Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nsvodno im ukokale 70 nato oficeri vo restoran? "?? dali e stara vest ili fake ili nova shto se krie??
Ништо битно. Војници и оружје им требаат, не високи офицери. Ионака од запад идат инструкциите.Nsvodno im ukokale 70 nato oficeri vo restoran? "?? dali e stara vest ili fake ili nova shto se krie??
А вртољетите од куде се купени?Авионите биле купени од Белорусија а не Украина.
Ако сакаш сериозно да пристапиш истражи ги “авантурите“ со Кондолиза Рајс (тогашна советничка за нац. безбедност кај “нашиот“ стратешки партњор) и турнејата по источна Европа поточно РФ иУкраина...Инаку кристално јасно е како беше позиционирана Украина под Леонид Кучма!
Ги прекрши санкциите на НАТО за да ни помогне (не битно од кои причини)!
Кајгана кова заговор да те замолчи тебе, Бач....Едно убаво видео за колумбиски платеници, плачат, не ги пуштат да се вратат дома. Дале молби да раскинат договор, ги демобилизирале им вратиле пасоши и качиле во автобус демек за Полска, но ги вратиле на друг фронт. Додека патуваат кон фронтот го молат претседателот на колумбија да им помогне.
Укрите не им дават плата како што се договориле, не плаќаат оштета за погинати платеници, за инвалиди... Башка не е како на сафари во африка, а се гине многу, ги праќаат на прва линија фронт. Не ги жалам, главно се од наркокартелите, шекер да им е!
https://vkvideo.ru/video-179913694_456257478
Интересно е да се види како се формира многуполарност, секој пол си има своја пропаганда, јутубата ги цензурира тие видеа, на кајгана е слично не можам да качам VK видео, го нема на тубата. За сега сеуште дават да се качи линк, во иднина може и да неможе.
А кај тоа пишав јас дека Америка го нема направено ова? Само ти пишав дека ако се менува власта во државата не значи дека на државата треба да и се заборави минатото и нејзините дела или недела, и ја посочив Америка како една од велесилите што има најпресен Претседател, ништо повеќе. Еве да претпоставиме дека дошол Трамп, и ја менал за 180 степени политиката на Америка. Дали тоа автоматски ги брише сите овие работи што ги спомна?
п.с. Го молам Лорд Бебо да не се нервира, да олабај малку, ако не можи, да рокни едно хелексче две, дали од мавањето толку главата во ѕидот, веројатно почна да си контрира самиот себе си, и сега треба да ги трпиме неговите испади тука...Ајт сиктер!
Не знам зошто постојано ми споредуваш за западот, кога јас не го демантирам тоа што западот го направил...Никогаш не смее да се заборави, тоа е неоспорливо.
Но Охридскиот рамковен договор, договорот од Нивици и договорот за добрососедство со балкански татарстан се далеку потазе во споредба со Санстефанскиот договор, и најважно: сеуште се на сила, додека Санстефанскиот договор не поживеал ниту 6 (ШЕСТ) месеци.
Слободно повторувај ги зборовите Русија и Санстефански договор во еден здив, но тоа не го менува фактот дека спомнуваш договор кој е поништен, додека Охридскиот рамковен договор, договорот од Нивици и договорот за добрососедство со балкански татарстан не само што се на сила, туку и на било која личност која отворено и јавно се противи на тие договори и се залага за нивно поништување и укинување и` следува забрана за влез во САД.
Во поновата историја на Македонија од 1991 година па наваму, Русија не ни има згрешено ништо за разлика од нашите "пријатели" и "сојузници" од другата страна на Атлантскиот Океан и нивните европски вазали.
Не знам зошто постојано ми споредуваш за западот, кога јас не го демантирам тоа што западот го направил...
Е сега мое право на мислење е што мислам дека и Русија не ја сметам за некој голем пријател на Македонија, и не е само Санстефанскиот договор, да не навлегуваме за Руската улога во Пиринска Македонија после ВСВ и слично. Пријателски земји? Хмм... Ајде океј, не ни има ништо одмогнато (барем она што јавно го знаеме), ама не ни има ни помогнато, па за да паѓам во несвест кога ќе се спомни Путин, како што на одредени особи тука му се влажнат гаќичките кога ќе ја хвалоспеваат Русија. Едноставно, не чувствувам потреба да се потресувам за тоа хибридната војна (не оваа нашава на Мицкоски)туку меѓу Западот и Русија, и да навивам за Русите.
А имале и те како големи можности да ни помогнат...
Брате, имаш членови на форумов што ќе ти ги набројат сите села во Русија, додека немаат слушнато за мостот на Зовиќ... Верувај, ги боли цеф и Русите и Америте за нас, тие си го гледаат интересот. Утре ако на Русија и биде интерес да не окупира Бугарија, око нема да и трепне, како на Америка што не и трепна око 2001ва со прво терористите а потоа борците за слобода.Јас не верувам дека некој тука навива за Русија, туку едноставно навива против страната која ја поддржуваат истите тие кои ги поддржуваат анти-македонските елементи во и надвор од Македонија.
Некако заборавивте дека Србија тоест тогашна Југославија не остави без воени ресурси .Ги испразнаа касарните ги донесоа на 0.Ако тоа оружје останеше кај нас не ни требаше никаква странска помош. Тенкови ,хаубици, авијација ,огромни количини на муниција се изнесоа .Пред војната ни помогна Германија со 170 Хермелини и поголем број БТРи.Бугарите со 100 т-55 и околу 40 хаубици. Овие оружја имаа клучна улога во 2001ва.Јас не пишав дека летале. Туку дека биле на обука кај што биле. За мене е кристално јасно кој стоеше со помошта тогаш во 2001. А тоа секако не беа ниту Нато ниту силите кои сега ја користат Украина како куртон.
Брате, имаш членови на форумов што ќе ти ги набројат сите села во Русија, додека немаат слушнато за мостот на Зовиќ... Верувај, ги боли цеф и Русите и Америте за нас, тие си го гледаат интересот. Утре ако на Русија и биде интерес да не окупира Бугарија, око нема да и трепне, како на Америка што не и трепна око 2001ва со прво терористите а потоа борците за слобода.
??Оноа говноно ќе доаѓа кај нас. Ќе им се навлажнат гаќичките на многумина у невладините и кај учк, а ја се прашувам дали нешто можда ќе не спрема за рат.