Пријателство за (прв) секс па врска - добро или лошо?

• Креатор на темата Креатор на темата HalfAlive
  • Време на започнување Време на започнување
Ех несо и тука ќе ти кажам уште една што важи за голем дел од девојките, „Долги коси краток ум“. Се додека шират нозе на секоја будала, а после кукаат наоколу ќе биде така. И друго нешто ти благодарам на тоа што ме советуваш, ако не ми дадеш ти совет може и „девојка нема да можам да најдам“, јас друго ќе ти кажам ако ти мислиш дека си експерт на оваа тема и дека знаеш се „Тоа што пишува по книгите не расти по нивите“, протумачи ги поговоркиве може и ќе научиш ти како функционира светот наоколу, можеби не си до толку искусна . Јас неса досега цицка немам видено ;) како изгледа, уствари ко бев бебе од мајка што ја гледав и толку од тогаш за грев сум :pos:, ќе те читам од сега натаму може и ќе научам нешто за „љубовта“, само на мојата не би и опростил ако проба и други освен мојот ;), за твојот дечко незнам можеби му е сеедно што ти му ги мериш на останатите :D
имај на ум дека жена без да проба 2 стапа (абе макар од радозналост ке проба) таа не умира :)
толку.

и сеа си вика - кај дадов кај се запустив . :icon_lol:

Имам 25 години и ја изгубив невиноста со...
Како да заборавам што да направам?

Мој совет, да продолжиш да имаш секс со дечкото што ти ја земал невиноста, зашто ти го сакаш него. Немора да му кажуваш ни колку го сакаш ни ништо, сакај го, ќути, и имајте интимни односи (ебетесе) што е можно поредовно, и дружите се најнормално као и пред. И после некоклу месеци, рецимо и година, кажи му дека го сакаш ако толку ти е желба да го кажеш тоа, а он сигурно те сака, немора да го прашаш, зашто кур не лаже, зашто ако неговиот кур те сака тебе, тогаш нема потреба да ти каже вокално. Многу е просто.

Мој совет, да продолжиш да имаш секс со дечкото што ти ја земал невиноста, зашто ти го сакаш него. Немора да му кажуваш ни колку го сакаш ни ништо, сакај го, ќути, и имајте интимни односи (ебетесе) што е можно поредовно, и дружите се најнормално као и пред. И после некоклу месеци, рецимо и година, кажи му дека го сакаш ако толку ти е желба да го кажеш тоа, а он сигурно те сака, немора да го прашаш, зашто кур не лаже, зашто ако неговиот кур те сака тебе, тогаш нема потреба да ти каже вокално. Многу е просто.
А кажи ми молим те како тоа ако некој има секс со некого значи дека е и заљубен во него? Тоа што нечиј пенис сака некоја вагина не значи дека и сопственикот на пенисот ја сака сопственичката на вагината. Бар за вас машките, од кога станало чудно да имате секс без љубов? Нели физичкото задоволство нема врска со она емотивното, бар за вас мажите, можете лесно да ги одделите тие работи.

А кажи ми молим те како тоа ако некој има секс со некого значи дека е и заљубен во него? Тоа што нечиј пенис сака некоја вагина не значи дека и сопственикот на пенисот ја сака сопственичката на вагината. Бар за вас машките, од кога станало чудно да имате секс без љубов? Нели физичкото задоволство нема врска со она емотивното, бар за вас мажите, можете лесно да ги одделите тие работи.

Не реков ја дека ке имат секс еднаш и ке се заљубат, иако девојката тврди дека после прв секс и одма откачување она се заљубила у него иако планот и бил да не се заљуби НО! девојки како девојки кога им свртиш грб они полудуваат по тебе за трошка внимание.
Но реков, еве повторувам:
- да си продолжи со скришната врска со дечкото кој ја скинал
- да не покажува предвремена љубав, зашто ке створи одбивност
- да почека повеќе време за да потврди дека се е во ред, дека добро им иде па онда да се опушти да преминат на следно ниво. Така да Лиа, неприметно ке им се створи врска од безврска.
И како тоа физичко задоволство нема врска со емоции? Незнам кај други, ама ја сум многу емотивен. Ако некој може да ги одели тие работи, онда свака му част.
Друго нешто нејасно има ли?

Не реков ја дека ке имат секс еднаш и ке се заљубат, иако девојката тврди дека после прв секс и одма откачување она се заљубила у него иако планот и бил да не се заљуби НО! девојки како девојки кога им свртиш грб они полудуваат по тебе за трошка внимание.
Но реков, еве повторувам:
- да си продолжи со скришната врска со дечкото кој ја скинал
- да не покажува предвремена љубав, зашто ке створи одбивност
- да почека повеќе време за да потврди дека се е во ред, дека добро им иде па онда да се опушти да преминат на следно ниво. Така да Лиа, неприметно ке им се створи врска од безврска.
И како тоа физичко задоволство нема врска со емоции? Незнам кај други, ама ја сум многу емотивен. Ако некој може да ги одели тие работи, онда свака му част.

Сакаш да кажеш дека мажите не можат да имаат секс без емоции?

Да ти се соблече некоја која не ја сакаш а е згодна,секси итн итн,ќе бегаш?:D

Сакаш да кажеш дека мажите не можат да имаат секс без емоции?

Да. Мислам дека исто е и кај жените.
Емоцја не значи љубов. Љубов е само една од многуте. Така да мора да има нешто за да потикне желба за секс, некоја емоција. Дури и кога некој се самозадоволува, он си замислува девојка која што го посакува и тоа го возбудува. Тоа секс без емоции поише ми звучи како не признавање емоции на самиот себе, лажење сам себе. И пак ке кажам, немора да бидеш заљубен за да посакуваш некого сексуално.
Зашто би машко или женско имало сексуални односи за без пари и за без емоции?
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 22:01 ---
Да ти се соблече некоја која не ја сакаш а е згодна,секси итн итн,ќе бегаш?:D

Не, ке ја посакувам, нема да сум заљубен, ама ке ја посакувам, можда у тој момент ке сум заљубен на прв поглед од нејзиното тело. Тоа не се емоции?

Зашто би машко или женско имало сексуални односи за без пари и за без емоции?
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 22:01 ---
Заради забава, заради празнење? На мажот не му е потребно некоја девојка премногу да му се допаѓа за да има секс со неа. Доволно е само да го запали, да му биде привлечна. Тоа не е некоја силна емоција. Тоа е обична привлечност и нема ништо заедничко со чувства на сакање.

Заради забава, заради празнење? На мажот не му е потребно некоја девојка премногу да му се допаѓа за да има секс со неа. Доволно е само да го запали, да му биде привлечна. Тоа не е некоја силна емоција. Тоа е обична привлечност и нема ништо заедничко со чувства на сакање.

А што е привлечност? дали е тоа исто што и посакување?

Мојот живот се претвори во пекол и најдобро е јас да умрам. Не ќе можам ова да го заборавам. Како да заборавам што да направам?

Извини на мојата искреност и директност,кога му ја даваше невиноста што мислеше ? дека тоа е нешто што секој ден се прави толку многу што забораваш кога си го направил прв пат.. ? чудна е психата на човекот.. скоро сите што ја изгубиле невиноста (женски) САКААТ ДА УМРАТ,КУКААТ,НЕСРЕЌНИ И БЕЗНАДЕЖНИ ЖИВИ МРТОВЦИ,чудно како нешто што е уживање предизвикува чуство за да се посегне по својот живот.. тоа драга моја требаше да го размислиш пред да одлучиш да се издупиш затоа што немаш контрола над споствениот живот,дозволуваш други да го диктираат и манипулираат.. искрено да ти кажам не знам што ми е помизерно во твојот текст,пази ги спојувањава на реченициве:

,,ja изгубив невиноста. Од љубопитност можеби'' + ,,тоа го сакав со целата душа и го направив'' + ,,Ќе уживам во животот'' = ,,Мојот живот се претвори во пекол и најдобро е јас да умрам''

а како бонус,што искрено прв пат во мојот живот слушам ,,ми рече најголем проблем е што си девица''.. :eek:

да сумирам,си ја изгубила невиноста на тотално најглупавиот начин,добрата вест е што 90% ја губат така,што не си единствена иако е пак најглупаво,да правиш нешто а не знаеш ни што правиш,ни со кого,ни зошто,ни која е целта на тоа,ни каков е крајот на оваа драматична голгота... кога ќе размислам ништо не знаеш,затоа што си од двајцата изманипулирана до лудило... само што едниов те искористил а другиов се кае за неговата квази-''конзервативност''(!?),мој совет ти е пробај да ја вратиш(ако воопшто некогаш си ја имала) контролата над својот сопствен живот,и седни да размислиш што правиш со себе,свати дека те искористуваат и тоа физички... запрашај се на што личиш.. помири се со фактот
ПРАВИШ ГРЕШКА = ЈА ПЛАЌАШ (закон на универзумот),ти си ја платила,те искористиле,затоа размисли што правиш,да не го повтроувам тоа со контролата,и не биди кукавица, да посегнуваш по својот живот,такви ги има многу што засерат како тебе ОД ЉУБОПИТНОСТ И ЌЕ УЖИВАМ па после ЌЕ СЕ УБИЈАМ,пробај да бидеш нешто друго,што ќе се гордееш сама со себе а не да се срамиш и да плукаш на себе.. и уште еднаш извини што сум искрен и директен,таков сум..

п.с ПРАШАЊЕ ДО СИНДИКАТОТ НА ИСКИНАТИ,ЛОШО Е ДА БИДЕШ КОНЗЕРВАТИВЕН А ДОБРО Е ДА БИДЕШ МОДЕРЕН И ДА САКАШ ДА СЕ УБИЕШ А ? се надевам дека некоја ќе има храброст да каже.. што чисто сумјам..

Бре, бре, еве го спасителот на човештвото и чуварот на женскиот химен. Не знам зошто велиш дека девојката била искористена кога своеволно се согласила да има секс. Зошто би била искористена ако сакала само секс, значи била задоволена не искористена. Си ги задоволила сексуалните потреби. Умре камената доба и времињата кога мажите можеа да ебат све живо а жените да кркаат ќотек дома. Демократија. Еднаквост за двата пола. А девојката не гледам дека сака да умре затоа што и се скинал хименот, ниту па се жали дека била изебена и искористена. Напротив, кажува дека и било прекрасно. Мислам дека депресивните чувства и се јавиле поради невозвратена љубов, сите сме доживеале нешто слично. Има луѓе со многу сексуални партнери кои се заљубуваат и патат, не им се случува тоа само на невините. Депресијата не бира химен или три метра длабока дупка, мава секаде.

Бре, бре, еве го спасителот на човештвото и чуварот на женскиот химен. Не знам зошто велиш дека девојката била искористена кога своеволно се согласила да има секс. Зошто би била искористена ако сакала само секс, значи била задоволена не искористена. Си ги задоволила сексуалните потреби. Умре камената доба и времињата кога мажите можеа да ебат све живо а жените да кркаат ќотек дома. Демократија. Еднаквост за двата пола. А девојката не гледам дека сака да умре затоа што и се скинал хименот, ниту па се жали дека била изебена и искористена. Напротив, кажува дека и било прекрасно. Мислам дека депресивните чувства и се јавиле поради невозвратена љубов, сите сме доживеале нешто слично. Има луѓе со многу сексуални партнери кои се заљубуваат и патат, не им се случува тоа само на невините. Депресијата не бира химен или три метра длабока дупка, мава секаде.

убаво кажано ;)

Аха еве уште една СРЕЌНО ИСЦЕПАНА (што викаат во Куманово) :D,знаеш кукло да отидеш на психијатар,и да го кажеш ова што го кажа дамава погоре,знаеш дека истата секунда те носат во затворена установа? односно ќе ти кажат дека со тебе ТРЕБА ДА СЕ ПОРАБОТИ (поработи е метафора на личност без контрола за реакција на нешто) затоа што психијатријата најсериозно ја сфаќа и најмалата желба за самоубиство тоа што на тебе како искината ти личи на САМО ДЕПРЕСИВНО ЧУСТВО,ако не веруваш во ова слободно посети кој сакаш психијатар и прашај го... п.с за твоја информација светот живеел многу посреќно во камено доба од колку сега.. или не,не бе за тебе незамисливо е да се издупиш после 18,катастрофа бе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom