Primera División 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
трагично е како го испратија Икер
04bde_17871035_9b0aa614.jpg

трагично е како го испратија Икер
04bde_17871035_9b0aa614.jpg

Како? Што се разликува ова од испраќањето на Чави, Џерард и Лампард, освен што не е на терен? Sidefact, клубот сакал да му направи опроштален меч, Касиљас не сакал.

Како? Што се разликува ова од испраќањето на Чави, Џерард и Лампард, освен што не е на терен? Sidefact, клубот сакал да му направи опроштален меч, Касиљас не сакал.
Инает левел 90000, исто го испративте како Чави, да. :aplauz:

Ако се органиизраше меч каков што сакаше клубот, слично ќе беше.

Тоа немаше да се деси, 100% сум сигурен.
А, како си сигурен? Самиот Икер не е сигурен, дотаму стаса работата. Ние еве не му организиравме проштален меч на Чави, значи баш исто сме се простиле? Ако мислиш дека е тоа разликата секоја ти чест. Еден проштален меч и Касиљас заборава на односот спрема него последниве години од навивачите, управата и соиграчите. Мизерија од клуб сте, ништо не е останато од вредностите, ние со ваква смрдена управа сме се' уште подобри во ова од вас. Значи со ова не те напаѓам тебе и другите овде на форумов, до овде ви стаса клубот заради Перез. Па, Роналдо кој дава којзнае колку голови доби свирежи кога не му одеше две-три утакмици, а Флорентино го води клубот како обична фирма да е. Катастрофа.

^^
Остај бе брат, греота, срамота, демек Икер гол од Мадрид го избркаа. Нека тресат зелени колку сакаат, со идиоти работа си имаш.

А, како си сигурен? Самиот Икер не е сигурен, дотаму стаса работата. Ние еве не му организиравме проштален меч на Чави, значи баш исто сме се простиле? Ако мислиш дека е тоа разликата секоја ти чест. Еден проштален меч и Касиљас заборава на односот спрема него последниве години од навивачите, управата и соиграчите. Мизерија од клуб сте, ништо не е останато од вредностите, ние со ваква смрдена управа сме се' уште подобри во ова од вас. Значи со ова не те напаѓам тебе и другите овде на форумов, до овде ви стаса клубот заради Перез. Па, Роналдо кој дава којзнае колку голови доби свирежи кога не му одеше две-три утакмици, а Флорентино го води клубот како обична фирма да е. Катастрофа.

Види, Чави колку и да не го сакам, се опрости со стил. Уште пред да заврши сезоната кажа дека си заминува. Тоа можеше да го направи и неговиот пријател од репрезентацијата. Па пичка му матер, толку близок со Чави а најбитните работи од него не ги преслика.

Сме го правеле веќе муабетот за ова, Чави и Икер од 2009/10 наваму беа две спротивности на поимот „Капитен“. Ја посакував Икер да беше ко Чави во тој поглед, ама за жал обратното, за тоа лично повеќе му замерував, а не за лошата форма. Небитно, поентата е дека пак повторно, Чави направи ултракапитенски потег со изјавувањето дека става крај на кариерата во Барса пред да заврши сезоната.

Ако Барса ги има најглупите, Реал ги има најглупите и најнеблагодарни фанови. Збориме за мнозинството. Мал милион пати до сеа, се исвиркувало кон непотребни личности. Фан базата е наивна, Перез тоа го користи, но тоа на Перез сега му се удира од глава.

Знаеш зашто, пошти баш истите што дркаа на неговите постапки, сеа го бркаат. Тие истите, не делот што му замеравме за минатите грешки. Тие што не му замераа за поголемите грешки во минатото, сега му замераат, кога е најнепотребно.

Перез е таков каков што е, нема никаков обзир за доследност кон некого, ама па баш со Касиљас тоа не е случајот, затоа што кон него го имаше до самиот крај, па еве и по крајот.[DOUBLEPOST=1436703992][/DOUBLEPOST]Ај да не ја пуниме таа тема:

Самото твое споредување на Касиљас со Фердинанд е лошо.Спореди го Касиљас со СКолс и Гигс.

Бегај бе. А Раул ....

Сколс и Гигс прифатија да бидат не втор, туку трет избор на својата позиција. Икер кога беше седнат на клупа почна да мрчи, па го вратија на голот иако беше во сомнителна форма. Нормално, на човек кој толку направил редно е да му дадеш втора шанса. Икер доби не втора, седумнаеста шанса.

Сега коа доаѓа конкуренција и кога му клекна гзот, одбира да не седи на клупа туку да оди, да игра некаде постојано. За тоа не му замерам, исто како и на Раул. Мисли дека може да игра уште на високо ниво, нека се проба, штом во Реал не е спремен да се бори за тоа место.

И ко што реков, грешките у минатото не значат дека и ова со Икер е грешка од таков тип.

Последно уредено:
а Флорентино го води клубот како гигантска фирма да е. Катастрофа.

Реално поради овие работи и јас го замразив Реал Мадрид,клубот нема ниту морал ниту единство и најмалце личи на фудбалски..откако го продадоа Ди Мариа веќе ја претераа..чоекот беше алфа и омега во средниот ред каде покриваше 3-4 позиции и одлично беше воигран и се надополнуваше со сите. Самиот клуб нема нималку почит спрема играчите што му донесоа многу успеси на тимот...јас разбирам да ги продаваш играчите кога се прави ремонт или промена на генерации,ама Кралевите тоа го прават на секој две години а играчите сеуште го немаат постигнато својот потенцијал во клубот...како да се работи за производство на автомобили,технологија или градежни матријали..а не фудбалски клуб.

И на крајот го донесоа Бенитез за тренер:tapp:....

Греота е да ги хејтате Реал...........Бенитез им е трењер. Бенитез. Мене жал ми паѓа.

hqdefault.jpg

Ти знаеш повеќе од мене сигурно, муабетот ми беше дека Икерĺ не требаше никако да си замине од реал.Дали ќе биде втор голман дали ќе брани во куп само или што ти ја знам тоа требаше да се изгланца.Е тоа ми беше мене искрено, зошто јас како навивач на Јунајтед не можам да гледам како еден Швајнштагер си оди од Баерн,еден Икер од Реал.Значи ако за Нани ме боли 200 пати за овие ме боли 185.Ти не си свесен колку сум среќен што еден Гигс,Сколс се пензионираа во Јунајтед.Јас гарантирам дека Гигс да влезе сега ќе го акне Јанг од земја.И тврдам жими се дека Касиљас е уште врвен голман и дека можеше да се најде начин некако да се врати у стара форма зошто сепак класа голманите имаат слаба сезона две ама никогаш не паѓаат како што паѓаат другите играчи.
Епа ние тоа збориме, дека управата не е крива, он си е крив. Не се задоволува со втор голман или куп, ЛШ и такво нешто туку сака да си биде прв голман. И шо е најтрагично, не да биде втор голман туку да се бори у случајов со Де Геа, за прв, па ако е боље сигурно нема на клупа да седи. Ама пичка, страв му е. А за управата спрема него немам зборови, му исполнија се што сака.. И пак се криви они.

Епа ние тоа збориме, дека управата не е крива, он си е крив. Не се задоволува со втор голман или куп, ЛШ и такво нешто туку сака да си биде прв голман. И шо е најтрагично, не да биде втор голман туку да се бори у случајов со Де Геа, за прв, па ако е боље сигурно нема на клупа да седи. Ама пичка, страв му е. А за управата спрема него немам зборови, му исполнија се што сака.. И пак се криви они.
Бато ти на сите постови канта го направи Касиљас. Пичка, страшливец, ваков, онаков... :bravobe:

И не знам како очекувате да остане да се бори за прв тим кога би се земало во предвид кој најверојатно ќе биде негова конкуренција, колку години има и најбитното како се однесуваа фановите со него на Бернабе. Пробајте стајте се на негово место, сте легенда на клубот добивате 90 минути да се докажите и од сите страни ве исфиркуваат. Кој и да е, ако има малце достоинство и сака да си задржи слика како легенда на тој клуб (поготово после 25 години во клубот) не би ризикувал повторување на такво сценарио. Ова за Касиљас е најлесна опција гледано од аспект да си го зачува името. Вие сигурно ќе го сметате за легенда и после тоа, ама тој ќе се сеќава на последните свирежи од неговата кариера. Неблагодарно така?!
Одбил проштална утакмица. Секако ќе одбие, кој ќе го испрати? Истите луѓе што му буууу-каа последнава година сега ќе си го покажат своето друго лице и ќе му се клањаат и ракоплескаат. Секоја чест што одбил, зошто само така може да се преслика ситуацијата во Реал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom