ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ! ВТОРНИК, 18:00, плоштад МАКЕДОНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Abe prepolno ke e utre ne se sekirajte!!! im pustiv poraki na site so gi znam, a vesta e tolku rasireno so i jas dobiv nekolku mejla za da dojdam!hehe
Epten mi e krivo so nema da sum tamu :( ama zato ke dajte klipovi na kajgana da vidime i nie nastrana kako bilo ;)!!!

Не ми е чудно за Трендо, тоа педерче само за сеир го има.
Опериран од патриотизам,комуњар!
Кај нашол место таму го ставил, во подрум.
Немој екслузивната вест за косово да не е доволно упадлива!

Ќе ве замолам без навреди воопшто до било кого или било какви медиуми!!!!!

Ова е едно парче од официјалната изјава на организаторот, се надевам дека ќе биде прифатено:

„Организацијата повикува на мирен протест, кој е организиран од политички не обоени сили на младината на Република Македонија. Во оваа иницијатива не подржуваат повеке младинки организации, здруженија на граѓани и студенските организации на ″Универзитетот Св. Кирил и Методиј″- Скопје.

Стоиме зад ставот дека уставното име е неменливо, без шпекулирање на можниот расплет на настаните кои не очекуваат,единствено со дигање на гласот на младите.

Сметаме дека врв на демократијата е секој кој може мирно и достоинствено да го искаже своето мислење посебно кога се работи за вакви важни прашања. Ние протестираме мирно и достоинствено и како таква ја претставуваме државата од која доаѓаме.“

Серпико браво брат за идејава...мислам дека ќе успее...штета што не ќе можам да дојдам а ептееееееееееен би сакал да дојдам
со среќа:vozbud:

Серпико следен пат на прес ИЗБРИЧИ СЕ :) убав говор малце трема ама се поштува....абе море ашљак шо не ја носеше Кајгана маицата?:) Ајде утре ќе фуче

Изгледа ке се прифати предлогот на Нимиц-се шушка во Вмро тоа а и јас мислам лично дека ке биди така :(

Дајте линк од прилогот на тв, не можам да се снајдам на канал5 страницана:smir:

serpico...bese na vestite a ....gotovo najaven e protestot kako so rekov nema da dojdam no ve poddrzuvam ....:)

Изгледа ке се прифати предлогот на Нимиц-се шушка во Вмро тоа а и јас мислам лично дека ке биди така :(
ништо не се шушка, предлогот нема да биде прифатен сигурно тврдам.

Се гледаме утре на плоштад ЕДНО ИМЕ ИМАМЕ ВО ДУШАТА ГО НОСИМЕ...:vozbud:

Кој вести да глеам сеа да го видам Сеприко?

„Организацијата повикува на мирен протест, кој е организиран од политички не обоени сили на младината на Република Македонија. Во оваа иницијатива не подржуваат повеке младинки организации, здруженија на граѓани и студенските организации на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј″- Скопје.

Стоиме зад ставот дека уставното име е неменливо, без шпекулирање на можниот расплет на настаните кои не очекуваат,единствено со дигање на гласот на младите.

Сметаме дека врв на демократијата е секој кој може мирно и достоинствено да го искаже своето мислење посебно кога се работи за вакви важни прашања. Ние протестираме мирно и достоинствено и како таква ја претставуваме државата од која доаѓаме.“

не обоени = необоени
младинки организации = младинcки организации

студенските организации = студенски организации... (so "-te" samo dokolku SITE organizacii na univerzitetot se poddrzuvaci, ili dokolku gi nabrois so ime tie koi podrzuvaat, primer "studentskite organizacii alfa, beta i gama")

ponatamu... malo preformuliranje na posledniot del :p

bi go preformuliral vo:

Сметаме дека врв на демократијата е секој да може мирно и достоинствено да го искаже своето мислење, посебно кога се работи за вакви важни прашања. Ние протестираме мирно и достоинствено, каква штo e и државата од која доаѓаме, Република Македонија

odnosno:

„Организацијата повикува на мирен протест, кој е организиран од политички необоени сили на младината на Република Македонија. Во оваа иницијатива не подржуваат повеке младинcки организации, здруженија на граѓани и студенски организации на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј″- Скопје.

Сметаме дека врв на демократијата е секој да може мирно и достоинствено да го искаже своето мислење, посебно кога се работи за вакви важни прашања. Ние протестираме мирно и достоинствено, каква штo e и државата од која доаѓаме, Република Македонија

Серпико следен пат на прес ИЗБРИЧИ СЕ :) убав говор малце трема ама се поштува....абе море ашљак шо не ја носеше Кајгана маицата?:) Ајде утре ќе фуче

Остај му ја брадат на човекот!!!! Со брада изгледа посериозен!!!!!:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom