При убод од оса или пчела

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
Па се ме каснувале , али одма ставам кал држам одредено време и јБг поминува :pipi: за здравје:pos2:

Имам незамислива фобија од оси и пчели.Коа ке ги видам право почнуе да ме фака паника и бегам коо ретардиран.
А инаку ме каснала оса,немам алергија.Поопасни се филмовите шо си ги правам за тоа шо може да ми се случи,а одело на пример и до тоа дека ја ке измутирам и ке станам човек-оса или слично...:kesa:

ДА,ме има каснато оса,прстот ми отече ужасно и знам дека ме мачкаа со БОСИЛЕК и ми го триеја местото па ме намачкаа кал ама ме болеше многу...
Инаку мислам дека е најпаметно правец на лекар и добиваш инекција и спиеш...:toe:

Последен пат кога ме касна оса знам кал ми ставија,не дека нешто ми помогна ама ај така демек ми рекоа тоа се ставало,го држев некои си 5 мин и толку,избегнував да го чепкам местото и наредниот ден немаше ништо :icon_lol:

me ima kasnato na balkon si izlegov bos a pcelava pusta nemozese da poleta kuznae so i bese valjda bila prestara:D i stapnav nad nea ali ipak mi go zabi osiloto :) me zdopece malce posle toa odma so eden kamen mi rekoja da go trijam mestoto i si iscezna se za edno 20,30 min a pcelata si go dobi :D

Pred 2 nedeli me kasna edna pcela na stapalo :) Nosev 2 broja pogolema patika....Pomaga Sinopen mast protiv otoci samo prajte so prajte nemoj da pocnete da se cesate....zs ako pocnete....nema kraj :)

Ау мајке му нивна, нека тоа шо душа неам од нив па и цел потекувам од убод, одма ме фаќа паника кога ми летаат околу мене.
Ко помал на чело ме касна една лоша оса и потеков како Шар Планина :)

Не, озбилно, ваљда некоја алергија е ама одма потекувам и тоа обилно... пу бе цел се наежив само шо мислам на тие жолто-црните створења. :Ѕ

Пред 3 дена ме касна оса, го истрив местото со златен прстен и ми помина.

На еден комшија на маде го касна :)

Ко жаба одеше една недела

Мене ме имаат неколку пати каснато ама по раце и нозе а тоа со триење со златен прстен е за да се извади осилото

Како мал многу ме касаа ама признавам си заслужив. Кој ми е крив што ги закачам сеа. Ама ова дека веќе искуство беше и совет одма после убод да се стави нешто ладно или пак користете го старскион совет кал ставете на местото на убодот ама колку е тоа здраво неам појма. Да не се закачи некоја болест.

Како мал многу ме касаа ама признавам си заслужив. Кој ми е крив што ги закачам сеа. Ама ова дека веќе искуство беше и совет одма после убод да се стави нешто ладно или пак користете го старскион совет кал ставете на местото на убодот ама колку е тоа здраво неам појма. Да не се закачи некоја болест.
Епа богами ако опнеш градска кал, три болести минимум и од каде кал во град ќе најдеш и плус на лето?

Епа богами ако опнеш градска кал, три болести минимум и од каде кал во град ќе најдеш и плус на лето?

Абе добро де ја не пишав додека пчелите го извршуваачинот на убод врз мене бев во викендицата во Соње. Е тоа веќе може да се квалификува како село па и село е. И пак бев против со кал да ме мачкаат викам ќе фатам некоја болест мамицата ќе ми ја ебе. и зато си се држам до мраз

пред едно пола саат ме касна оса
отидов да купам лубеница ама немаше и место лубеница купив грозје и додека се враќав дома во лифт додека се возев ме касна оса и одма кога дојдов дома прстот одма во оцет го ставив и малце по малце поминува
п.с пишувам само со 1 рака

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom