ПРОТЕСТ НА УКИМ!

препукување меѓу членови на две партии.Ете во тоа се претвори дискусијата на оваа тема.страшна работа,ве жалам

препукување меѓу членови на две партии.
Прво, поправи си ја грешката. Едниот не е член на ниедна партија.
Ете во тоа се претвори дискусијата на оваа тема.
Потоа, лути му се на оној кој сака преку наметнувањето на политиката во протестите, да ги минимизира нивните барања.
страшна работа,ве жалам
И на крај не жали, туку доколку си студент излези на следниот протест за да се бориш за своите права.

:pop: Нема што се жалиме за студентските домови, па супер се, ако има нуклеарна светска војна само ние студентите че преживееме, бетар од бункери се :D

:pop: Нема што се жалиме за студентските домови, па супер се, ако има нуклеарна светска војна само ние студентите че преживееме, бетар од бункери се :D

Вие и вашите цимери - бубашвабите.

Жално е ова со политикава. Војна за политички поени а студентите пак ке си останат во истите услови. Се сврте работава ептееееееен наопаку...

Прво, поправи си ја грешката. Едниот не е член на ниедна партија.
Потоа, лути му се на оној кој сака преку наметнувањето на политиката во протестите, да ги минимизира нивните барања.
И на крај не жали, туку доколку си студент излези на следниот протест за да се бориш за своите права.

Болдираното е сосема точно.Сега партиските момчиња на власта за да се оправдаат пред штаб мора да дејствуваат деструктивно,иначе ќе паднат на дното од листата за партиски вработувања.Ете тоа е жално во целава оваа ситуација.
Се надевам дека студентите пак ќе излезат на протести,по се изгледа помасовни,и одржувањето на протестите да биде децентрализирано во сите студентски градови,а не само на УКИМ и во Скопје.

а зашто не излагаат студентите од студентските домови????????нив им е најлошо

а зашто не излагаат студентите од студентските домови????????нив им е најлошо

се плашат по се изгледа,или пак се на црно па им е подобро така.
факт е дека,се во врска со високото образование не чини.Значи мора да има промени.

се плашат по се изгледа,или пак се на црно па им е подобро така.
факт е дека,се во врска со високото образование не чини.Значи мора да има промени.
но БЕЗ ПАРТИСКА подршка или позадина:nenene:

но БЕЗ ПАРТИСКА подршка или позадина:nenene:

Јас не сум партиски обоен и еден од ретките кој цело време се залага за подобрување на студентскиот стандард,не само на форумов туку и на други места.Тоа што некоја партија застанува зад некој протест е нужно зло би рекол.Ама не е фер сегашни студенти и веќе дипломирани студенти,да застануваат на страна на власта,бидејки и самите знаат како е да се биде студент во Р.М.
Солидарноста и колегијалноста се доблест,ама гледам дека ретко некој ги поседува.Дај ве молам се работи за добро на сите...сепак ова е наша држава во која треба да се трудиме да ни биде што поубаво а не во се да гледаме личен интерес.

Прибидејќи затоа што бев на протестите, човекој не го видов ниту еднаш.
Така да-не знам дали баш он е прганизатор...

У секој случај, прочитав малце од постовиве и ми се стужи.
Децата кои го организираа ова толку се залагаа за протестиве да бидат мирни-тоа чудо едно.
Нон-стоп ни повторуваа дека се мирни протести, да не се прават глупости(иако имаше ’скања од многу поединци)
Не опоменаа дека кога ќе одиме накај влада-да одиме по тротоар за да не се наружува сообраќај и се тоа.
Стварно алал да им е на децата.
И не-не беа партиски воопшто.
Знам зашо бев таму и лично се знам со многу од луѓето и сигурна сум дека не се партиски пратени.
Сите бевме таму зашо претеруваат.
Условите кои ги имаме се катастрофални.
Да не зборам за домовите, за грев е тоа таму.
4 души во една соба и делат веце на цел спрат. Страшно.
Како учат-не знам. Јака им душа.

Друго, парите шо ги даваме не ни знаеме за што одат...
Со право беа простестиве-тоа ми е муабетот.
Политиката нема благе везе.

Која е користа од едни студентски протести кога еден партиски полтрон ќе се замени со друг?

Претходникот што направи?
Овој?
Сите заедно?

Едно големо ништо, бидејќи ССУКМ од почеток е ставен на партиско располагање.

Протест и на студентите! Знаете, без оглед дали сдсм е зад нив или не, дали се спонтани или диригирани, ете, после толку години дополнителни давачки - алијас партиципација, барањата им се оправдани. Ама сега им текна,...токму сега дојде нож до коска. Мислам, ги разбирам и за ваучерите, едни добија овие го кркаа... претпоставувам дека има уште многу во торбичката на спорт Били од која ќе се извлечат уште милион мали оправдани проблемчиња за да се ничкосаме наредниве два месеци. Перфектно, баш како и протестите против црквата среде избори, спонтано, ко абортус. ...Само Напред, со вас сме...и да не сакаме тука сме сите под исто тесно небо. Добивте овации од вашите партиски определени професори, а да беше ова за едно 50 дена немаше медиум а да не ве дигне до небо, немаше студент да не ве поддржи и наместо 300 ќе бевте на - улица 30 000! Или дај сега дур не дошла визната либерализација оти нема да остане кој да протестира?
Еве и Јанко се измеша малце и у право е.

Кој идиот, нема што да се мешаат клошари како него, нека си го гледа своето мочано столче и нека си го јади идиотскиот бурек. Мрошјадец :nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom