ПРОТЕСТ НА УКИМ!

Па ти не спомна нигде кампања за трето дете.
Ај те молам објасни шо има лошо у кревање на национална свест? Како тоа тебе како граѓанин на Република МАкеоднија ти ги зема слободите или ти ги загрозува граѓанските права?
Ако јас се прашувам, а во случајов се прашувам, јазикот е дел од националната свест и колективна меморија. Значи, книги на македонски. Is it too much to ask?

Типичен скопски синдром... Ама добро ви прават :kez:
Ма немој молим те... Оди скопјанец да студира во Штип, на пример. Математиката покажува дека ќе даде двојно повеќе пари од цената на скопската партиципација, само за сместување и манипулативни трошоци. Не ебавај и ти... Само сфаќам зошто го прават тоа. За да се зголеми бројот на студенти надвор од Скопје.

Ебати државата, владата и сељачиштата од припор што се појавија со знамиња и фотоапарат, да го заебат протестот. Да ги ебам и форумџиите, што серат врз македонскиот студент, наместо да излезат и да го поддржат, бидејќи тие сега се борат за нивни права, утре вашите деца ке излегуваат на улица. АЛОО излегуваат за да можат да учат, не за да им поклонат пежо.Упм и премиерот, кој тотално ме разочара, со тоа што го миноризира студентското движење. Мочко еден, он ке викал, некој студенти искочиле. АЛОО тоа е иднината на државата.
СЕ НАДЕВАМ ДЕКА СЕКОЈ СТУДЕНТ КЕ БИДЕ ДОВОЛНО ПАМЕТЕН, И КЕ ЈА ИСКОРИСТИ СЕКОЈА МОЖНОСТ ДА ЗАМИНЕ ОД ПРОКЛЕТАВА ДРЖАВА, ПА ДА ВИДИМЕ ШТО КЕ СЕ СЛУЧИ, КОГА КЕ ОСТАНЕ ОЛОШОТ И ЏГАНОТ НЕОБРАЗОВАН!!!!
ДА И СЕ ВРАТИ НА ДРЖАВАТА, ОНАКА КАКО ШТО ТАА ПОСТАПУВА СО НАС...
па нека не ебат после и грци и Албанци и бугари. Така ни треба..

Многу едоставно...тепање. Ако извади некој знаеме од партија истепај го. И што мислиш тие што извадија знаме од СДСМ од СДСМ или ВМРО беа ?

Тука самата се побиваш. "Владеачките студенти" никогаш не подржуваат протести против нивната партија затоа што чекаат вработување. Кој би протестирал за подобри услови во студентски дом(во кој што седи 4 години) кога чека од партијата вработување.

Чисти души тешко да имало. Ај нека му текне некој помасовен протест(повеќе од 50 души) што се случил во Македонија било кога. Ако сакате ќе мериме од Словените, а ако сакате ќе мериме од од Александар.

Да бев јас дел од студентите, засегнат од протестите и нивните барања, како што се студентите, ќе протестирав против Студентскиот Сојуз и студентските избори што се тотална дебилијада. Дебилијата= немање консензус за излезност без која полесно се бира кој дебил испратен од партија ќе победи.

Ако е решение ќотекот,дај да почнеме да тепаме.Сакаш од горе или од доле да почнеме?
За вториот болд може да бидам искрена?
-Такви студенти кои чекаат државно партиско вработување каде нема место игла да фрлиш и ни го цица државниот буџет наполнет од мои даноци и твои,треба да ги испуцаш од свои редови!Тие и не треба да протестираат,Тие се срам за оваа држава,џаболебари.
Чисти души има,само од овие „владејачки студенти“ се е нечисто во државата.А протести имало и ќе има,макар и 5 души да се.На мислење сум и двајца да се,само да бидат цврсти во своите барања.Нема потреба да се приклучува некој со знаме или студенти кои чекаат некој личната агенда да им ја протестираат.
За студенскиот сојуз сум на исто мислење со тебе,одсекогаш биле продолжена рака на власта.Нема потреба ниту да ги гласате,ниту да им го опирате.Јас кога студирав,таму беа лешинари дипломирани кои чекаа да влезат како асистенти и неможеше да допреш до нив.Но кога испаднаа проблеми од типот кои наумб ги објасни,за паратал ги изнесовме пред деканат.
Треба лидер,лидер кој ќе ги води.Ако некој мисли дека е нека испадне и нека води,лидерот не чека да биде избран на студенски сојуз.И треба листа на барања,но тоа не значи дека на сите ќе им одговара.И јас сакав стипендија од 1000 евра,ама нема.Денес ти нив подржи ги,утре они тебе,тркалото се врти.

А знамињата а? Што правиме со нив :icon_lol:, јас велам вака кој му чини нека си студира кој не му чини не мора.
Се жалеше типката во мензата од студенскиот дом лебот бајат бил, ами сестро Ангелино среде Скопје си можеш да си купиш што сакаш, имаш избор.....
Се сеќавам јас кога бев војска во таа планината горе кога ни дадоа мувлосан леб, надвор од цивилизација нема избор или јадеш или гладен остануваш :icon_lol:.

А знамињата а? Што правиме со нив :icon_lol:, јас велам вака кој му чини нека си студира кој не му чини не мора.
Се жалеше типката во мензата од студенскиот дом лебот бајат бил, ами сестро Ангелино среде Скопје си можеш да си купиш што сакаш, имаш избор.....
Се сеќавам јас кога бев војска во таа планината горе кога ни дадоа мувлосан леб, надвор од цивилизација нема избор или јадеш или гладен остануваш :icon_lol:.
koj te ebe..ako si naviknat da si kjutis, so srekja....ima nekoj koj znaat da kazat stop...f*** of

Абе више тужно со знамињава стварно! Пази уше поголема туга: Само ,,Вечер" објавуе за знамињава, другиве сите преќутуваат ,,елегантно". Зарем медиумиве мислат, дека остана публика за манипулирање? Нема више таква, све научија. Лично, сметам дека знамињава се саботирани, бидејќи Слободен студентски индекс претходно се огради од секаква политизација на настанот, па ова би им одело само во контра.

Абе више тужно со знамињава стварно! Пази уше поголема туга: Само ,,Вечер" објавуе за знамињава, другиве сите преќутуваат ,,елегантно". Зарем медиумиве мислат, дека остана публика за манипулирање? Нема више таква, све научија. Лично, сметам дека знамињава се саботирани.
Крив е од Грујо братучед му агенти прати таму за да ги подметнат знамињата :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Дај бе луѓе мислите дека овие од ДБК немаат попаметна работа со тоа ќе се занимаваат, дај да видиме кој го вее знамето студент е, не е организатор е што е?

koj te ebe..ako si naviknat da si kjutis, so srekja....ima nekoj koj znaat da kazat stop...f*** of
Види сега колку сум зборлив или не ќе оставам на страна, него многу храбри вие студентиве едвај 200 души, на свадба кај сестра ми повеќе луѓе имаше :icon_lol:.

Ти не си плаќал коа си бил во војска бе пулг!

Тука студентиве плаќаат за сместување и бонови и квалитетот е ужасен. Плаќаш а не ти одговара и се буниш. Кој мазохисти сте само вие значи.

Тоа знамето е пратено од карпошевскиот војвода Коки според некои луѓе. Типците го извадиле знамето да ги изнасликаат и после фино лепо си го спакувале и во ташна накај дома. Одлично исполитизирање на настан за студентско добро од страна на политичките партии. Браво одлични сте. И вие и вие. .!.

Ти не си плаќал коа си бил во војска бе пулг!

Тука студентиве плаќаат за сместување и бонови и квалитетот е ужасен. Плаќаш а не ти одговара и се буниш. Кој мазохисти сте само вие значи.

Тоа знамето е пратено од карпошевскиот војвода Коки според некои луѓе. Типците го извадиле знамето да ги изнасликаат и после фино лепо си го спакувале и во ташна накај дома. Одлично исполитизирање на настан за студентско добро од страна на политичките партии. Браво одлични сте. И вие и вие. .!.
Ајде пак за изборот :icon_lol:, такви беа приликите или служиш војска или лежиш затвор, нема цивилно служење нема избор.
Е сега студентот си има избор или студира или не, ако студира или во Скопје или дисперзирано, смештај во Скопје или во студентски или приватно. Настрана сега тоа финансии ова она важно има избор.
Настрана од знамето, велат дека организаторите биле членови на подмладокот на СДСМ, ама велеа и дека Филип Петровски кога штрајкувал со глад, всушност штрајкувал со ќебапи, кој да знае :icon_lol:.
Партизирана држава :toe:.

Ајде пак за изборот :icon_lol:, такви беа приликите или служиш војска или лежиш затвор, нема цивилно служење нема избор.
Е сега студентот си има избор или студира или не, ако студира или во Скопје или дисперзирано, смештај во Скопје или во студентски или приватно. Настрана сега тоа финансии ова она важно има избор.
Настрана од знамето, велат дека организаторите биле членови на подмладокот на СДСМ, ама велеа и дека Филип Петровски кога штрајкувал со глад, всушност штрајкувал со ќебапи, кој да знае :icon_lol:.
Партизирана држава :toe:.

Фала курцу али пак да не се буниш за условите во високото образование и да си ќутиш значи или да си мазохист или да си носиш розевки наочарчиња со портокалови рамки. Едноставно е смешно цело време да се етикетира некој ако се буни за своите права што во овој случај ги плаќа да ги има. Батали политика и определеност на организаторите. Оваа работа од одамна им смета на студентите и веќе претече преку врв. Да не беа овие други ке ги организираа.

Што треба да речам? Типичен ПРОВИНЦИСКИ СИНДРОМ?!
Не се навредувам... по лична карта сум Скопјанец. :smir: Инаку не знам од кај ти се информациите дека на дисперзираните студии не се плаќа партиципација. Знам дека од мојот факултет од оваа година има дисперзирани студии во Струга и знам дека плаќаат по 200 или 600 евра во зависност на тоа во која квота се. :toe:
И доста гњавиме, џабе е се. Денес имаше студентски избори, гласаше ли некој? Имаше ли некој од кандидатите здрава програма? Кога нема да имаме политички марионети на чело на студентски сојуз тогаш ќе може да се надеваме на подобрување на нашите услови. До тогаш, ќе се расправаме на Кајгана, оти таму негде горе никој не не дупи 2 посто... :nerv:

Самоил Малчевски - Олицетворение на дрскоста на власта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom