

Не знам дали точно се сеќавам ама во моментот кога на Србија и ветија визно олеснување немаа ни пасоши кои исполнуваат критериуми :)
Политика речи, критериумите не се никаков услов...

Za gjabe mrznenje ke bide toj protest..... ni kriteriumi ni butur. samo imeto i po moznost sto e mozno po sugavo. nesto kako republic of coca cola e najprifatlivo za nasite "partneri":nesvest:

Za gjabe mrznenje ke bide toj protest..... ni kriteriumi ni butur. samo imeto i po moznost sto e mozno po sugavo. nesto kako republic of coca cola e najprifatlivo za nasite "partneri":nesvest:

Za slucajov treba nesto POZESKO od mrznenje, ama bidejki veke energijata se potrosi, ne veruvam deka ima moznosti za takvo nesto....sepak poednostavna varijanta e bugarski pasos....za onie poracionalnite, za onie koi se ortodoxni Makedonci...ne e loso i da mrznat malku...dobro e za celicenje na VERATA...:)

Za slucajov treba nesto POZESKO od mrznenje, ama bidejki veke energijata se potrosi, ne veruvam deka ima moznosti za takvo nesto....sepak poednostavna varijanta e bugarski pasos....za onie poracionalnite, za onie koi se ortodoxni Makedonci...ne e loso i da mrznat malku...dobro e za celicenje na VERATA...:)

Само да ти тргнат визите и сите одиме кај Concrete на кафе :)

Македонија судбина те еба.
Тоа ти е судбина на уметникот Блогерџија, едни те величају а други проклињу

tockest bate ti si najiskompleksiraniot tip na kajgana.com...prestani da se praves najpameten i tvojot odgovor da bide posleden...jades kifli oti si administrator i daj ne si leci kompleksite smesen si veke.....

Имаше едно време со Миленко протести за визно олеснување. Епа давам предлог ако некој/а биле дел од тој протест на форумот да се организираме пак за да се одржи тој протест, баш кога е екот за решавање на тоа дали да има визно олеснување.

Сега е вистинскиот момент за тоа, кога се решава во Брисел. Миленко може тоа да го проструи по медиумите, да се организира таа работа сабота кога сите се слободни и пред ЕУ во Скопје, со официјални покани до сите амбасадори да има една трибина и да се оддржи тој протест. Ќе организирам некои луѓе од Битола и тие да дојдат на тој протест, ако треба говори да се одржат итн.

Поздрав.

Sto ke ni se protesti protiv vizniot rezim,treba da organizirame protesti protiv promena na imeto,koga ke ne priznaat kako Makedonija ke mora togas da gi skinat i vizite!

Само да ти тргнат визите и сите одиме кај Concrete на кафе :)

Zakupuvam be satra od Oktoberfest , toptan so ubavite Fraulein so toa dikolteata..:)

oktoberfest-mugs-360.jpg

ama za toa KE SE NACEKAME,........... pa izgleda pobrgu ke docekam nekoj so krilca da me poseti..... :)..biologija bate..biologija....

Zakupuvam be satra od Oktoberfest , toptan so ubavite Fraulein so toa dikolteata..:)

oktoberfest-mugs-360.jpg

ama za toa KE SE NACEKAME,........... pa izgleda pobrgu ke docekam nekoj so krilca da me poseti..... :)..biologija bate..biologija....

I malce poezija:
Orelski krilja kak da si metnam
I vo drugi strani da si preletnam...

oktoberfest-mugs-360.jpg

Па и ќе чекам ако треба уште некоја година, само еднаш да пробам од тоа во (меѓу) лименките :). Се гледа дека во Октомври најмногу зреат овошките во Германија.:smir:

Жими проактивната младина на Македонија.:tapp::drk:

Убаво кажа concrete, седете дома, чмаете, па ќе дојде момент ќе укинат РАБОТНИ визи и сите ќе одиме во ЕУ и ќе праеме р'шум.:nesvest:

Мене лично и тоа како ми е потребно визно олеснување. Иако визите за спорт, образование и култура се бесплатни, мака е скоро секоја трета недела да шеташ по амбасади, па те едни исти документи. Пасош менувам секоја година од тоа визите, веќе досадна станав во МВР. Убава работа би било да нема визи, но и да ни го постават ова олеснување, чувствувам дека некои земји повторно би ни барале виза.
Единствена негативна работа на ова би била таа што ја спомнаа Точкест и Кенгур. Сите ќе се испоразбегаат во странство, демек кај роднини, демек на посета, ќе најдат некоја работа и ајт создравје.

Единствена негативна работа на ова би била таа што ја спомнаа Точкест и Кенгур. Сите ќе се испоразбегаат во странство, демек кај роднини, демек на посета, ќе најдат некоја работа и ајт создравје.

Луѓе сфатете дека НЕМА НИКАКВА ВРСКА ОВА ВИЗНО ОЛЕСНУВАЊЕ СО РАБОТЕЊЕ ВО СТРАНСТВО!

Би можеле да престојуваме таму но не и да работиме. За тоа е потребно работна виза! Е сега освен на црно, што кој европеец ќе сака да ризикува за тоа :smir:

Пример Бугарите неможат да работат во Германија, што ако имаат визно олеснување. Им треба работна виза.

Група младински невладини организации од утре до 12 декември ќе собираат потписи на сите универзитети во земјава како дел од акцијата за уривање на шенгенскиот ѕид.
44D80161A9A70C49899579573E6668C8.jpg
- Пасивното молчење укажува дека ваквата репресија не смета, но всушност постои огромен револт меѓу младата популација. Затоа реализираме голема граѓанска акција под мотото „Виза?! Нема шанса!!!-За уривање на шенгенскиот ѕид“, во која младите ќе го кажат својот став и ќе ја пренесат својата порака не само во нашата земја, туку и директно во центарот на Европа – Брисел, изјави Мики Трајкоски.
Пунктовите за собирање на потписите ќе бидат поставени на сите факултети на Универзитетот Свети Кирил и Методиј, на ФОН и во другите универзитетски градови во Македонија, додека за викендите пунктовите ќе бидат поставени во сите трговски центри.
Самоил Малчески најави дека во рамките на оваа акција ќе бидат изготвени и новогодишни честитки во форма на поштенски картички со иронична порака во која, според него, тие ќе ја изразат тешкотијата со визниот режим. Картичките ќе им бидат предадени на странските амбасадори во Република Македонија, како и на европратениците во Брисел.
По собирањето на потписите за петиција, младинските невладини организации ќе организираат тркалезна маса, на која ќе бидат поканети амбасадорите на шенген државите во Македонија и евроамбасадорот Ерван Фуере, на кои ќе им биде предадена декларацијата за укинување на визите за македонските студенти.
На денешната прес-конференцијата организаторите на акцијата побараа студентите јавно да ги изнесат своите лоши искуства со добивање виза и повикаа нивните искуства со бирократијата, времетраењето, долгата процедура и мноштвото документи да ги испратат на е-маил адресата visa.no.way@gмail.com.
Во втората половина на месец декември, организаторите на акцијата, ќе формираат делегација од околу дваесетина луѓе која со автобус ќе патува до Брисел. Тие ќе побараат и средба со еврокомесарот Оли Рен.
Акцијата ја поддржуваат НВО Млади за млади, студентските парламенти на штипскиот и скопскиот универзитет, Сојузот на студенти од Битола, ИАЕСТЕ, АЕСЕК, ЕЛСА и други.

Тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom