ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ! ВТОРНИК, 18:00, плоштад МАКЕДОНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Vo najnoviot vecer spomnato e nesto
Невладината "Младите знаат..." и без официјален предлог, веќе почна кампања. За денеска во 18 часот на скопскиот плоштад закажа мирен протест против промена на уставното име на Македонија.
Eve go i celiot tekst http://www.vecer.com.mk/?ItemID=29F6EB39B6B43C4CB3102B158AB22708
Lele zakon ke e utre :) :)

Cel Stiv (studentskiot dom)
PMF
Shumarski fakultet
Hemiski fakultet

i pola Aerodrom (vlezovite na zgradite) se izlepeni so plakati i na sekoja kola kaj sto pominavme stavivme na brisac flaerce so povik za na protest utre.
Ima udarna Lisicka brigada sto treba da se zanimava so drugiot del od Aerodrom i Novo Lisice.

Za da se zezam...ke vi kazam samo deka se vrativ u detstvoto-(more sto ubavi radia vidov po toa kolite):vozbud::vozbud: :vozbud:

Jas moram da spijam malku...pa ke idam u kontrola okolu 4h sabajle.

p.s Utre treba da ima momci sto ke delat flaeri na kej,gradski trgovski i Biser.
Sepak...ima uste promotiven materijal.
Ima nekoj sto saka da oddeli nekolku saati u delenje na letoci?
Pokasno Serpico ke dojde...predlagam okolu 11h da organizirame edno sobirno mesto od kade sto ke si zimaat promotivni materijali (tie sto ke se nafatat da delat vo odredeni reoni na Skopje).

Pozdrav od Trn i Zeko. :wink:

Аргх да можев да дојдам, пустш школо :) Ае колку шо можевме ние од настрана помогнавме, другото на вас, глеајте да сте умни и да не се степате :pos2: Шала нА страна, утре за мене по еднаш ќе викните :) Гуд Лак

Аргх да можев да дојдам, пустш школо :) Ае колку шо можевме ние од настрана помогнавме, другото на вас, глеајте да сте умни и да не се степате :pos2: Шала нА страна, утре за мене по еднаш ќе викните :) Гуд Лак

За време на протестот сите се ослободени од Школо :pos2:

p.s Utre treba da ima momci sto ke delat flaeri na kej,gradski trgovski i Biser.
Sepak...ima uste promotiven materijal.
Ima nekoj sto saka da oddeli nekolku saati u delenje na letoci?
Pokasno Serpico ke dojde...predlagam okolu 11h da organizirame edno sobirno mesto od kade sto ke si zimaat promotivni materijali (tie sto ke se nafatat da delat vo odredeni reoni na Skopje).

Pozdrav od Trn i Zeko. :wink:

На пример, жена парк?

Инаку,
Студентски: Гоце 4х14 спратови
Кузман 2х(2х7) спратови
Медицинар

Многу спратови, севкупно. Премалку, за Македонија :)

Покриени се и Архитектонски, Филолошки, Машински, Технолошки, Електро (особено на електро не беше ќеиф кога видовме веќе залепен флаер во А3 формат, браво Хсиломедус:) ) . Сабајле во 8 одиме на комплекс (генијални :) )факултети, а после тоа со Делфин ќе шармираме и врбуваме женска популација во Рамстор.

Секако дека важи муабетот за 11 наутро. Ада се понуди да помогне за испишување на транспаренти, а спреј се купувало во било која продавница за бои и лакови.

МАЛИ најави финансиска помош од 500 евра, за која навистина не знам што да кажам.... Браво за феноменалниот гест, со парите ќе обезбедиме пијалоци за на плоштад.

Она што уште треба да се дорегулира, е можноста за озвучување... Веројатно останува сабајле да звонам во ЕСМ, па да прашам што е потребно за да приклучиме разглас на плоштад. Ако не, ќе ви пеам на мегафон :)

Македонци, горд сум на сите нас. Останаа уште неколку километри од маратонот. На 20 минути до почетокот на денот, сакам да ви кажам дека утре во секој случај ќе бидеме победници, ќе забележиме успех. Без разлика дали ќе сме 100, 1000 или 10.000.

Да живее Македонија.

Се читаме. Гледаме. Слушаме.

Јанко Јади Бурек

- добив писмо од анонимуси за кои не знам ни кои се ни што се, наводно невладина за која прв пат слушам, без телефон, без меил, без веб страна, а кои се најдоа и на насловната за одржување митинг на плоштад во вторник против уставната промена на името ( рака на срце новиот предлог нема да го менува уставот и напето уставно име - според некои стручњаци за уставно право) но не го ускратувам нивното право на протест, само искрено, абер немам кои се и што се, не дека сум против нивниот став, но сум против да не знам со кого си имам работа.

Јанко Јади Бурек

- добив писмо од анонимуси за кои не знам ни кои се ни што се, наводно невладина за која прв пат слушам, без телефон, без меил, без веб страна, а кои се најдоа и на насловната за одржување митинг на плоштад во вторник против уставната промена на името ( рака на срце новиот предлог нема да го менува уставот и напето уставно име - според некои стручњаци за уставно право) но не го ускратувам нивното право на протест, само искрено, абер немам кои се и што се, не дека сум против нивниот став, но сум против да не знам со кого си имам работа.

Ако дигнеше телефон еднаш од 134 пати кога звоневме, ќе дознаеше. Не паѓајте на фори на бурекџијата.

Нека му е на чест.
Ние утре го кажуваме нашето. Па ќе дознае кои сме и што сме.

абе остај го јанко.
нишо асално од него нема да излезе.
кога му беше емисијата за матура му поставив доста скокотливи прашања и тоа како коментар на блог,мејл,пп
не ги постави , а 12-13 пати звонев и не можев да добијам од шо пушташе пензионери у емисија.

Нека се пријават луѓе доброволци кои ќе разделат утре каде можат, флаери!

И ве молам, транспарентите со моја координација за пораките.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom