Primera División 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Знаеш дека последните три пати кога освоила дурга екипа освен Реал/Барса, Јунајтед не завршил меѓу првите 2 екипи у Премиер, нели? :X3:
Хаха не сум знаел, од каде го ископа сеа ова? :D

Hala Madrid!
Visca Barca!

Оваа сезона ќе биде една од најнеизвесните. После тоа со Атлетико од лани и она што го направија се докажа дека Ла Лига може да биде освоена и од тим во кој никој не веруваше, па дури и го гледаше со потценување.
Реал и Барса се освежени на повеќе позиции. Фановите имаат сосема реална надеж да се надеваат на освојување на титула. Ел Класико очекувам да биде највозбудливо и најнеизвесно до сега.
Барса со нов тренер кој треба да се докаже.
Двата тренери кој треба да ги уиграат новите играчи.
Чоло со Атлетико се докажа, останува да видиме дали може да се носи на исто ниво и оваа година.
Нема потреба да збориме за Лигата број еден и нејзината популарност, привлекувањето на големите фудбалски имиња, спонзори и младите надежи.
Нека има ривалство, победи и помалку тупење ко мали деца!:ROFLMAO:

незнам што е тука чудно/лошо..
Камбијасо е старо играчиште, иако последниве година-две го немам многу гледано. Се виде на Валенсија лани дека и треба играч со големо искуство, и со доаѓањето на Кеита многу работи отидоа во подобра насока... Кеита не сакаше да го продолжи договорот, зошто сакаше да игра ЛШ. Валенсија проба да го донесе Тиаго од Атлетико кога му пропадна трансферот во Челзи и му понудија 5 милиони за две сезони, ама Тиаго одби и се врати во Атлетико. Така да Камбијасо е веројатно тип на играч што фали во Валенсија.
како што реков го немам гледано лани во Интер како играл, ама по статистика гледам дека после Нагатомо и Паласио има највеќе утакмици изиграно (32) и на сите 32 бил стартер. Според whoscored нема лош рејтинг (7.26) т.е. 5ти најдобар во Интер. Сепак ова е само статистика.
Иначе медиумите во Шпанија не пишуваат многу за негово доаѓање, оваа вест излезе од Италија... Ја се помалце верувам дека ќе дојде, зошто наводно Сукулини е пред потпис, исто и Енцо Перез е се поверојатно да дојде, така да и во случај Камбијасо да потпише за Валенсија ништо не гарантира дека ќе биде стартер или дека Валенсија ќе гради тим околу него.
И да Баерн јакиот тим, Клаудио Пизаро уште игра таму :гик: Пазете се.
Не ги чепкај БаЈерн....и Величе да игра таму најјак фудбалер ќе биде!!!!

Прелистував мислења од лани сеа на темата за трансфери и видов дека ја сум пишал прв за трансферот на Иско во РМ,

Па така на играчот му следеше одлична сезона во овој тим :icon_lol:

Одсеа ќе глеам да не ме претрчува некој друг за трансферите на комшиите

Последно уредено:
А па твојов ник што е, леле мајко... :icon_lol:
Немој на таа тема да ме бираш, ми се плаче кога ќе си го прочитам ников...
Со душа чекам Нова Година :)

Не ги чепкај БаЈерн....и Величе да игра таму најјак фудбалер ќе биде!!!!

Уште на почетокот на новата тема за Примера се збори за Баерн иако не беше спомнат никаде од мене како фан на тој клуб. Фала ви што зборувате и тука за Баерн како еден од најдобрите клубови. (y)

10513262_10153006375347306_7879982782885862880_n.jpg
10570554_735176293213137_382786482100057963_n.jpg

Уште на почетокот на новата тема за Примера се збори за Баерн иако не беше спомнат никаде од мене како фан на тој клуб. Фала ви што зборувате и тука за Баерн како еден од најдобрите клубови. (y)
Абе и на марс да се качиш, сигурно и марсовците зборат за Баерн. Најдобри сте, што да се прае :)

Иначе ми се допаѓа тоа што ќе се користи спрејот и во Ла Лига. Гледајќи ги јужно-американскине натпреварувања, одамна се прашував зошто не се воведе спрејот и низ Европа. Најдобра работа у последно време.

незнам што е тука чудно/лошо..
Камбијасо е старо играчиште, иако последниве година-две го немам многу гледано. Се виде на Валенсија лани дека и треба играч со големо искуство, и со доаѓањето на Кеита многу работи отидоа во подобра насока... Кеита не сакаше да го продолжи договорот, зошто сакаше да игра ЛШ. Валенсија проба да го донесе Тиаго од Атлетико кога му пропадна трансферот во Челзи и му понудија 5 милиони за две сезони, ама Тиаго одби и се врати во Атлетико. Така да Камбијасо е веројатно тип на играч што фали во Валенсија.
како што реков го немам гледано лани во Интер како играл, ама по статистика гледам дека после Нагатомо и Паласио има највеќе утакмици изиграно (32) и на сите 32 бил стартер. Според whoscored нема лош рејтинг (7.26) т.е. 5ти најдобар во Интер. Сепак ова е само статистика.
Иначе медиумите во Шпанија не пишуваат многу за негово доаѓање, оваа вест излезе од Италија... Ја се помалце верувам дека ќе дојде, зошто наводно Сукулини е пред потпис, исто и Енцо Перез е се поверојатно да дојде, така да и во случај Камбијасо да потпише за Валенсија ништо не гарантира дека ќе биде стартер или дека Валенсија ќе гради тим околу него.
И да Баерн јакиот тим, Клаудио Пизаро уште игра таму :гик: Пазете се.
Камби е еден од најинтелигентните фудбалери на светот и он би завршил доста работа во Валенсија. Во Интер лани изигра повеќе лоши отколку добри утакмици но тоа пред се се должеше на кретенот Мацари а до негде и на годините на Камби. Но, во Валенсија мислам дека и те како ќе помогне со неговото искуство, можеби чудно делува на терен, онака ќелаво ситно човече, ама има мозок за сите 22 играчи на теренот.

Мурињо во 2010 година изјави дека без него и Мота ЛШ ќе беше сон за Интер. Вака од страна изгледа иронично ама во суштина многу точна е изјавата, кој ги гледал утакмиците против Барса, Челзи и Баерн знае за што зборувам. На Меси не му дадоа да дише со Занети и Мота, Робен исто одлично го покриваше и помагаше во одбраната. Лани имам напишано едно милион хејтерски постови кон Камби, али тоа е поради неможноста да се вклопи во онаа посрана формација на Мацари а и поради тоа што таленти ко Ковачич седеа на клупа поради него што лично многу ме нервираше и вадеше од такт.

Се некако ме влече дека Реал ќе ја освои Ла Лига сезонава. Иако Карло нема големо искуство со домашните првенства (по една титула во Италија, Англија и Франција), сепак тимот што го предводи ми изгледа како најкомплетен засега во цела лига. Атлетико Мадрид не верувам дека ќе го повтори успехот од минатата година, им заминаа неколкумина важни фудбалери, и мое предвидување е дека ќе се борат за третото место со Билбао или Валенсија. Барселона истотака добро се засили, но останува фактот дека одбраната не и е баш на највисоко ниво. Се разбира тука многу ќе зависи и формата на Меси кој е алфа и омега во тимот, можно е ако августов купат некое добро засилување за одбраната, да ги ставам и тие како фаворити за освојување на трофејот.
Сепак овие се моите први видувања за тимовите, транфер пазарот ќе биде активен уште еден полн месец, па така очекувам тимовите дополнително да се засилат

Оваа година Примера се враќа у нормала, Ел Класико има да биде најдобро до сеа.

Jaс па баш мислам дека годинава Атлетико ќе имаат подобар ростер.
Манџукич ќе биде полн погодок под Симеоне и очекувам да биде едно скалило над Коста . Сикера нема да биде ништо полош од Луиз, а со оглед на тоа дека Симеоне е мајстор за дефанзива брзо ќе се вклопи во системот. Офанзивно Луиз е лимитиран и ако се развива според планот за брзо време ќе го надмине. Овој Облак не го имам многу гледано ама со оглед на тоа дека ќе биде директна замена за Куртуа кој лани на клубско ниво беше несомнено број 1 и беше речиси непогрешлив тешко да ја повтори неговата ланска сезона.
Како и да е има уште доста време до крај на трансфер пазарот а очигледно имаат пари уште за некое засилување. Се вртат неколку играчи кои можат да направат разлика како Пасторе, Ернанес, Гриезман, Лукаку итн.
Секако не мора да значи дека ќе купат баш некој од овие ама ако купат играч од ваква класа ќе бидат на повисоко ниво од лани.

Не е лошо некој од ФанКлуб Барселона да ги става во bookmark сите овие мислења за Матје :D На крајот на сезоната ќе има смеење.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom