- Член од
- 6 април 2009
- Мислења
- 6.148
- Поени од реакции
- 2.991
Дефинитивно, PES, Фифата никогаш нема да биде подобра од PES.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема врска.Тоа што ја подобрија играта и го направија гејмплејот пореален не значи дека ја копираат фифа.За новата фифа 11 не коментирам зошто ја немам играно но во другите фифи гејмплејот е далеку од реален.Има багови лоша графика малку анимации 2-3 фаци кој ги имаат сите играчи,може да се постигне гол од центар со подобар играч,со подобар играч може да ги издриблш сите и да си дадеш гол како од шала и т.н.Да пес 11 има багови како например голманите понекогаш истрчуваат преку мрежа,коментаторите се багираат и понекогаш го повторуваат ист збор 3-4 пати и друго.Меѓутоа тоа не е проблемот кај пес.Главен проблем кај пес е тоа што голманите се тапа (уште потапа од десетката).Па и некој средно јаки топки наместо да ги фатат живи тие ги избиваат и слабата координација помеѓу голманите и играчите.A фифа ја вртеше една иста графика од 2005 година.И освен сменето мени немаа ништо друго променето од 2005 до 2010 за разлика од пес која секоја година подобруваат графика,гејмплеј и реалност.Mislam deka fifa e podobra, pes pocnaa da ja kopiraat fifa.Ako ste ja igrale pes ke primetite ima bugovi dodeka kaj fifata gi nema gi igram i dvete ama fifata poveke mi se dopaga na pes koga go lobiras golmanot topkata zastanuva zad stativata i igrata ne prodolzuva.
I ako moze nekoj da mi dade link so patch za transferi vo FIFA 07
FIFA е аркаден фудбал. Земи топката со еден играч, истрчај го цел терен, дрибни го голманот со стрелката за нагоре и дај гол. Ако имаш слободен удар максимум 20 метра до гол, 95% даваш гол. Што има тука интересно? PES ти е реален фудбал, тука е целата забава, тактиките. Гејмплејот, движењата, све е пореално одколку во FIFA. Да не го спомнувам 360 пасот што го воведоа во 2011-ката. Така да, ако сакате реален фудбал земете PES, за аркаден - FIFA.