Pro Evolution Soccer или FIFA?

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување

Која игра е подобра?

• Pro Evolution Soccer

Гласови: 154 71,0%
  • FIFA

Гласови: 45 20,7%
  • Не знам, тука се и двете

Гласови: 18 8,3%

• Вкупно гласачи
    217
Иако бев голем љубител на ФИФА од оваа година ПЕС повеќе ја преферирам и мислам дека е подобра...Инако ептен се строги судиите на ПЕС

за PC боље е ПЕС али за конзоли(Sony,Xbox...) добри се и двете... Фифата е ненормално подобра за Сони, неможеш да препознаеш дека е ФИФА... ПЕС исто така е деоста подобра... затоа и гласав дека и двете се добри.

Песот е направена како за дечина, кога трчаат се како некој џуџина на 100 метри со пречки. Шутот? Што шутираме балонка? Споредба нема, а да не правам муабет кога на пес ќе погодиш статива :pos2:

PES-ot e mnogu porealen otkolku FIFA-ta...

Za da go igras PES-ot treba da se namacis za da bides najdobar...ako ne trpis konkurencija togas igraj FIFA!

Песот е направена како за дечина, кога трчаат се како некој џуџина на 100 метри со пречки. Шутот? Што шутираме балонка? Споредба нема, а да не правам муабет кога на пес ќе погодиш статива :pos2:

заклучок - фифа е боље така?:pos2::pos2:

дај опрај се,ако пес е направена за дечиња тогаш фифа за кого е направена?ментално заостанати луѓе

zaklucok fifa e za greota, od 2000 nisto nemaat smeneto, kutro e

Мислам дека самата тема е излишна и непотребна. И јас ко помал на стариот компјутер си играв ФИФА 2002-2006 ама потоа почнавме да одиме со другарите по клубови и да играме ПЕС од 2006 наваму.Оттогаш не играм повеќе ФИФА едноставно е глупа :tapp: Откако си купив лаптоп сега и си го имам задоволството да си играм ПЕС дома за без пари и легнат на кауч. Ја инсталирав ФИФА 09 за да ја пробам и споредам со ПЕС 2009 и во рок од 2 дена ја избришав. Оти? Оти беше за никаде! Оти играчите трчаа ко дебили, а не како човечки суштества. За голманите пак да не правам муабет. Семоќни ѓоа Господ. Шутевите од далечина се мизерни како дома да шутирате топче од чорапи. А убавината на головите не може да се спореди. Во ПЕС имам постигнато голови од сите можни позиции и ситуации што е сосем реално, нели? А во ФИФА се сеќавам 2004 голови се даваа само со трк и шут од далечина и мрежата не се помрднуваше небаре беше од дрво, а голс о глава беше невозможно да се даде. Не знам како е ФИФА 10 ама знаејќи ги Американциве не верувам дека е нешто подобрена. Кај еден другар гледав Рагби 09 од ЕА Спортс и изгледа како ПЕС 09. Графиката и самото однесување и трчање на играчите е сосем реално направено. Ама тоа само за рагбито ама за ФИФА :tapp:

Што ти знае Американец што е фудбал т.е. Soccer :nenene:

Za da go igras PES-ot treba da se namacis za da bides najdobar...ako ne trpis konkurencija togas igraj FIFA!
Па дојди играј ФИФА и да видиме колку ке се намачиш да бидеш предпоследен, да не праиме муабет за трет или четврти.

Акцијата у ФИФА е доведена до совршенство, многу реални ситуации, брзина на играчи, шутирање, дриблинг, паѓање лизгање.

Графика можеби е подобра на ПЕС меѓутоа у се друго ФИФА е далеку подобра.

Па дојди играј ФИФА и да видиме колку ке се намачиш да бидеш предпоследен, да не праиме муабет за трет или четврти.

Акцијата у ФИФА е доведена до совршенство, многу реални ситуации, брзина на играчи, шутирање, дриблинг, паѓање лизгање.

Графика можеби е подобра на ПЕС меѓутоа у се друго ФИФА е далеку подобра.

Едно, до две подавања и паѓа гол. Тоа ти го нарекуваш совршенство ?

Шутирање ? Кое е тоа шутиранје, исто.. еден, до два типа од кои голманот 99 посто ги брани.

Излишни се секакви коментари за Fifa10, иако сепак, тоа е ваше право на размислување. Бев фан долго време на Fifa, бидејќи и незнаев за друго.

:salut:
FIFA-та е направена за БАВЧИЊА што им е страв да не бидат прегазени на PES па се тешат на FIFA!!!

PES бе :) каква Fifa
1.Графиката
2.Движењето дриблинзите шутот се е подобро обработено на PES
у целост ШИТ е фифа за разлика од PES...

fifa 2010 - за ps3

pes 2010 - за ps3

е вака може да се спореди... скоро се изедначени, видете барем какви оцени даваат оние кој ги имаат и двеве игри за сони 3 или иксбокс 360...

fifa 2010 - за ps3

pes 2010 - за ps3

е вака може да се спореди... скоро се изедначени, видете барем какви оцени даваат оние кој ги имаат и двеве игри за сони 3 или иксбокс 360...
Повеќето во земјава имаат компјутери, а Фифа 10 за компјутер е полоша од Фифа 98.

На конзоливе Фифата е подобра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom