Пријателство за (прв) секс па врска - добро или лошо?

• Креатор на темата Креатор на темата HalfAlive
  • Време на започнување Време на започнување
Не сите жени крварат. И нормално е да излезе крв оти местото е многу осетливо и кога прв пат влегува нешто непознато. Боли и крвари. Тоа не е химен, некои жени воопшто не крварат. Девојка која не е невина да има секс во менструација тешко се сомневам дека мажот би приметил воопшто дека не е невина.
А зошто некоја би имала секс за време на менструација и тоа прв пат? Хименот постои и крвариме заради тоа. Нема жена што не крваре на прв секс. На гаќите секако ќе си видиш кафенко после сексот. Дали помалку или повеќе, зависи од тоа колку години имаш и колку си била опуштена за време на првиот секс. Зошто тогаш прават хименопластика тие што сакаат да изиграваат светици? Извини ама твојов муабет ми нема логика. Очекував некакво логично објаснување, ама не ми го даде.

А зошто некоја за би имала секс за време на менструација и тоа прв пат? Хименот постои и крвариме заради тоа. Нема жена што не крваре на прв секс. На гаќите секако ќе си видиш кафенко после сексот. Зошто тогаш прават хименопластика тие што сакаат да изиграваат светици? Извини ама твојов муабет ми нема логика. Очекував некакво логично објаснување, ама не ми го даде.
Не можам медицински да ти објаснам навистина а би сакала. Прочитај низ интернетов, можеби ќе најдеш информации кои ќе ти дадат одговор.

Девојка која не е невина да има секс во менструација тешко се сомневам дека мажот би приметил воопшто дека не е невина.

Прво која девојка би имала прв секс кога има менструација?
Второ, зар е исто да буткаш со препрека и на празно?колку е девојката постара толку хименот е појак(поцврст за кинење) и нормално дека ќе осетиш разлика со и без химен.

Прво која девојка би имала прв секс кога има менструација?
Второ, зар е исто да буткаш со препрека и на празно?колку е девојката постара толку хименот е појак(поцврст за кинење) и нормално дека ќе осетиш разлика со и без химен.
Не знам за каква препрека збориш.
Иначе не реков кога е невина да има прв секс во менструација, туку реков кога не е невина а има секс во менструација нема шанси да се примети дали девојката имала претходно секс.
Еве нешто http://m.scarleteen.com/article/bod...known_as_the_hymen_the_myths_that_surround_it

Луѓенца, имате различни видови на химени, не е еден ист кај сите, да му се сневиди.
Затоа не сите се ко Вардар после тоа, аманте.

Ако е поеластичен, можело таа една капка крв да истече и порано, при повреда или ако се бави девојчето со некој спорт.
Ако е од понееластичните, Вардар ќе истече, тука сте во право.
Некои не ни крварат. Ни капка.

Телото не функционира кај сите баш ко во учебниците ко што е пишано или на нет како што читаме.

Луѓенца, имате различни видови на химени, не е еден ист кај сите, да му се сневиди.
Затоа не сите се ко Вардар после тоа, аманте.

Ако е поеластичен, можело таа една капка крв да истече и порано, при повреда или ако се бави девојчето со некој спорт.
Ако е од понееластичните, Вардар ќе истече, тука сте во право.
Некои не ни крварат. Ни капка.

Телото не функционира кај сите баш ко во учебниците ко што е пишано или на нет како што читаме.

Ne e poentata u toa kolku krv ke istece.i ednite i drugive bile nevini.ako ne se povredile,ili ako ne butale tamponi,ke krvarele i oni na prv seks.razlikata e vo toa sho ednite izgubile nevinost na prv seks i krvarele,a drugive izgubile nevinost javajki konj ili stavajki tampon,i se cudele zasho krvarele.

Ne e poentata u toa kolku krv ke istece.i ednite i drugive bile nevini.ako ne se povredile,ili ako ne butale tamponi,ke krvarele i oni na prv seks.razlikata e vo toa sho ednite izgubile nevinost na prv seks i krvarele,a drugive izgubile nevinost javajki konj ili stavajki tampon,i se cudele zasho krvarele.

Па да де, сите се невини додека не им влезе тоа што треба.

Што ти е тебе поентата?
Дека ако не прокрвариш не си невина?

Алоо кажав дека сите мажи кои сакаат да се муват се идиоти. Може за тоа да ми контрате!

Пак ќе кажам: Ако некој сака да биде со тебе, ќе биде уште од првиот ден, без разлика какви срања се случуваат меѓу вас.

ХмммммммНЕ. Те почитувам....а во глобала и мислењава на форумов ама не :)

Еве јас ќе ти контрам за тоа :D

Тоа ти е исто како да кажеш, ако некој сака да те жени, ќе те жени првиот ден.
Ако некој сака да оди на одмор со тебе, ќе оди уште првиот ден.
Ако некој сака да има деца со тебе, ќе го нарпави првата вечер.
Ако некој сака да остане цел живот со тебе, додека смртта не ве раздели, по еден куршум и одма да ве раздели...заедно да отидете :Д
Простор е потребен, каде што ќе се запознаеш. Тоа што јас не сакам да и ставам прстен на рака во првите 5 месеца не значи дека нема да го направам во иднина. Тоа што не сум ја запознал со моите (пример) првите 5-6 месеца не значи дека ќе ги запознае на свадба (ако дојде до тоа) :) Мора да има простор, нормален процес на запознавање. Процесот на запознавање не мора да се одвива додека сте во врска. Се запознавате полека, (нашки познато како мување кој патем е многу грд и лош израз) па двајцата заедно одлучувате дали би можеле да функционирате како врска.
Како тоа јас да бидам во врска од првата вечер, прво запознавање и за 2 дена да ја донесам дома, да ја запознаам можеби со брат ми...моите? :)
П.С. Мување е лош израз, кој ние не знаеме за што го користиме а превземен е од Србите, кои го користат за нешто трето :)

ХмммммммНЕ. Те почитувам....а во глобала и мислењава на форумов ама не :)

Еве јас ќе ти контрам за тоа :D

Тоа ти е исто како да кажеш, ако некој сака да те жени, ќе те жени првиот ден.
Ако некој сака да оди на одмор со тебе, ќе оди уште првиот ден.
Ако некој сака да има деца со тебе, ќе го нарпави првата вечер.
Ако некој сака да остане цел живот со тебе, додека смртта не ве раздели, по еден куршум и одма да ве раздели...заедно да отидете :Д
Простор е потребен, каде што ќе се запознаеш. Тоа што јас не сакам да и ставам прстен на рака во првите 5 месеца не значи дека нема да го направам во иднина. Тоа што не сум ја запознал со моите (пример) првите 5-6 месеца не значи дека ќе ги запознае на свадба (ако дојде до тоа) :) Мора да има простор, нормален процес на запознавање. Процесот на запознавање не мора да се одвива додека сте во врска. Се запознавате полека, (нашки познато како мување кој патем е многу грд и лош израз) па двајцата заедно одлучувате дали би можеле да функционирате како врска.
Како тоа јас да бидам во врска од првата вечер, прво запознавање и за 2 дена да ја донесам дома, да ја запознаам можеби со брат ми...моите? :)
П.С. Мување е лош израз, кој ние не знаеме за што го користиме а превземен е од Србите, кои го користат за нешто трето :)

Се согласувам со тебе. Само многу ми пречи тоа што денес се прави - муавање. Зошто мора да е мување, зошто едноставно не кажете дека сте во врска? Во што мувањето се разликува од врска? Ќе се плеснеш и цела недела нема да има потреба да и се јавиш? Си ги оправдуваш постапките само заради тоа што не е етикетирано вашето дружење како врска, туку како мување? Навистина не разбирам зошто мора да го има тој тест период, кога сите знаеме дека при „мување“ некои работи (како гледање со други) се дозволени без да мора да се поставуваат граници. Ако сакаш да тестираш дали ќе ви оди, јас мислам дека е подобро да ја официјализирате врската уште при првото „мување“, освен ако не е нели one time thing.

п.с иако постот изгледа како на тебе да ти се обраќам, не е за тебе, само ми е начин на изразување. Знам дека ти не си таков :love:
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 12:58 ---
Не сите жени крварат. И нормално е да излезе крв оти местото е многу осетливо и кога прв пат влегува нешто непознато. Боли и крвари. Тоа не е химен, некои жени воопшто не крварат. Девојка која не е невина да има секс во менструација тешко се сомневам дека мажот би приметил воопшто дека не е невина.

Сите се задржуваме на физичкиот аспект при губење невиност, а сите знаеме дека не е само крварење и скинат химен. Постои многу подлабока емоционална поврзаност при целиот чин. Девојките знаат дека не е само да легнеш и да завршиш со тоа. Сите пред да се случи размислуваме како што со кој и сл. Можеби претходно сме имале интимни моменти со некој како орал, взаемна мастурбација и слично, ни ни малце тоа не го доловува моментот при губење невиност со некој. После тој момент, почнуваш уште повеќе да се приврзуваш за личноста со која се случило тоа, почнуваш повеќе да му веруваш. Сте направиле нешто заедничко, некој бил во тебе, си му се предала целосно.... Сум кажала и пак ќе кажам, кога легнуваш со некој, имаш целосна доверба во таа личност, делиш со него момент на слабост, кога си најранлива (при оргазам), си го покажуваш вистинското лице, зошто тогаш нема глумење. Тој што гледа во твоите очи наспроти тебе, тој е човекот со кој си во тој момент и не постои ништо друго на светот.
Барем така е за мене...

Сите се задржуваме на физичкиот аспект при губење невиност, а сите знаеме дека не е само крварење и скинат химен. Постои многу подлабока емоционална поврзаност при целиот чин. Девојките знаат дека не е само да легнеш и да завршиш со тоа. Сите пред да се случи размислуваме како што со кој и сл. Можеби претходно сме имале интимни моменти со некој како орал, взаемна мастурбација и слично, ни ни малце тоа не го доловува моментот при губење невиност со некој. После тој момент, почнуваш уште повеќе да се приврзуваш за личноста со која се случило тоа, почнуваш повеќе да му веруваш. Сте направиле нешто заедничко, некој бил во тебе, си му се предала целосно.... Сум кажала и пак ќе кажам, кога легнуваш со некој, имаш целосна доверба во таа личност, делиш со него момент на слабост, кога си најранлива (при оргазам), си го покажуваш вистинското лице, зошто тогаш нема глумење. Тој што гледа во твоите очи наспроти тебе, тој е човекот со кој си во тој момент и не постои ништо друго на светот.
Барем така е за мене...

Од моето досегашно искуство со девојќи што губат невиност, без разлика дали јас или некој друг им ја одземал...можам да заклучам дека постојат два типа.

1. Девојки што сакаат да изгубат невиност со личноста со која што ќе останат до крајот на животот, деца среќни и весели, директори во најголемите фирми во државата, апартман во центарот на градот, два автомобила, ранч на село и бла бла.... :)

2. Девојки на кои што и не им е битно тоа со кој ќе ја изгубат невиноста, туку само да ја изгубат, за да си го симнат тој „товар“ од грб и да имаат активен и сестран сексуален живот со повеќе момци.

Во вторава група на девојки би ги додал девојките кои се над 19-20 години.

Можеби грешам :)

Личен заклучок или перцепција базирана не само на мое сексуално искуство, туку и на дружба со девојки (другарки) и другари и нивни искуства со девојки.

Барем така е за мене...

Ова мислам дека е најголемата грешка што девојките ја имаат за оргазмот, а и момците поради тоа (демек, ако девојката оргазмира, *тој ја довел до таму* - грешка од старт).

Оргазмот не е момент на слабост - оргазмот е способност на женското тело да потпомогне создавање на деца. Е ако е слабост да се прават деца, тогаш нека изумре целиот човечки род.

Оргазмот кај жената предизвикува контракции на матката, коишто имаат за цел да им помогнат на сперматозоидите (кога ќе навлезат во неа) подобро да пропатуваат и побргу да стасаат до јајце-клетката. Тоа е и припрема за раѓањето, бидејќи истите тие контракции ќе ѝ се случуваат по автоматизам кога ќе дојде времето да го раѓа детето. Тие се под контрола на автономниот нервен систем и волјата тука баш и не игра некоја улога (т.е. не може да се контролира; тоа значи „покажување на вистинското лице“ и „нема глумење“ - телото знае што да прави само по себе. Мозокот не може да го натера да има оргазам, ако нема; глумење на оргазам со стенкања и викања не значи и контракции на матката). Исто така, тоа е и тој „емотивен“ момент - целото тело учествува во тој акт, а емоциите се само израз на телесната состојба во тој момент. Ако жената доживеала оргазам при секс со некого, можеби смета дека баш тој може да ја доведе до оргазам; вистината е дека *таа сака* да доживее оргазам со тој некој - не дека нема да може и со друг, туку нејзин *избор* е да биде баш со тој.

Доколку жената има повеќе сексуални партнери и оргазмира со повеќето од нив, тоа значи дека ќе си го усоврши оргазмот повеќе и ќе биде поспремна да раѓа. Заради тоа обично се вели „жена без двајца/тројца/петорица/_______ (внеси број) не умира“, што всушност не е точно: жената има за задача да си го припреми телото да ѝ биде спремно за да раѓа деца. Дали тоа ќе го прави со повеќе сексуални партнери или само со еден или со мастурбирање е апсолутно небитно - тоа е избор на жената (или, во некои случаи, околностите во коишто се нашла).

Затоа сметам дека е беспредметно да се дискутира дали е подобро жената да има повеќе сексуални партнери цел живот или само еден или пак ниеден (и да си го направи детето на вештачки начин или пак да го посвои) - секој случај е уникатен сам за себе и нема никакво правило. Инстинктивно секоја жена сака да раѓа и има деца и ќе се потруди да созрее до тој степен; на кој начин ќе стаса до таму е индивидуално.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ова мислам дека е најголемата грешка што девојките ја имаат за оргазмот, а и момците поради тоа (демек, ако девојката оргазмира, *тој ја довел до таму* - грешка од старт).

Оргазмот не е момент на слабост - оргазмот е способност на женското тело да потпомогне создавање на деца. Е ако е слабост да се прават деца, тогаш нека изумре целиот човечки род.

Оргазмот кај жената предизвикува контракции на матката, коишто имаат за цел да им помогнат на сперматозоидите (кога ќе навлезат во неа) подобро да пропатуваат и побргу да стасаат до јајце-клетката. Тоа е и припрема за раѓањето, бидејќи истите тие контракции ќе ѝ се случуваат по автоматизам кога ќе дојде времето да го раѓа детето. Тие се под контрола на автономниот нервен систем и волјата тука баш и не игра некоја улога (т.е. не може да се контролира; тоа значи „покажување на вистинското лице“ и „нема глумење“ - телото знае што да прави само по себе. Мозокот не може да го натера да има оргазам, ако нема; глумење на оргазам со стенкања и викања не значи и контракции на матката). Исто така, тоа е и тој „емотивен“ момент - целото тело учествува во тој акт, а емоциите се само израз на телесната состојба во тој момент. Ако жената доживеала оргазам при секс со некого, можеби смета дека баш тој може да ја доведе до оргазам; вистината е дека *таа сака* да доживее оргазам со тој некој - не дека нема да може и со друг, туку нејзин *избор* е да биде баш со тој.

Доколку жената има повеќе сексуални партнери и оргазмира со повеќето од нив, тоа значи дека ќе си го усоврши оргазмот повеќе и ќе биде поспремна да раѓа. Заради тоа обично се вели „жена без двајца/тројца/петорица/_______ (внеси број) не умира“, што всушност не е точно: жената има за задача да си го припреми телото да ѝ биде спремно за да раѓа деца. Дали тоа ќе го прави со повеќе сексуални партнери или само со еден или со мастурбирање е апсолутно небитно - тоа е избор на жената (или, во некои случаи, околностите во коишто се нашла).

Затоа сметам дека е беспредметно да се дискутира дали е подобро жената да има повеќе сексуални партнери цел живот или само еден или пак ниеден (и да си го направи детето на вештачки начин или пак да го посвои) - секој случај е уникатен сам за себе и нема никакво правило. Инстинктивно секоја жена сака да раѓа и има деца и ќе се потруди да созрее до тој степен; на кој начин ќе стаса до таму е индивидуално.

Ах бре Крусер ... :) Сепак браво за напишаното..
Момент на слабост - што сакав да кажам - пер додека женско оргазмира се е ставено на пауза, на тоа целам... и атомска бомба да експлодира во близина нема да и е важно. Значи избираш некој пред кога ќе оргазмираш и го спушташ гардот, зошто во тој момент ако сака може комотно да те убие зошто нема да се одбраниш. На просто кажано, бескорисни сме во тој момент, освен еве што велиш оплодување, може и затоа пак се е на пауза додека телото се обидува да направи нешто ново. Сета енергија оди таму.. :)

Ах бре Крусер ... :) Сепак браво за напишаното..
Момент на слабост - што сакав да кажам - пер додека женско оргазмира се е ставено на пауза, на тоа целам... и атомска бомба да експлодира во близина нема да и е важно. Значи избираш некој пред кога ќе оргазмираш и го спушташ гардот, зошто во тој момент ако сака може комотно да те убие зошто нема да се одбраниш. На просто кажано, бескорисни сме во тој момент, освен еве што велиш оплодување, може и затоа пак се е на пауза додека телото се обидува да направи нешто ново. Сета енергија оди таму.. :)

Па чуј, и мажите кога ејакулираат, целото тело е ставено во функција на тоа. И тие тогаш се бескорисни, во тие неколку секунди. И не еден е случајот да бидат убиени, токму од женките, после оплодувањето (богомолки, комарци итн итн).

Повторно: не го спушташ гардот *пред него*, туку *за себе*. Тој може да е кој сака - додека е маж со пенис, а ти си жена со вагина, тој е биолошки компатибилен со тебе за секс, оргазам и правење деца. Така и било во каменото време: доаѓа мажот со топуз, ја ѕвекнува жената по глава и ја влече за коса во пештера, од каде што таа после некое време излегува со дечиња. Сега сепак сме троа поеволуирани, па постојат муабети, симнување ѕвезди, честење појалоци, носење на кино итн итн. И на тој начин жената има повеќе шанси да види дали мажот е и социјално и емотивно компатибилен, а не само физички (што е веќе апсолвирано од старт). Ако ти се бендисува како човек, а не само како маж, одлучуваш дека баш тој ќе биде оној којшто би сакала да ти направи деца и следи процес на вежбање. И навистина е чесно да го вежбаш правењето и раѓањето деца со истиот оној којшто ќе остане покрај тебе и во моментите на раѓање и растење на децата - тоа и нему му дава чувство дека е значаен и дека вашето заедништво има повисока цел, отколку само секојдневно поминување на времето.

^ сите може да научите по нешто од Крусер. Кога сите мажи вака би размислувале ...

Непотребно го издигнавте оргазмот до степен на култ. :)

Секс е задоволство.
Водење љубов е уметност.
А правење деца е трето дванајс.

Не ти држи теоријата, како одминуваат годините, па дури и во менопауза, жената има се` подобар секс. Ослободена е од скрупули, предрасуди, догми, несигурности и сомнежи. Знае што сака и знае како да ужива во тоа. Зборам за среќна, задоволна и реализирана жена. Внатрешно исполнета жена, со искуство и мудрост во неа. Оние другите, несреќните и незадоволните, ионака го чувствуваат како обврска и должност, па среќни се кога ќе се симне од дневниот ред со текот на годините.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom