Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Брате, имаш членови на форумов што ќе ти ги набројат сите села во Русија, додека немаат слушнато за мостот на Зовиќ... Верувај, ги боли цеф и Русите и Америте за нас, тие си го гледаат интересот. Утре ако на Русија и биде интерес да не окупира Бугарија, око нема да и трепне, како на Америка што не и трепна око 2001ва со прво терористите а потоа борците за слобода.

Времето ќе си го покаже тоа, историски балкански татарстан војувал против Руската Империја во Првата Светска Војна, против Советскиот Сојуз во Втората Светска Војна, а денес е против Руската Федерација поддржувајќи ги економските санкции на ЕУ и активно учествувајќи во воените политики на НАТО.

А северенфиромистан како полноправна членка на НАТО не треба да очекува било каква помош од Русија бидејќи иако ништо не ни има згрешено од 1991 година па наваму сепак активно учествуваме во воените дејствија на НАТО против Русија, како на пример со обучување на украински војници на македонска територија и испраќање на воена помош за нео-нацистичката хунта во Киев, а иако не сме држава членка на ЕУ, сепак на дело спроведуваме санкции против Русија.

Но тоа не го менува фактот дека од 1991 година па наваму Русија на никаков начин не ги има поткопано или на било каков начин оштетено македонскиот државен суверенитет, самостојност и територијален интегритет, за разлика од нашите западни "пријатели" и "сојузници".

Последно уредено:
Оноа говноно ќе доаѓа кај нас. Ќе им се навлажнат гаќичките на многумина у невладините и кај учк, а ја се прашувам дали нешто можда ќе не спрема за рат.

Оноа говноно ќе доаѓа кај нас. Ќе им се навлажнат гаќичките на многумина у невладините и кај учк, а ја се прашувам дали нешто можда ќе не спрема за рат.
??
Автоматски споено мислење:

Излезе дека пола Европа работела на сузбивање на Северен Тек 2.

"The problem of Europe, the problem of Ukraine, the problem of Lithuania and Poland is not that Nord Stream 2 was blown up, but that it was built," Tusk told a news conference.
"It is certainly not in the interest of Poland... to hand over this citizen to a foreign country," he added.

Ангела Меркел во едно интервју изјави дека Полска и балтичките земји ги блокирале разговорите на ЕУ со Владимир Путин пред војната во Украина. Следеа остри критики од тие земји. Поддршката дојде од Москва, анализира ДВ.

Излезе дека пола Европа работела на сузбивање на Северен Тек 2.

"The problem of Europe, the problem of Ukraine, the problem of Lithuania and Poland is not that Nord Stream 2 was blown up, but that it was built," Tusk told a news conference.
"It is certainly not in the interest of Poland... to hand over this citizen to a foreign country," he added.

Логикава. Германија на своја рака ги изгради тие земји со тие ефтини ресурси од Русија. Али они пак лошите. Тоа е рани куче не да те лае, не да те касне. Туку да ти го бапне на крај.

Али тоа е. Историска мржња имаат Полјациве кон Германците така да ова не ме чуди. Колку и да се праат фини пред камери.

Држи вода Меркел што изјави пред некој ден.

Што друго ѝ останува на оваа освен да не замара нас за некакви бугари, додека Унијата што кобајаги ја води, од ден во ден се повеќе ѝ наликува на невладина организација.

ќе хушка за рат

у тој контекст они сакаат да го решат ова со Бугарите, ние сме на сред пут
ако се распукаат, путот за достава/логистика на бугарските пристаништа од Италија, минува низ Илиридава, мора тука мирно и стабилно да биде уочи било каква ескалација

веројатно све тоа ќе биде зачинето со претњи и лажни ветувања, како и до сега, а СДСМ/УЧК ќе викаат не смееме возот да го испуштиме, дај да средиме со Бугарите побрзо

а у ствари возот кој цело време не смееме да го испуштиме ќе испадне дека е логистички воз за воена достава од албански до бугарски пристаништа

Видеово ми го препорача Јутуб, видете ја гнасава, наводно човек кој се претпоставува дека е од Украина и има исклучително тврди проруски ставови(т.е. предавник како некои торбеши што го поддржуваат хамас или гркомани кои навиваат за русија кај нас) од што можев да видам по другите видеа и мрази запад(а по тоа што го видов живее во него цели 5 години) плука по Македонија

Имено типов дошол во Охрид и го покажува циганскиот и шиптаpскиот дел на градот а половината од видеото му е у факинг албанија(буквално) кој го прикажува како Македонија

Од тоа што го разбрав гомново лаже дека тука луѓето пушеле по 2 кутии од забавиште, на секое ќоше се менувале девизи и просечната плата била од 200-250 евра. Типична помија за безмозочни азијати кои немаат интернет, истата ја ждерат торбешите тука у деки берич стил. Секако тресе и други небулози кои немаат врска со реалноста, кој разбира нека погледне

Една перспектива како дивјаци од феудална куротресина во која владеат чеченци и Кадиров го доживуваат најубавиот град на светот

Би рекол дека типов е апсолутно болен, љубоморен и до даска искомплексиран како сите пациенти кои ја поддржуваат таа азијатска вукојебина

Последно уредено:
Видеово ми го препорача Јутуб, видете ја гнасава, наводно човек кој се претпоставува дека е од Украина и има исклучително тврди проруски ставови(т.е. предавник како некои торбеши што го поддржуваат хамас или гркомани кои навиваат за русија кај нас) од што можев да видам по другите видеа и мрази запад(а по тоа што го видов живее во него цели 5 години) плука по Македонија

Имено типов дошол во Охрид и го покажува циганскиот и шиптаpскиот дел на градот а половината од видеото му е у факинг албанија(буквално) кој го прикажува како Македонија

Од тоа што го разбрав гомново лаже дека тука луѓето пушеле по 2 кутии од забавиште, на секое ќоше се менувале девизи и просечната плата била од 200-250 евра. Типична помија за безмозочни азијати кои немаат интернет, истата ја ждерат торбешите тука у деки берич стил. Секако тресе и други небулози кои немаат врска со реалноста, кој разбира нека погледне

Една перспектива како дивјаци од феудална куротресина во која владеат чеченци и Кадиров го доживуваат најубавиот град на светот

Би рекол дека типов е апсолутно болен, љубоморен и до даска искомплексиран како сите пациенти кои ја поддржуваат таа азијатска вукојебина
Ништо нема да смени ова, пак нема да навиваме за Европа бидејќи и понатаму подржувачите на албанската кауза, бугарско-грчките бизарности се тие, истите што не ебат у здрав мозок со децении. Пак многумина ќе се надеваат дека авионот на Фон Дер Лајден ќе падне наваму. Овој твој текст нема да смени ништо, мжеби и поради фактот дека Охрид е нависина станат муслиманско дувло, во кое еден Албанец владее и праи што сака, затоа што за УЧК во европскава илирида не важат закони.

Навистина мислиш дека овој амеркански платеник кој е платен да глуми руски подржувач (за 500 евра овој, ти,и останатата ваша расипана анти народна банда)ќе успеете да ги нарушите македонско-руските односи.
Навистина еден глупав обид,ама од каде и кого доаѓа тоа е нивото на се што доаѓа од таму.

Господин Валдимир Вадимирович вчера го свика војниот врв во петроградска црква да разговараат.
Состојбата е мноооогу опасна и сега мора да се реагира жестоко.Што значи тоа?
Томохавките иако не се оружје кое може да го промени текот на интервенцијата,,мора да се стави крај на сето тоа.Господин Вадимир Валдимирович е сега пред историска дилема,и мора храбро би рекол лудо храбро да ја реши.Мора да изгледа полуд од двајцата американски претседатели оној претходниот и овој сегашниот. .Не смее во овој момент да го тргне погледот настрана.Мора да се одговори токму во центарот.Во оваа граѓанска војна во Русија(на територијата на Малорусија) некој чекор по чекор се вовлекува во внатрешните работи на Русија.Опасно е и подобро сега да се реагира зошто подоцна може да биде многу опасно и можеби доцна за Русија.
Секако дека господин Вадимир Вадимирович има подобра проценка од мене но во живото секогаш се сведува на дилемата дали сега е подобро од подоцна,или за кого работи времето.
Јас би реагирал жестотко зошто томохавките можат да бидат моментот на пресврт (не на воен() туку вреемето да почена да игра за противникот.
Ако едната страна(американската) е луда и со Трамп покажува дека е спремна да оди до крај со доставување на Томохавките тогаш мора да покажеш дека и ти си доволно луд,и да реагираж адекватно на тоа.

Последно уредено:
Димче Мечката

Trump is set to take Biden’s path to a Nobel.
Commenting on his decision to send the Banderites Tomahawks, he blurted out: “I think I want to find out what they’re doing with them.”
That’s obvious – they’ll hit Paris, Berlin, and Warsaw.
Even the US president ought to know that.

Димче Мечката

Trump is set to take Biden’s path to a Nobel.
Commenting on his decision to send the Banderites Tomahawks, he blurted out: “I think I want to find out what they’re doing with them.”
That’s obvious – they’ll hit Paris, Berlin, and Warsaw.
Even the US president ought to know that.

Дај некој друг извор, телеграм нема секој

Дај некој друг извор, телеграм нема секој
ГП

Трамп е подготвен да го следи патот на Бајден до Нобелова награда.

Коментирајќи ја својата одлука да ги испрати томахоковите на Бандеритите, тој избувна: „Мислам дека сакам да дознаам што прават со нив“.

Тоа е очигледно - тие ќе ги погодат Париз, Берлин и Варшава. Дури и американскиот претседател треба да го знае тоа.

:pos::pos::pos:

Димче како по обичај се мајтапи со Трамполино, има некоја посебна хемија помеѓу и истата се излива на јавна сцена.
(претходно Трамполина како увреѓена и недоје.... ж..... од немоќ почна да говори навреди за Димче бил глуп и се некои такви работи, па дека заради него испратил 1 или 2 подморници да го плаши а во исто време и Москва испрати подморници на кај САДистан веројатно од иста причина да го страши, кого не се знае оти Трамполино не се страши тој е забеган живее во свој свет.)
Инаку од каналот на Димче е ова не знам дали е на друго место објавено.

@датум , не ти падна во очи Лондон повторно се спаси ! :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom