Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не обоени = необоени
младинки организации = младинcки организации
студенските организации = студенски организации... (so "-te" samo dokolku SITE organizacii na univerzitetot se poddrzuvaci, ili dokolku gi nabrois so ime tie koi podrzuvaat, primer "studentskite organizacii alfa, beta i gama")
ponatamu... malo preformuliranje na posledniot del :p
Сметаме дека врв на демократијата е секој кој може мирно и достоинствено да го искаже своето мислење посебно кога се работи за вакви важни прашања. Ние протестираме мирно и достоинствено и како таква ја претставуваме државата од која доаѓаме.“
bi go preformuliral vo:
Сметаме дека врв на демократијата е секој да може мирно и достоинствено да го искаже своето мислење, посебно кога се работи за вакви важни прашања. Ние протестираме мирно и достоинствено, каква штo e и државата од која доаѓаме, Република Македонија
odnosno:
„Организацијата повикува на мирен протест, кој е организиран од политички необоени сили на младината на Република Македонија. Во оваа иницијатива не подржуваат повеке младинcки организации, здруженија на граѓани и студенски организации на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј″- Скопје.
Стоиме зад ставот дека уставното име е неменливо, без шпекулирање на можниот расплет на настаните кои не очекуваат,единствено со дигање на гласот на младите.
Сметаме дека врв на демократијата е секој да може мирно и достоинствено да го искаже своето мислење, посебно кога се работи за вакви важни прашања. Ние протестираме мирно и достоинствено, каква штo e и државата од која доаѓаме, Република Македонија
Ако некој решит да ја демолират грчката амбасада ќе ве имат на СНН и ББС,не само на нашиве телевизии.И голема услуга на Грција ќе и направите.Па сега вие мислите му ја.За уфрлени шпиуни не е некој проблем да направат беља.туку...
како ке реагираме ако некои протестанти утре решат да ја демолираат грчката амбасада?
дали мнозинството би им се придружило?
или ке пасивизираме?
Даденце напомена. Полицијата излегла во престер, и ќе има ГОЛЕМО обезбедување.прво полицијата треба да мисли за безбедноста
сигурен си дека ке ги спречат?
или само ке се придружат?