При убод од оса или пчела

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
леле мене како ме имаат апнато пчели...
бевеме на одмор у охрид ко помала со моите и едни пријатели и мама ни купи со брат ми кока кола ама лименки. Бидејки не ми се пиеше многу ја отворив се напив малце и отидов да се бањам . Кога се вратив земав да пијам ииииии.... цела уста мене полна со пчели. Мислам дека ќе полудев тогаш цела уста ми ја изедоа. Среќа одма ни дадоа сода бикарбона ми ставија у уста и ми помина..

Кога бев помала знам дека ме триеа на местото со рамно камче.
А за кал, мраз .. поима неам. Не сум испробала. Има време. :smir:

леле мене како ме имаат апнато пчели...
бевеме на одмор у охрид ко помала со моите и едни пријатели и мама ни купи со брат ми кока кола ама лименки. Бидејки не ми се пиеше многу ја отворив се напив малце и отидов да се бањам . Кога се вратив земав да пијам ииииии.... цела уста мене полна со пчели. Мислам дека ќе полудев тогаш цела уста ми ја изедоа. Среќа одма ни дадоа сода бикарбона ми ставија у уста и ми помина..

Е ова е опасно! Мене ваква работа да ми се случи ко што не сакам баш инсекти... Уфф...
Мене еднаш ме има каснато оса те. јас бев повеќе крив, ко мал нешто дали игравме фудбал во маало или слично и да седнеме да одмориме и да се позезаме да седнам едно ко клупиче ја ставам раката на клупичето со цела тежина се потпирам и седнувам и осеќам нешто чудно на раката, а тоа да сум ја ставил раката и со целата тежина да сум се потпрел врз оса некоја и гледам заглавена осата во рака со босилото мрда и не може да излезе и ја тргнав, отидов дома и ми ставија лед мислам само и ништо си отече малце и болеше малце :)

татко ми е пчелар иредовно си го касаат али организмот му е навикнат и тешко потечува. при убод најпрво извадете го осилото и мраз или ладна облога али колку можете подолго затоа што иако држите пола час мраз може да се појави оток и после тоа

го вадис осилото и триеш со ладна вода.:wink:

и оси и пчели кога бев помал ме имаат каснато. мраз мислам дека ми ставаа за да опадне местото каде што ме каснала инаку како дракула се правев

od pcela samo 1 pat sum kasnet i na mestoto na ubodot mi go triea so bosiljok.. a od osa (pu pu skraja da e) ne sum kasnet... barem ne do saa :tv:

марамче со киселина (јаболкова,винска(не соолна аман) и решен е проблемот ;)

A пчели ме имаат искасано пробувајќи да им украдам мед со ТРСКА каква будала сум бил дури сега јасно ми стана :P

Денес од кој знае каде ме најде оса и ме касна на десната дланка. Го извадив осилото и го триев местото кај што е убодот со нож. Ме болеше малку ама престана, има оток но не е голем. Сега пак почна да ме боли и на тоа место чуствувам топлина и ме нервира. Знае некој некое чаре инаку ставав лед пред 3-4 часа и не ми е првпат да ме има каснато оса и многу побрзо ми е поминувало.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom