Проблем со учењето

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola96
  • Време на започнување Време на започнување

Што да правам?

• Да се префрлам во друго училиште

Гласови: 9 27,3%
  • Да продолжам во ова

Гласови: 24 72,7%

• Вкупно гласачи
    33
img00010zq.jpg

:pos:
Како му се трча на толку многу кецови...

Нема врска во кое училиште учиш доколку е до тоа можеш да имаш мака само од одредени професори..но ибди си ти смирен и ке успееш чим можеш да учиш :) :)

Кој дава оценки за полугодие на 4-ти Јануари?

Ај не го мотајте лево надесно, него кажете му дека е идиот. Само идиот може да има 8 слаби, нема никакво оправдување. Не викам дека си глуп или не можеш да научиш. Него си идиот. Не се замараш воопшто со школо, во твојот живот не постои. Ако ти е убаво да ти се смеат сите и да те покажуваат со прст, продужи си така.

Не заебавајте и кај Ачковска биологија од ЈБТ неписмени кај мене вадеа двојки. Распрдено е детево, нема интерес за ништо и тоа е.

готово никола седна да учи изгледа..........
или чита на темава скриен, од страна.........
24802020.jpg

Јас во Никола го гледам идниот директор,
на некоја голема успешна компанија позната во светски рамки
(како што е и мојот директор,кој не кренал рака во средно)

Кое средно те молам кажи ни ( нема шанси да се дознае кој си од средно само ), и жити бога како успеа да стигнеш до 8 КЕЦА?Па двојка се добива ако си ја видел книгата во поминување.3ка се добива ако си ја подпрочитал или си препишал.

Чим си стигнал до 8 кеца освен ако не планираш да направиш некои сериозни промени во стилот на живеење не знам што друго може.Ако ги направиш до следно тромесечје би можел до 2 кеца да ги донесеш.

Се што ти треба е по една тројка по секој предмет.

Денеска ни ги даваа оценките за полугодие.Иначе 2ра година сум.Имам 8 слаби,не дека не учам него сум немирен на часовите..можам да учам.Класниот ми кажа доколку не се префрлам во друго училиште 90% ќе ја пофторувам годината.Кажете ми што да правам..??
Барам помош.
Фала однапред.
Свака ти част......
Не би да те обесхрабрувам,али ако во средно и имаш 8 единици не се ни надевај факултет да упишеш.Нема ниту еден испит да поминеш.Тек на факс ќе дознаеш колку е средно боза и колку е дебилно да имаш и двојка дури......
Ако си го гимназија,менувај и отиди во стручно школо.......со гимназија само и без факс ништо не правиш.
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 20:09 ---
Кое средно те молам кажи ни ( нема шанси да се дознае кој си од средно само ), и жити бога како успеа да стигнеш до 8 КЕЦА?Па двојка се добива ако си ја видел книгата во поминување.3ка се добива ако си ја подпрочитал или си препишал.

Чим си стигнал до 8 кеца освен ако не планираш да направиш некои сериозни промени во стилот на живеење не знам што друго може.Ако ги направиш до следно тромесечје би можел до 2 кеца да ги донесеш.

Се што ти треба е по една тројка по секој предмет.
Ако каже кое средно е ќе се дознае кој е ........нема секој 3 ученик 8 единици.....

Свака ти част......
Не би да те обесхрабрувам,али ако во средно и имаш 8 единици не се ни надевај факултет да упишеш.Нема ниту еден испит да поминеш.Тек на факс ќе дознаеш колку е средно боза и колку е дебилно да имаш и двојка дури......
Ако си го гимназија,менувај и отиди во стручно школо.......со гимназија само и без факс ништо не правиш.
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 20:09 ---

Ако каже кое средно е ќе се дознае кој е ........нема секој 3 ученик 8 единици.....

Зависи кој факс ако отиде по филозофииве и глупостине како тероризам и одбрана ќе заврши и факултет.

Плус ако стигнал до 8 кеца ( еден кец на тест да добиеш е огромна работа ) а не па по 8 предмета без срам не гледам од што би се срамел каде учи.

Друже ти да си ми син на клоци од дома ќе те избркам и ќе те пратам на партизанска да садиш цвеќиња и да чистиш лисја со дувалка

Значи one does not simply fail this!
Само со тоа што ќе присуствуваш на сите часеви, и ќе научиш барем 2 лекции од една тема, и се консултираш со професорите , двојката ти е загарантирана, а не пак нагоре :D Или тестови кога правиш, па осмели се и препиши,ќе извадиш на пример 3-4 и со одговор кец ке имаш 2 сигурно...И сигурно неможе до толку да ти биде тешко,верувај ми.
Сигурно на училиште, сигурно,имате додатна и дополнителна настава, си присуствувал некогаш ? :coffee: Од кај нас деца така со слаби оценки ќе останат на дополнителна да им објасни нешто професорот/ката и после за истото тоа ќе ги прашаат и најмалку 2 ќе имаат. Затоа те молам немој да ми кажеш колку ти е тешко,зошто без никаков напор можеш да имаш добри оценки.
Оваа година до полугодие највеќе 1 саат најмногу имам фатено книга, ама ете, имам 8 петки! Некогаш треба да знаеш и да се снаоѓаш...тоа ти е животот (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom