Принудна работа за сите невработени !

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Да не беа волонтерските акции во СФРЈ сега ќе патуваме по земјени патишта.

Да и Македонија немало да постои ако не била СФРЈ ама тоа бил рамноправен систем така да не држи вода.

А Чозен знаеш што е најстрашно што утре некој капиталист ќе си купи патот а ние нему ќе му плаќаме патарини така значи некој гради а друг кради КАПИТАЛИЗАМ.

Се согласувам дека Развојот и Интернетот ги прави младите да имаат поголема интелегенија и избор но навистина е тешко кога знаеш многу работи во денешно време.

Ами нема проблем брачката нема да одбија ќе отиде таму кај што ќе му речат и ќе му ја залегне во некоја ливада мамурен неосвестен од синоќшното пијанство злоупотреба на лесни дроги и дупење на некоја курва. И ќе дојде некој да го разбуди да земи лопата да тура асфалт по камионот кај што не може да стави? Толку жив ќе биди.

ХАХАХ во право си.Додуша кај буџетариве врие од такви :D
--- надополнето: Jul 27, 2011 4:06 PM ---
Според тебе тие 100000 кои сакаат да најдат работа, еве им шанса да се докажат и доброволно да се пријават за акција. Или за нив агенцијата чува на лагер 100000 работни места, па кога ќе ги избрише вработениве и чичињата од 40 години ќе ги вработи нив? Дека тие тоа го заслужуваат!

Па нема све да биде розово ама сепак попаметно е нели да земат 8 000 одколку да земат 0 000 и да кукаат по комшии како нема работа.

Затоа предлагаме секое невработено лице што ги добива бенефициите (паричен надоместок, социјална помош и сл.) од државата да биде работно ангажирано 52 дена во годината во јавните работи на локално ниво. И мерката бесплатен градски превоз што ја предлагаме нема да биде за сите невработени, туку за оние што ќе се јават на јавна работа - вели Давитковски.

Ako zimas soc pomos ako ne ne, ali cim zapanale moze vakov zakon da ni nosat po 10 mladi picinja dnevno i onaka slobodni bez rabota da gi ebaame i da gi pumpame za da ne ima poise????

Значи да се разбереме човек кој и онака е доволно понижен со дури 1500 денари месечно кои ги добива за да може по пола леб дневно да си купи сега ќе трева јавни вециња да чисти. Просто перфектна идеја. Дебилизам невиден. Емигрирјате со време и земете си ги фамилиите. Убавиниве овде остајте им ги на патриотиве чии деца се школуваат во странство. За ваше добро.

Значи да се разбереме човек кој и онака е доволно понижен со дури 1500 денари месечно кои ги добива за да може по пола леб дневно да си купи сега ќе трева јавни вециња да чисти. Просто перфектна идеја. Дебилизам невиден. Емигрирјате со време и земете си ги фамилиите. Убавиниве овде остајте им ги на патриотиве чии деца се школуваат во странство. За ваше добро.

Има една изрека: Од курва чесност и од политичар патриотиозам не барај. И има вистина во тоа дури и мојот славен предок додека војводувал шетал по планини со пушката сите го почитувале. Е кога остарел решил да се бави со политика па заебал таму што заебал и завршил со куршум во грб.
Многу често се злоупотребува ова патриот патриоти јас знам во која насока се употребува и на што се мисли ама се заборава што е тоа патриотизам.

Е сега митот за странство каде тоа во овие бурни времиња се очекува колапс на Европа и на САД и е доста вероватно да се случи тоа во блиска иднина, затоа што таков е планот :icon_lol:.

Не мешај работи, збориме за Македонија, колку и да си добар пазарот има одредена абсорпциона моќ , која овде е мала, кажи ми оние кои не се на врвот т.е. пазарот на труд не може да им обезбеди место во гранка , а се од горе наведените струки, мостови ќе градат, патишта ќе бетонираат, паркови ќе чистат за 8000?Бегаат бе, ко од ѓаволот бегаат, пробуваат тука, една ,две, пет години, и после тоа јабана, плус со ова шо ќе се малтретираат , нема ич да чекаат. Сеа ова бегањево за нив знае да излезе добра работа, ама се губат обучени и образовани лица, се губат пари и се губи популација, пред се она млада 25-35 години која треба да не бутка напред и после народот не чини, Бранко е крив, Петко јадел многу, а ние си ги тераме младите надвор....
Vidi vaka...JABANATA .. si ima svoi bankari, prodavaci na magla,olesnuvaci, nisaci na vrata itn. , nasive pobegulji sto i da ti kazuvaat, sepak tamu onaka okativno kazano..site so... gore navedenite struki , mostovi gradat, patista betoniraat,parkovi cistat.( ne spomnuvaj nekoi isklucoci koi samo go potvrduvaat praviloto). i sea ne bas za 8000 , ama toa sto go zemaat e kako 8000 ovde...ne mislis verojatno deka tamu vo beliot svet tie se mnoogu glupi golemi altruisti koi samo nas ne cekaat....za bilo sto drugo ..osven najdolnoto koe nivnite bezrabotni ne sakaat da go rabotat.... :)

. a ne gledam koj e problemot toa da ne se prai doma.., osven , ako si ja mrazis domata!!??? :)

Vidi vaka...JABANATA .. si ima svoi bankari, prodavaci na magla,olesnuvaci, nisaci na vrata itn. , nasive pobegulji sto i da ti kazuvaat, sepak tamu onaka okativno kazano..site so... gore navedenite struki , mostovi gradat, patista betoniraat,parkovi cistat.( ne spomnuvaj nekoi isklucoci koi samo go potvrduvaat praviloto). i sea ne bas za 8000 , ama toa sto go zemaat e kako 8000 ovde...ne mislis verojatno deka tamu vo beliot svet tie se mnoogu glupi golemi altruisti koi samo nas ne cekaat....za bilo sto drugo ..osven najdolnoto koe nivnite bezrabotni ne sakaat da go rabotat.... :)

. a ne gledam koj e problemot toa da ne se prai doma.., osven , ako si ja mrazis domata!!??? :)
8 000 месечно е правење пари???? Тоа дека не е баш толку светло и надвор од земјава е точно, ама тие што ги познавам не би се вратиле пак тука, би си останале таму да можат , дури и овие што одат work and travel голем дел би останале таму, почнуваат како мијачи на садови и продавачи на сендвичи ама еве некои се снајдоа и за подобра и поплатена работа, е а пази што е најтрагично, другарче овде правеше веб-страни за по 50-100-тче таму истите ги прави за над 500$ си има темплејти и си штави + си најде деск јоб, овде 4 години се заебаваше ,а сега таму сака да си остане. Муабетот ми е работа треба и тука и таму , ама оти некој да ме ебе во мозок за 8 000 тука, па и татковина ти е , твоја држава , ти го штити интересот демек, а таму тоа имперјалистичките ѕверови те експлоатираат па и те плаќаат:tapp:

8 000 месечно е правење пари???? Тоа дека не е баш толку светло и надвор од земјава е точно, ама тие што ги познавам не би се вратиле пак тука, би си останале таму да можат , дури и овие што одат work and travel голем дел би останале таму, почнуваат како мијачи на садови и продавачи на сендвичи ама еве некои се снајдоа и за подобра и поплатена работа, е а пази што е најтрагично, другарче овде правеше веб-страни за по 50-100-тче таму истите ги прави за над 500$ си има темплејти и си штави + си најде деск јоб, овде 4 години се заебаваше ,а сега таму сака да си остане. Муабетот ми е работа треба и тука и таму , ама оти некој да ме ебе во мозок за 8 000 тука, па и татковина ти е , твоја држава , ти го штити интересот демек, а таму тоа имперјалистичките ѕверови те експлоатираат па и те плаќаат:tapp:
...значи остануе заклучокот дека си ја мрази домата....., а таа за да ја биде ..треба да се поработи на тоа, но и бегањето е генетска карактеристика..тука многу нешто не се може...
..инаку не сум во бизнисот , ама спомнуваш темплејти, па веб страни, па овде 50-100 евра, па таму 500??? ..а зошто не ги спомнуваш оние кои овде работат таму продаваат КОГА ГИ БИВА..., а пацерајот кој незнае овде , таму уште помалку.... :) .... еве лично знам пример на две мали ..од млади луѓе генерирани компании кои праат ...,во таа област добра пара у свет , а ја трошат овде...им доаѓа тродупло ќарот... :)

абе си праат они тешки филмови у глава нешто драма опасна, нешто авантура, не се фурајте ова нема да помине од стразбург нема да дозволат пошто за у европа се прават договори

...значи остануе заклучокот дека си ја мрази домата....., а таа за да ја биде ..треба да се поработи на тоа, но и бегањето е генетска карактеристика..тука многу нешто не се може...
..инаку не сум во бизнисот , ама спомнуваш темплејти, па веб страни, па овде 50-100 евра, па таму 500??? ..а зошто не ги спомнуваш оние кои овде работат таму продаваат КОГА ГИ БИВА..., а пацерајот кој незнае овде , таму уште помалку.... :) .... еве лично знам пример на две мали ..од млади луѓе генерирани компании кои праат ...,во таа област добра пара у свет , а ја трошат овде...им доаѓа тродупло ќарот... :)
ХА ха си ја мрази домата, важи докторе :pos:Она шо мразам е квази-патриоти кои сакаат да си ги тргнат од грб обврските преку фушерајски решенија. А и чисто онака домата му служи на човекот или обратно?

абе си праат они тешки филмови у глава нешто драма опасна, нешто авантура, не се фурајте ова нема да помине од стразбург нема да дозволат пошто за у европа се прават договори

ХАХАХАх најбољи си :D

ХА ха си ја мрази домата, важи докторе :pos:Она шо мразам е квази-патриоти кои сакаат да си ги тргнат од грб обврските преку фушерајски решенија. А и чисто онака домата му служи на човекот или обратно?
...имаш право........глуп сум... :)

Значи браво! Доведени сме во ситуација да мислиме дека доколку не прифаќаме да бидеме ропчиња, всушност сме мрзи?! :tapp:
Секоја чест за логикава, како не го знаев ова пред да учам факултет? Ти иде кампања (од мои пари) дека знаењето е сила и моќ, давам (исто мои) пари за да ја стекнам силата и моќта, и на крај треба да идам јас патишта да градам, за да не бидам сметана за мрза.
Е така идат работите кога власта е неспособна да ги среди сопствените гомна што ги исплукала и сега јас, кај сум била принудена да ги јадам, па уште треба и да им ги чистам. Не бе, вака можам со апсурдности до задутре, ама џабе, кога не е битно да се размислува, битно е се‘ што ти е сервирано да го проголташ без џвакање, а ако не го прифаќаш ова, тогаш имаме нови етикети на продажба - мрзи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom